Gość: ciekawy IP: *.dami.pl 09.08.04, 11:08 Kupujciecie jakieś produkty w Biedronce,LIdlu lub w innych dyskontach spożywczych ? Jeśli tak to co kupujecie najczęściej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmilla Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 11:17 staram sie unikać. Jeśli coś kupujemy to raczej latem cukier w Biedronce (o ile akurat jest tańszy niż w Billi), bo robimy przetwory i potrzebujemy dużo. W Lidlu byłam raz czy dwa jak tylko otwarli koło nas, zobaczyć cóż to za sklep. Nie wiem jak teraz, ale wówczas słodycze mieli fajne. I chemię gospodarczą tam kupowałam. Task poza tym to kupuję przede wszystkim w kilku osiedlowych sklepikach i warzywniakach, rzadziej w Billi (która już się tak nie nazywa) i od czasu do czasu w Epi - to taki raczej drogi supermarket we Wroc. ale ma prawie wszystko to, czego gdzie indziej nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.04, 10:59 Porównałam ceny w Epi i OSIEDLOWYCH sklepach wokół mnie. W Epi jest taniej, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 10.08.04, 19:46 Gość portalu: Basia napisał(a): > Porównałam ceny w Epi i OSIEDLOWYCH sklepach wokół mnie. W Epi jest taniej, > niestety... O matko, Basia, w jakiej dzielnicy mieszkasz? Bo jak dla mnie w Epi ceny są horrendalne. Nawet mój osiedlowy sklepik, dużo droższy niż Astra, jest tańszy niż Epi. A co do dyskontów - nie przepadam za nimi, czasem kupuję coś w Biedronce. Za to lubię Kauflanda, który jest moim zdaniem takim dyskontem wśród hipermarketów. A w Lidlu słodycze rzeczywiście są niezłe. Uwielbiam natomiast dyskont niemiecki - Aldi. Świeża i pyszna kawa, słodycze, makaron i parę innych rzeczy. I w dodatku duuuużo taniej niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Skarolinko! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 12:30 Szczepin (nie)stety. Super, bo wszędzie blisko, ale mieszkam tu od 1,5 roku i sklepiki osiedlowe istnieją dla mnie w wyjątkowych sytuacjach. Kupuję w Epi produkty diety bezglutenowej i takież mąki i na serio ceny są tam niższe niż w tych sklepikach blisko mnie. Nie potrafię wytłumaczyć czemu tak jest, bo przecież blisko Tesco, Plus, teraz też Lidl, Kaufland też nie tak znów daleko. Ale właściciele tych sklepików korzystają chyba z tych co robią małe zakupy a często i nie patrzą ile do końca miesiąca. Co do Epi: ja nie miałam na myśli artykułów z tak zwanej wyższej półki, które są w Epi na co dzień a w "osiedlakach" brak ich w ogóle. Chodzi mi o takie artykuły codziennego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Skarolinko! 11.08.04, 13:41 Gość portalu: Basia napisał(a): > Szczepin (nie)stety. Super, bo wszędzie blisko, ale mieszkam tu od 1,5 roku i > sklepiki osiedlowe istnieją dla mnie w wyjątkowych sytuacjach. Kupuję w Epi > produkty diety bezglutenowej i takież mąki i na serio ceny są tam niższe niż w > tych sklepikach blisko mnie. Oooo, to w Epi mają? Dobrze wiedzieć. Ja do tej pory kupowałam w Astrze, było super stoisko, ale jest już na wymarciu i szukam nowego źródła koncentratu Glutenexu. A z pracy, do której wracam we wrześniu mam do Epi dwa kroki. Nie potrafię wytłumaczyć czemu tak jest, bo > przecież blisko Tesco, Plus, teraz też Lidl, Kaufland też nie tak znów daleko. > Ale właściciele tych sklepików korzystają chyba z tych co robią małe zakupy a > często i nie patrzą ile do końca miesiąca. I jeszcze druga Astra w byłym TGG, też całkiem przyzwoite ceny. Co do Epi: ja nie miałam na myśli > artykułów z tak zwanej wyższej półki, które są w Epi na co dzień a > w "osiedlakach" brak ich w ogóle. Chodzi mi o takie artykuły codziennego użytku O matko, to ja sobie nie wyobrażam tych Twoich okolicznych cen. Bo jak ostatnio weszłam do Epi to powaliły mnie ceny słodyczy, do których zaciągnęła mnie moja córa. Wszystko duuużo droższe niż tu w okolicy (Gądów Mały). Bo mogę zrozumieć wysokie ceny wędlin czy mięsa, które są tam naprawdę dobrej jakości. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Jeszcze raz: Skarolinko! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 16:58 A czemuż to stoisko w Astrze na wymarciu???? Człowiek na wakacje nie może wyjechać, bo potem taaaaaaaakie zmiany. Zastrzeliłaś mnie tym. Co do Glutenexu - super zaopatrzone stoisko ma Hala Targowa, niedaleko stoiska z jagnięciną/baraniną i królikami. Jak nie znajdziesz to wyłuszczę dokładniej - sprawdzę nr stoiska, ale od gł. wejścia po prawej stronie. Glutenexu w Epi nie jestem pewna- wydaje mi się, że jest, ale tapioka, amarantus, mąka qqrydziana, ryżowa, gryczana są na mur beton, sojową, grochową zdaje się, że też tam kupowałam. Są też wyroby Celiko. O nowej Astrze zapominam jeszcze, bo od niedawna, ale masz racje ceny przyzwoite. A w Epi to ja głównie te "bezgluteny" biorę i może się nimi sugeruję. No cóż po raz kolejny widać, że trzeba sprawdzać wszystko dokładniutko. Co do tego mięsiwa, bo ja do tej pory na Hali kupowałam, to w Epi jest tak ładne, że aż za bardzo. A co kupowałaś w Epi za wędlinki i miesko? Bo boję się ryzykować, ale z polecenia to bym kupiła. Z góry dzięki za odp. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Jeszcze raz: Skarolinko! 11.08.04, 17:40 Gość portalu: Basia napisał(a): > A czemuż to stoisko w Astrze na wymarciu???? Człowiek na wakacje nie może > wyjechać, bo potem taaaaaaaakie zmiany. Zastrzeliłaś mnie tym. Poszłam tam trzy tygodnie temu kupić koncentrat Glutenexu, nie było i pani powiedziała, że już nie będzie, bo tylko wyprzedają ten towar, który mają, bo rezygnują z prowadzenia tego interesu. Ale że namawiają kogoś tam, żeby po nich przejął, ale nie wie czy przejmie. Jak tam wczoraj byłam, to stan posiadania się nie poszerzył, stąd podejrzewam, że to jeszcze ciągle wyprzedaż resztek :( > Co do Glutenexu > - > super zaopatrzone stoisko ma Hala Targowa, niedaleko stoiska z > jagnięciną/baraniną i królikami. To mi akurat zupełnie nie po drodze, ale jak będzie trzeba, to tam pojadę, bo co innego mi pozostanie. > Glutenexu w Epi nie > jestem pewna- wydaje mi się, że jest, ale tapioka, amarantus, mąka qqrydziana, > ryżowa, gryczana są na mur beton, sojową, grochową zdaje się, że też tam > kupowałam. Są też wyroby Celiko. Wszystkie te mąki są w Astrze, tej żółtej, w samie. > Co do tego mięsiwa, bo ja do tej pory na Hali kupowałam, to w Epi jest tak > ładne, że aż za bardzo. A co kupowałaś w Epi za wędlinki i miesko? Bo boję się > ryzykować, ale z polecenia to bym kupiła. No ja akurat nie kupowałam, bo wędlinę to mi koleżanka z maleńkiej wiejskiej masarni przywozi, pyszną i dziecko mi się na nią nie uczula. Ale znajomi kupują i są bardzo zadowoleni. W tej chwili na wakacjach, więc nie wypytam, ale jak wrócą to mogę spytać. Jakby co, to mój mail gazetowy działa - skarolina@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xkarenx Re: Kupujemy! 13.08.04, 13:43 Z dyskontów najbardziej lubię robić zakupy w Kauflandzie (gdy jestem w Wałbrzychu - w Jel. Górze, gdzie mieszkam, jeszcze nie ma :( ), bo moim zdaniem jest to najtańszy sklep spośród wszystkich hiper- supermarketów i dyskontów w których kiedykolwiek robiłam zakupy. W Lidlu zawsze kupuję mrożone frytki karbowanesą rewelacyjne oraz bardzo tanie słodycze i żarcie dla kotów. W Biedronce - wodę mineralną - ale Biedronki nie lubię, bo wewnątrz sklepu jest strasznie mało miejsca. Hypernova ma pyszne świeże bułeczki, a Tesco najlepsze pączki z nadzieniem. Biedron :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.szubin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 17:57 kto kupuje w biedronce ma ręce śmierdzące wszystkie waezywa zgniłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.dami.pl 09.08.04, 11:28 w Lidlu mają bardzo dobre słodycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noo wlasnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:21 Super czekoladki z likierem, za 5 zl i inne niezle lakocie z niemieckiej czekolady. :) noo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Obrzydliwe IP: *.chello.pl 09.08.04, 23:02 W zeszłym roku w listopadzie w Lidlu pojawiły się niemieckie słodycze świąteczne (bożonarodzeniowe, niestety ich przydatność do spożycia kończyła się dwa miesiące później... Były to prawdopodobnie słodycz,które nie sprzedały się w Niemczech w poprzednim roku. Obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 11:30 Nie, ale to dlatego, że jestem przywiązana do marek. Jak kawa to X, jak sok to Y i tak dalej, a te iksy i igreki nie zawsze w dyskontach są. Poza tym mieszkam niemal w cieniu Carrefoure'a. Odpowiedz Link Zgłoś
wenklara Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 13.08.04, 08:16 witam własnie w obecnej sytuacji jestem kasjerką na kasie w Biedronce i nie jest tam tak zle jak ludzie mówią faktem jest ze trzeba sie na zapiepszać ale jest tez przerwa na papieroska itp. Na daty zwracamy szczególną uwagę każdy musi pilnować swojego działu i mamy dzieki temu pożądek:) oczywiście wszystkie zakupy robię w marketach i dyskontach typu ALbert Aldik,Tesco,Biedronka :)Lider itd i w cale to jedzenie nie jest gorsze od tego co ma ładniejszą etykietke i firme nie wiadomo jaką jest po prostu tańsze a ludzie twierdzą ze to co tanie to beeee a w cale tak nie jest pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 11:59 ja w biedronce kupuję takie jkieś super kulki - orzechy w polewie (grubej) czekoladopodobne chyba - pyszne, a w lider price kupuje takie malinki i jeżynki w paczkach po około złoty coś Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 12:16 Nie kupuję, gdyż produkty, do których jestem przywiązana (woda, chemia gosp., makarony, soki, mleko etc.) nie występują w dyskontach. Podejrzewam, że gdyby sutuacja finansowa zmusiła mnie do kupowania w tego rodzaju sklepach, to kupowałabym makarony, ryż, wodę mineralną i chemię gosp. Wędliny, mięso, nabiał - gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 12:31 Nie kupuję ani w biedronce ani w netto, ani w aldi (Niemcy). Pomijając fakt, ze mam w pobliżu tesco i hipernovą, to w biedronce czuje się jak we wnętrzu owada - brudno i smrodliwie:( Raz weszłam - starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:38 w biedronce kupuje liliputka - taki zołty ser Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazkat Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.ingram.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:29 Liliputek też kupiłam kilka razy, ale nie nadaje się do niczego poza grillem. Folia aluminiowa, ser(gruby plaster), zioła prowansalskie, keczup, i inne dodatki wedle upodobań (cebula, plaster pieczarki, polecam pomidor). Wszystko to owinąć folią. Piec na grillu. Jest eXtra! Oczywiście należy przed zjedzeniem odwinąć folię i zjeść jak z talerzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:54 liliputek swietnie sie rozpuszcza na zapiekankach:) i mieli tania colę 9nie wiem jak teraz0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.tele2.pl 09.08.04, 12:40 A ja mieszkam blisko wszystkich tych sklepow w sumie i korzystam jedynie z Lidl bo.. 1. Swietne plyny do prania 2. Pyszne slodycze 3. Tani i bardzo dobry alkohol np. advokat i likier kremowy a la Beiley's 4. Pyszne serki homo 0% w duzych bardzo pudelkach moj ulubiony wisniowy opakowanie 500g za 3,57 zeta 5. Mleko nie odczuwam roznicy w smaku a jest o 50% tansze 6. Bardzo pysznie doprawiona salatka z burakow kupilam bo polecila mi jakas staruszka i faktycznie sama bym takich nie umiala a po dodaniu fasolki bialej robi furore u mnie w domu 7. Kupuje tez pestki slonecznika To sa produkty ktore tam kupuje w razie potrzeby,a le polecam bo sa estetycznie bardzo opakowane i jakosc jest bardzo dobra. Lidl jest z dyskontow chyba najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 12:56 Nie kupuję Wolę osiedlowy bazarek:) m. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 12:59 w lidlu rzadko kupuję ( bo daleko i niezbyt po drodze) ale jeśli już to zawsze ichnią kawę arabice 100% - bardzo przyzwoita w porównaniu np.z jacobsami i tchibo, dobrze zmielona do ekspresu i co rzadkie pośród kaw na polskim rynku jasno palona (a taką lubię), poza tym bywał tajski ryz jaśminowy,no i chemia, a dokładniej bardzo dobre mleczko do czyszczenia płyty ceramicznej. w biedronce, która jest najbliższym sklepem w okolicy zasadniczo kupuję ręczniki kuchenne, czasem sok pomarańczowy, bo niesłodzony i w smaku bardzo przyzwoity. aha, czasami wodę kuchenną (bańka 5l.źródlanej) poza tym ogólna zasada sklepowa jest taka: jeśli mogę to samo kupić taniej, wybieram tam, gdzie taniej (dotyczy towarów markowych- bez wzgledu na wielkość marki:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 15:16 Siedze akuratnie przejsciowo w Niemczech i kocham Lidla za: roslinki w doniczkach - takiej bazylii u nas w sklepach nie znajdziesz, mozzarelle (jak nasza zottarella podroba, ale przynajmniej tania) suszona paczkowana szynke slodycze, zwlaszcza te oryginalne, w niesamowitych jak na tutejsze warunki cenach tunczyka w puszce swieze warzywa - zwlasza za niesamowita dymke W ogole w Niemczech kocham Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 15:25 powiem szczerze, ze jestem zaskoczona opiniami nt. Lidla - jest obok mnie doslownie o 50 m, ale nigdy nie odczulam potrzeby wejsc do niego (korzystam z Tesco-dawny Hit i Carrefoura oraz czasami Auchan w Wola Park - wszystkie sa wzglednie blisko) - wyszlo na to, ze mieszkam na Bemowie :-)) Chyba teraz skusze sie na wycieczke do Lidla - szczegolnie znecily mnie slodycze, bazylia i serki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.tele2.pl 09.08.04, 16:28 Moja mama tez mieszka na Bemowie a ja na Pradze. Moj Lidl dopiero od jakiegos miesiaca jest juz na 100% wyposazony i wszystko mozna dostac. Polecam naprawde tez tunczyka (chociaz wcale nie jest taki tani) hmm mozarelle to oni maja chyba firmy Candia ale nie jestem pewna. Moze w Niemczech jest inna i tam po prostu tansza. Sa wydawane tez co tydzien gazetki z roznymi produktami i np. mozna okazyjnie kupic rozne swietne rzeczy. Ja naprzyklad jestem w posiadaniu sueperowego zestawu do wina, korkociag, nozyk do obierania plastiku i cos otwieracz za 8 zl i byly bardzo ladnie pakowane i np zaopatrzylam sie w sztuk trzy i mam na prezenty. Bardzo efektowne i korkociag sie swietnie sprawuje. Mam tez nakladke silikonowa na siodelko roweru ktore normalnie jest dosc kosztowna a tu mam bardzo pozadna i miekko w pupe za jedyne 12 zeta. Polecam wycieczke do Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga7 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.08.04, 15:54 polecam mrożoną herbatę w Lidlu (w 2-litrowym kartonie). Jest w sam raz na upał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.dami.pl 09.08.04, 17:14 Ja w Lidlu kupuje przeróżne słodycze bo mają naprawde ogromy wybór no i są pyszne. W Biedronce ręczniki kuchenne,wode mineralną i Top Chipsy. A ogólnie obserwując te dwa dyskonty Lidl jest zdecydowanie lepszy.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.it / 62.233.189.* 09.08.04, 17:20 W Biedronec kupuje make tortowa- Polskie Pola.Jest to maka pszenna typ 450. Produkowana przez Diamant International Polska Mlyny Stanislawa Grygiera Sp.z o.o. W Grodzisku Wlkp. Jest WYJATKOWO dobra. Zuzywam sporo maki i dotad kupowalam w piekarni (razowa do tej pory tam kupuje) ale ta biedronkowa jest naprawde swietna. Oprocz tego kupuje tam sok jablkowy w kartonie (Produkowany przez Sokpol) sezamki (najlpesze ze wszytskich) i czasem kasze jeczmienna w kilogramowej paczce I nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazkat Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.ingram.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:31 Spójrz na mją wypowiedź. Nie będziesz zawiedziona. Kupisz sobie przy okjazji i moje specjały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokpol Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: 83.238.2.* 12.08.04, 20:08 Ten sok to smakuje jak by jabłka ugniatały ekspedientki nogami chore na gangrenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska czy jest w Krakowie Lidl? - gdzie? IP: *.autocom.pl 09.08.04, 19:58 Witam! Narobiliście mi smaka tymi słodyczami. Chciałabym ich spróbować, ale nie wiem gdzie i czy jest Lidl w Krakowie. Z góry dziękuję Wam za informacje. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: czy jest w Krakowie Lidl? - gdzie? 09.08.04, 20:23 jest w krakowie, a dokładniej w hucie. chyba os. strusia, w każdym razie przy okulickiego (przedłużenie bora-komorowskiego) jakieś 5 min. jazdy od geanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: czy jest w Krakowie Lidl? - gdzie? IP: *.autocom.pl 10.08.04, 17:44 Wielkie dzięki za informacje. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: czy jest w Krakowie Lidl? - gdzie? 11.08.04, 14:22 Własnie otwieraja Lidla w Wieliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata1002 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: 217.153.143.* 09.08.04, 21:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata1002 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: 217.153.143.* 09.08.04, 21:06 Jak mozna kupowac w sklepach ktore tak traktuja POLSKIE KOBIETY.Czy naprawde nikt nie czyta gazet,nie oglada telewizji i nie ma znajomych ktorzy musza tam pracowac mimo karygodnych warunkow pracy i placy!?Wiem ze kupuje sie tam gdzie taniej bo wszyscy normalni ludzie obecnie nie maja pieniedzy ale zapewniam ze w naszych osiedlowych sklepach jest czesto towar tanszy niz ten w supermarketach a przynajmniej nie przeterminowany i przepakowany . Odpowiedz Link Zgłoś
zazdrosny_maz Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 10.08.04, 11:08 wiesz ile firm źle traktuje pracowników...a NFZ źle płaci lekarzom i co nie będziesz się leczyc? gdyby na to patrezeć, to nic nie moglibyśmy robić w solidarnośći z innymi pracownikami... ja nie kupowałam przez jakiś czas w biedronce za to jkeździlam do Tesco. tam tez źle traktują pracowników... a poza tym jakby nie było klientów, to nie byłoby utargu i kaski dla pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 12.08.04, 16:04 Problem w tym, ze i klientow nie traktuja lepiej. Moglismy to zobaczyc w TV. W sklepie, ktory traktuje mnie tak lub podobnie, nie bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.04, 11:26 U mnie w osiedlowych sklepach - centrum Wrocławia jest znacznie drożej a co do świeżości mam zastrzeżenia, co do przepakowywania to na 100% robią to także. Ceny nawet do 50 % wyższe niż w dyskontach czy hipermarketach. Mam jedną zasadę, której staram się zawsze trzymać: zakupy robię planowane i z rozsądkiem- zawsze sprawdzam datę ważności i kalkuluję cenę. Sprawdzam też skład i podejrzanych towarów nie biorę. Gdy jest coś nowego biorę na próbę jak najmniejsze opakowanie, często na tym się kończy, bo to pozorna oszczędność. Np z kawy której wsypuje do szklanki 2 czubate łyżeczki zostaje mi po wypiciu mniej więcej 0,5 łyżeczki. Dla mnie to oszustwo i nie mam ochoty płacić za domieszki. A litrowy płyn do naczyń, który ma korzystna cenę myje tak słabo, że starcza na tydzień zamiast na miesiąć czy dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepełnosprawny Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.icpnet.pl 09.08.04, 22:14 pomimo że jest tam tanio to staram się tych wszystkich dyskontów w stylu biedronka i lidl unikać jak ognia z jednej prostej przyczyny: mianowicie podobno Polska jest od jakiegoś czasu w Unii europejskiej a i biedronka i lidl (przynajmniej te w Poznaniu) nie potrafiły zrobić czegoś takiego jak wejście dla matek z wózkami i dla osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach inwalidzkich. sam jestem niepełnosprawny i dziwnie się czuję musząc wjeżdzac do sklepu przez wejście dla wózków sklepowych... powiecie że to mój problem a jednak ja odpowiem że nie mój tylko właściciela tych sieci że o tym nie pomyślał - jako klient mam prawo robić zakupy wszędzie tam gdzie chce i mam prawo robić je w godnych dla siebie warunkach nie będąc narażonym na dziwne uśmieszki ochrony pracowników sklepu oraz innych klientów... podobno klient nasz pan ale w wypadku Lidla i biedronki to powiedzenie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością; robiąc zakupy wzbogacam swoimi złotówkami dany sklep i wobec tego mam prawo oczekiwać godnego traktowania mojej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.tele2.pl 10.08.04, 10:00 Do niepelnosprawnego: Wydaje mi sie, ze to nie jest tylko problem dyskontow jezeli chodzi o wejscie do sklepu na wozku. Masz jednak racje nie zauwazylam zeby wejscie bylo szersze, ale moze trzeba o sobie przypominac i np. wyslac list do wlasciciela sklepu z prosba o poszerzenie wejscia czyli jak sadze metalowej bramki przy wozkach sklepowych, bo dzrzwi wejsciowe sa szerokie. Masz jednak racje ze bardzo niedobrze to swiadczy o sieci tych sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
3eti Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 10.08.04, 15:45 To nie tylko problem w Polsce,w Belgii w Lidl tez nie specjalnego wjazdu dla wozkow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pająk Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.ingram.one.pl / 80.51.227.* 10.08.04, 23:39 Zapraszam do Pajeczna! Tu sa podjazdy! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 12.08.04, 16:01 To nie jest Twoj problem. To jest problem panstwa, ktorego jestes obywatelem. Na mocy prawa o tzw. barierach architektonicznych masz prawo domagac sie ich usuniecia / mam nadzieje, ze w Polsce prawo takie jest; jesli nie, musi powstac /. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 09.08.04, 22:44 Nie, bo lubię wszystko kupić w jednym miejscu, a w dyskontach nigdy nie mogę znaleźć większości potrzebnych mi produktów. Zwykle kupuję w 'Piotrze i Pawle', a w razie potrzeby - w sklepiku pod blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:57 Kupuję w Biedronce bo mam ją pod nosem, a poza tym w tym samym pomieszczeniu jest stoisko z wędlinami i mięsem - mięso świeże i tanie, wędliny niektóre świetne. W zasadzie lecę w sklep zobaczyć tylko co nowego ale wychodzę z masłem osełkowym, jogurtami z bakomy, melonem galia, skrzydełkami z kurczaka,czekoladą gorzką z Goplany, ręcznikami kuchennymi, papierem toaletowym. Mój mięsny zamykają wcześniej więc czasami kurczak. Nigdy wędliny biedronkowej! Czasami mają atrakcyjne i tanie towary dla domu i te kupuję. Do Lidla mam daleko ale też robię wyprawy po artykuły dla domu - czasem coś się trafi. Jeśli chodzi o traktowanie personelu w biedronce to robiłam dyskretny wywiad - nasze dziewczyny nie narzekają, jest kilku młodych chłopców i to oni wożą towar. A o pracę u nas trudno i są zadowolone że pracują. Myślę że to kultura kierownictwa ma dużo do tego jakie warunki pracy ma personel. A niepełnosprawni? Jeszcze nie spotkałam na zakupach, za to personel pozwala i zawsze ktoś stoi i prosi o wsparcie. I daję, bo wydaje mi się że jeśli kilka godzin w upale stoi matka ze śpiącym dzieckiem/ żółtym/ to nie robi tego z rozkoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimi Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.icpnet.pl 10.08.04, 11:21 niepełnosprawni nie kupują bo ciężko im się tam dostać a matki z dziećmi i żebracy stoją pod sklepami bo mają z tego niezły biznes... spróbujcie dać im chleb bułkę czy inny produkt żywnościowy zamiast pieniędzy - wyśmieją was oplują a to co im daliście wyrzucą... gdyby byli naprawdę biedni i głodni to by tego nigdy nie zrobili. ktoś kto jest naprawdę biedny - tak się składa że mam do czynienia z takimi osobami na codzień - nigdy sie nie zdecyduje na żebranie o łaske - ludzie biedni mają swoją dumę Odpowiedz Link Zgłoś
orzels Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 12.08.04, 21:44 Gość portalu: szimi napisał(a): > niepełnosprawni nie kupują bo ciężko im się tam dostać a matki z dziećmi i > żebracy stoją pod sklepami bo mają z tego niezły biznes... spróbujcie dać im > chleb bułkę czy inny produkt żywnościowy zamiast pieniędzy - wyśmieją was > oplują a to co im daliście wyrzucą... gdyby byli naprawdę biedni i głodni to by > > tego nigdy nie zrobili. ktoś kto jest naprawdę biedny - tak się składa że mam > do czynienia z takimi osobami na codzień - nigdy sie nie zdecyduje na żebranie > o łaske - ludzie biedni mają swoją dumę A widzisz. Ostatnio pod supermarktem podszedl do nas jakis taki dziwny czlowiek, i pieniedzy chcial, na chleb. Kiedy mu zaproponowalem bulke zamiast pieniedzy, nie odmowil. Potem gdy juz z rzeczona bulka sie oddalil, obserwowalismy go jeszcze przez chwile. Nie wyrzucil tej bulki. Jadl. Byl glodny. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 12.08.04, 15:58 Dziwne, ze ta sama matka pojawia sie w mojej miejscowosci tylko w dni tzw. targowe. Prawdopodobnie wozi dziecko po calej prowincji / jesli jest matka /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:40 Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Lidl 10.08.04, 18:35 Kawa 10%Arabica-lepsza niż Jakobs Szmatka do szkła-biała-efekt piorunujacy! Słodycze!Ciastka,cukierki(z sokiem owocowym),żelki. A zwłaszcza u mnie idą super niezdrowe żelki,posypane czymś kwaśnym(takie robalki)Pycha! I jeszcze jakby komuś się przydać miało,to Lidl ma takie same ceny w Europie- przeliczaliśmy z euro i tyle samo wychodziło co w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: Lidl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 19:40 tak zachwalaliście Lidla, że się wybrałam na wycieczkę. kupiłam m.in. wiśnie w czekoladzie (i koniaku ;) za 5,49pln i mniam mniam zaraz zjem całe pudełko, coś mają w sobie wciągającego (w nałóg). k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3eti Re: Lidl IP: *.kabel.telenet.be 11.08.04, 16:41 Slodycze w LIdl sa drozsze w Polsce(porownalam z Belgia),bylam w Lidl Lodz i przyznam,ze ceny stosunkowo wyskokie jak na dyskont(w przypadku polskich plac),produkty tez sie roznia(w polskim LIdl jest duzo rzeczy tzw;markowych,za granica wiekszosc z etykietka'wyprodukowano dla Lidl'). Poza tym fajnie,ze Lidl czy Aldi wchodza na polski rynek,bo ludzie powinni miec wybor cenowy,a nie tylko wsrod nazw ogromnych centrum handlowych. Takie dyskonty ciesza sie duzym powodzeniem w calej EU i mysle,ze zaczynaja zdobywac takze polskich klientow.Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazkat Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.ingram.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:23 Z reguły nie robię zakupów w Biedronce, ale.... Kupuję tam dwa artykuły mleczarskie - serek FRESEK, który jest dostępny w innych sklepach pod nazwą BIELUCH, tylko na potrzeby Biedronki ma swą nazwę inną od ogólnie znanej i jest wiele tańszy. Ponadto polecam masło z mleczani Warlubie. Moje sobotnie zakupy w Biedronce to: 10 FRESKÓW i 3 masła WARLUBIE. Mam zapas zdrowego nabiału na cały tydzień. Uwaga! Zawsze bierzcie z pudełek położonych najniżej! Te produkty maja najdłuzszy termin przydatności do spożycia!!! Tak robią we wszystkich supermarketach! Naprawdę polecam!!! Ostatnio kupiłam niezłą bagietkę, która nie wysycha od razu po przyniesieniu do domu i jest ładnie zapakowana w torebkę z papieru. Poza tym Biedronka kojarzy sie z tandetą, ale może to nie jest sprawiedliwe. O tym, że artykuły mleczarskie sa niezłe, wiem , bo mój ojciec zjadł zęby w tej branży. Może inni znawcy też coś polecą! FRESEK z Chełma i masło z mleczarni WARLUBIE. Tym zakupom będę wierna! Odpowiedz Link Zgłoś
sabba nie kupuje w dyskontach (Lidl, Aldi, Penny) 11.08.04, 12:17 przede wszytkim owocow i miesa (mieszkam w Niemczech). Wszytko inne jest niezle, a niektore produkty sa po prostu markowymi pod innym opakowaniem i nazwa, no i cena, nizsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dwo1 Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 11.08.04, 13:17 nie lubie marketow wogole, zycie (wlasciwie brak kasy zmusza do zakupow w Biedronce)Podchodze ideologicznie, najlepiej bym nie kupowal, bo tam wyzysk ludzi, ale co zrobic kiedy i tak ten syfek mam najblizej, zreszta w kazdym markecie jest tak samo. W Biedronce kupuje; woda mineralna, mleko, misie żelki, chleb, niektore warzywa (salata lodowa, tania i pyszna), warzywa na patelnie (chociaz ostatnio zwiekszyli paczki ale za to dodali ziemniaki (sic!, troche chemii (cos na ksztalt domestosa, tunczyk w oleju jest extra i chyba to wszystko - no czasem chleb za 0,99 Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 11.08.04, 14:07 W Biedronce są pyszne i tanie PISTACJE!!! Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2smoki Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon 11.08.04, 16:09 A ja notorycznie kupuje w Biedronce mleko Bebiko dla Bobasa, jest tansze niz w innych supermarketach a wiem, ze to jest to samo mleko co gdzie indziej. Poza tym kupuje budynie, kisiele i galaretki, ktore sa produkowane na potrzeby Biedronki przez firme Gellwe (pakowane po 2-3 sztuki), sa tansze i sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.upc-g.chello.nl 11.08.04, 20:36 Ja mieszkam w Holandii i tutaj tez robie zakupy w Lidl i Aldi. W Lidl kupujemy ser, wedline, warzywa i owoce, dobrej jakosci i tansze. Kupuje serek wiejski, ktorego nigdzie indziej nie ma. Maja swietne lody w lidl, zdaje sie ze w Polskim tez, waniliowe w duzym dwulitrowym opakowaniu z czerwona pokrywka. Maja duzy wybor win i sa niedrogie. W Aldim kupujemy bulki takie polprodukty do pieczenia w domu, ciastka, inne slodycze, chemie, swietna salatka krabowa, ryba mrozona, wedliny, soki, makarony, ryz, make , cukier, mleko do kawy. Naprawde sporo. Sa dobrej jakosci i niedrogie jak na tutejsze warunki. Sa tez rzeczy ktorych nie kupujemy, np vla, to taki deser jak budyn w kartonach jak mleko. Z innych sklepow jest gesciejszy i smaczniejszy. A i ostatnio kupuje kielbaski grilowe, niemieckie, ktore smakuja jak nasza polska biala kielbasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d u mnie nie ma innych:( 11.08.04, 22:03 Tu juz sa same dyskonty... i podobne. O sklepiku juz nie wspominam. Na przeciwko mnie LIdl i Mayer Becker, a 100 m dalej Keiser´s. CHodze do wszystkich 3..zalezy co chce kupic. Za to w Polsce kupuje zawsze w malych sklepikach, z czystej przekory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Kupujecie w Biedronce,Lidlu i w innych dyskon IP: *.chello.pl 12.08.04, 08:21 Skusiłam sie i pojechałam wczoraj do Lidla. 1. Nie było szczotki akumulatorowej, która miała być w promocji za 99 zł. Co gorsze, personel wogóle nie miał pojęcia, o co pytam. Więc byłam zła. 2. Kupiłam coś czego bezskutecznie szukałam od lat: blokadę do drzwi w postaci 1,5 kg ważącego kółka o średnicy 7-8cm, na spodzie guma, na wierzchu niklowana półkula (moze byc też biała lub czarna), 12-14 zł (około). Toto się kładzie na podłodze i już. Bez mocowania, wiercenia, można dowolnie przesuwać. 3. Kupiłam bardzo wygodne "przytrzymywaki" do ksiażek na półce, znacznie praktyczniejsze niż te z Ikei, zakładane na samą półkę. Te z Lidla stoją tylko wraz z książkami i są wygodniejsze, 2 sztuki za 12 chyba zł, czarne. 4. Kupiłam też wspomniane wyzej białe ściereczki, naprawdę są genialne, bo je dzisiaj z rana wypróbowałam. 5. Dla robiących przetwory: cukier był po 3,19 zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś