niedzielne.dziecko 16.12.13, 11:37 U nas jest tradycja że na śniadanie w święta podajemy kartofle gotowane w skórach. A czy te kartofle gotować w solonej wodzie czy w niesolonej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quba Re: Kartofle 16.12.13, 14:10 Kartofle w mundurkach gotuje się w lekko osolonej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Kartofle IP: 80.50.238.* 16.12.13, 15:19 quba napisał: > Kartofle w mundurkach gotuje się w lekko osolonej wodzie. I w mundurze generalskim oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielne.dziecko Re: Kartofle 17.12.13, 09:30 A jak można odgrzać kartofle gotowane w skórach? Bo rano są zimne a smażenie odpada. Można jeszcze raz zagotować w tej samej wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kartofle 17.12.13, 10:03 niedzielne.dziecko napisała: > A jak można odgrzać kartofle gotowane w skórach? Bo rano są zimne a smażenie od > pada. Podaje się je świeże!!! Tzn trzeba wstać rano nieco wcześniej i ugotować jeśli chcesz je zjeść na śniadanie. Zimne można ewentualnie upiec w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Podpuszczanie wegetrola i reakcja - bezcenne! IP: *.szczecin.mm.pl 17.12.13, 10:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podpuszczanie wegetrola i reakcja - bezcenne! IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 17:47 szkoda czasu na tępotę która nie wie jak się robi TRADYCYJNE danie z jej własnego domu i nie umie rodziny zapytać.. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Kartofle 17.12.13, 12:15 niedzielne.dziecko napisała: > U nas jest tradycja że na śniadanie w święta podajemy kartofle gotowane w skóra > ch. to sa moje ulubione caly rok, > A czy te kartofle gotować w solonej wodzie czy w niesolonej? takie gotuje w wiekszej ilosci soli co jej smaku daje:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielne.dziecko Re: Kartofle 19.12.13, 10:49 mhr2 napisała: > niedzielne.dziecko napisała: > > > U nas jest tradycja że na śniadanie w święta podajemy kartofle gotowane w > skóra > > ch. > > to sa moje ulubione caly rok, > > > A czy te kartofle gotować w solonej wodzie czy w niesolonej? > > takie gotuje w wiekszej ilosci soli co jej smaku daje:) > Też je lubię, smakują mi bardzo, tylko nie wszystkie gatunki. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 to masz problem, 19.12.13, 11:43 niedzielne.dziecko napisała: > Też je lubię, smakują mi bardzo, tylko nie wszystkie gatunki. Odpowiedz Link Zgłoś