Dodaj do ulubionych

Smarowidlo

IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 13:05
Czy ktos z Was mial do czynienia ze smarowidlem z Lidla opisanym tak: "Mazurski smak. Maslo extra. 83% tluszczu". Mam toto w lodowce. Zdaje mi sie czy moze wy tez uwazacie, ze toto nie ma smaku ani zapachu masla, choc niewatpliwie jest... tluste.
Obserwuj wątek
    • houhou Re: Smarowidlo 03.01.14, 13:34
      Masz na myśli to masło Mlekpolu?: www.mlekpol.com.pl/index.php?option=com_sobipro&sid=163:MAZURSKI-SMAK&Itemid=1028

Do masła ubijanego ręcznie rzeczywiście niepodobne, tak jak sklepowe mleko do tego świeżo dojonego, ale moim zdaniem smakuje i pachnie jak każde masło kupione w sklepie.
      • Gość: kim Re: Smarowidlo IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 14:05
        Tak, o tym mowie. Moim zdaniem nie pachnie ani nie smakuje jak inne maslo ktore bylo jeszcze w lodowce. Ma dziwna bardzo tlusta konsystencje.
    • maggi9 Re: Smarowidlo 03.01.14, 14:03
      Ja mam i moja opinia jest j/w. Normalne sklepowe masło.
      • Gość: kim Re: Smarowidlo IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 14:06
        Porownywalas z innym maslem?
        • maggi9 Re: Smarowidlo 03.01.14, 21:27
          W jakim sensie porównywałam?

Nie robiłam specjalnych testów ale tak jadam też inne masła sklepowe. Zazwyczaj Pilosa z Lidla lub to w kształcie osełki z Biedronki. Ew inne, które jest popularne i mi wpadnie w ręce np mlekovity. I dla mnie to nowe masło z Lidla nie różni się zbytnio od tamtych.

Mam też dostęp do domowego masła, robionego ręcznie z własnego mleka. Tutaj faktycznie nie ma co porównywać bo to nie ten smak.
          • Gość: kim Re: Smarowidlo IP: *.free.aero2.net.pl 04.01.14, 00:29
            Mnie tez w pierwszym momencie wydawalo sie, ze to maslo jest OK. Ladnie wygladalo, nie bylo miekkie, itd. Jednak gdy przypadkowo polezalo na blacie zamiast w lodowce, okazalo sie ze ten "Mazurski smak" nie ma zadnego maslanego zapachu i jakas dziwna mazidlowa konsystencje, inna niz masla i nie pachnie maslem.

No a potem, po porowaniu z maslem "normalnym", czyli drozszym o 50% (czyli... 2zl), okazalo sie, ze to drugie inaczej wyglada, inaczej pachnie i inaczej smakuje. Nie mam dostepu do robionego wlasnorecznie masla, tylko do sklepowych.
            • Gość: micha83 Re: Smarowidlo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.01.14, 15:32
              ja porównywałam i uważam iż to masło lidlowe nie jest najgorsze,ale jak dla mnie lepsze jest z Olecka czy kerrygold
              • maggi9 Re: Smarowidlo 04.01.14, 16:01
                No mnie akurat Kerrygold nie smakowało wcale, jakoś zalatywało mi margaryną...
                • Gość: annjen Re: Smarowidlo IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.14, 17:49
                  Kerrygold jest ewidentnie z margaryną, pachnie nią (choć jak dla mnie to eufemizm) i po wyjęciu z lodówki jest za miękkie na masło.
                  • Gość: micha83 Re: Smarowidlo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.01.14, 22:02
                    sugerujesz,że opis/skład na kerrygold jest kłamliwy? troszkę mnie zszokowałaś..
    • Gość: portalu wakacyjne wspomnienia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.14, 12:05
      Gość portalu: kim napisał(a):

> Czy ktos z Was mial do czynienia ze smarowidlem z Lidla opisanym tak: "Mazurski
      > smak.

witaja:)

• Gość: Miro Re: wakacyjne wspomnienia IP: *.centertel.pl 04.01.23, 09:43
        To prawda że smarowidło. Z pewnością nie jest to masło. Zarówno smak jak i konsystencja pozostawiają wiele do życzenia. Smarowidło nie powinno być w cenie prawdziwego masła. Ohyda.
        • al.1 Re: wakacyjne wspomnienia 13.01.23, 13:47
          Gość portalu: Miro napisał(a):

> To prawda że smarowidło. Z pewnością nie jest to masło. Zarówno smak jak i konsystencja
          > pozostawiają wiele do życzenia. Smarowidło nie powinno być w cenie prawdziwego masła. Ohyda.

To już wiem czemu cena tego masła spadła poniżej 6 zł. Aby kupić prawdziwe masło (w dzisiejszych czasach powszechnej nędzy generującej potrzebę szybkiego wzbogacenia się) należy uważać na użyte nazewnictwo. Na pierwszym miejscu musi być w nazwie MASŁO w uzupełnieniu ewentualnie "extra" (co w sumie nic nie znaczy). Gdy na pierwszy plan wchodzi MLECZNA DOLINA, to - moim zdaniem jest to wybieg pozwalający na oszukańczy manewr mimo że w dalszej kolejności pojawia się w nazwie masło. Nie twierdzę, że tak jest, bo nie kupowałem tego masła i nie mam porównania do innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka