Dodaj do ulubionych

Wasze Tłustości:

IP: *.com 27.02.14, 13:37
50 dag mołki
5 dag drożdży
1 szklonka mlyka
6 żółtek
1 paczka cukru waniliowego
2 dag cukru
cukier puder
2 łyżki cukru
5 dag masła
3 kostki szmalcu abo liter łoleju
1 łyżka szpyrolu
20 dag marmulady
troszka soli

Mlyko lekutko zagrzoć, rozrobić w nim drożdże, 2 dag cukru i 2 łyżki mołki. Łostawić do wyrośniyńcio.
Żółtka utrzić z cukrym waniliowym i dwoma łyżkami cukru.
Mołka przesioć do miski i wloć tyn roszczyn i te utrzone żółtka. Troszka posolić i dobrze wyrobić ciasto.
Na koniec dodać 5 dag rozpuszczonego masła i łyżka szpyrytusu i jeszcze roz wyrobić i łodstawić do wyrośniyńcio.
Rozwałkować ciasto ale coby było rube. Wykrować szklonkom kółka i dać na nich marmulady.
Potym zaś fajnie ich zawinyć i ukulać w rynce. Trzeja se to dobrze polepić, bo potym może ta marmulada uciyc.
W miyndzyczasie rozgrzoć łolyj abo lepij smalec. Lepij jak gornek je głymboki. Powinny wlyź kaś ze 3 kostki smalcu abo z liter łoleju. Olyj musi być dobrze rozgrzony ale niy za fest.
Wciepywać po pora tych krepli do tego łoleju i co jakiś czas, łobrócić na drugo strona.
Kiej bydom już taki fajne, wyciongnyć na talyrz i abo złonaczyć lukier abo posuć cukrym pudrym.
Obserwuj wątek
    • mmagi Re: Wasze Tłustości: 27.02.14, 14:40
      wolę od Bliklego:D
    • budzik11 Re: Wasze Tłustości: 27.02.14, 17:10
      Jest taki wątek o kuchni śląskiej: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101364133.html
      Chwilę musiałam się zastanowić, o co chodzi z "mołką" ;-)

A u mnie pączki, faworki, róże karnawałowe. Zrobiłam też ciasto na churros, ale już nie dałam rady, poczeka do jutra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka