Dodaj do ulubionych

sos do mięsa mielonego

06.04.14, 12:01
Kupiłem mrożone placki ziemniaczane. Miały być tylko ze śmietaną ale jak się okazuje bez mięsa nie przejdzie. Wobec tego kupiłem mięso mielone. Lubię jak jest dobrze wysmażone, prawie suche. Ale do tego musi być jakiś sos. Czy mogę dodać wody i nawrzucać przypraw i zaprawić mąką? Sos pomidorowy mi nie pasuje do tego
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: sos do mięsa mielonego 06.04.14, 12:21
      Możesz. To wolny kraj ;o)
      Ale raczej smaczne to nie będzie.
      Może podsmaż i podduś cebulę i jakie tam masz warzywa w domu? Wystarczy odparować wodę, żeby sos był gęściejszy.
      Albo zrób coś a la leczo, czy gulasz.
      No i następnym razem spróbuj sam zrobić placki. 15 minut roboty a smak nieporównywalny.
    • Gość: x dlaczego nie kupiłeś przy okazji sosu IP: *.unitymediagroup.de 06.04.14, 12:31
      w torebce? Są różne, na każdy smak dobre. Możesz podprawić śmietaną i przyprawić dodatkowo.
    • Gość: klik Ugotowanie beszamelu nie stanowi problemu. nt IP: *.gdynia.mm.pl 06.04.14, 12:41
      • Gość: ania Re: Ugotowanie beszamelu nie stanowi problemu. nt IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.14, 13:10
        Wpisz w google "mielone w sosie własnym".
        • Gość: klik A po co ja mam to wpisywać? IP: *.gdynia.mm.pl 06.04.14, 15:27
          Ja nie mam problemu. W dodatku tak trywialnego.
    • beata_ Do placków pasuje - podobno - ... 06.04.14, 18:32
      ... sos z grzybami.
      Może coś na tej kanwie?
      Sposobów jest kilka :-)
    • skyfall001 Re: sos do mięsa mielonego 08.04.14, 08:48
      Osobiście spróbowałbym wymieszać wszystko z sosem pieczarkowym lub grzybowym. Wiele razy miałem okazję zjeść mięso mielone z tymi sosami i wyszło bardzo smacznie.
      • Gość: x fajnie, że rozróżniasz między grzybami IP: *.unitymediagroup.de 08.04.14, 10:41
        i pieczarkami ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka