lashqueen Re: Śniadanka 05.06.14, 15:10 Roznie bywa - chleb lub sucharki z domowa marmolada lub 3-4 ciastka i kawa, jakis owoc lub sok - jesli jem w barze, to zazwyczaj jest to cieply jeszcze rogalik z nutella i cappuccino/ espresso/ espressino czy na co tam mam ochote - w weekendy cos na slono czasem, bywa ze pojawia sie jajecznica lub wedlina czy sery plus pieczywo Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcowa.burza Re: Śniadanka 06.06.14, 08:56 Świeże bułeczki, konfitura śliwkowo-dyniowa, kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmagi Re: Śniadanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.14, 14:53 a końfiturkę sama robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Śniadanka 06.06.14, 16:55 Gość portalu: mmagi napisał(a): > a końfiturkę sama robiłaś? Pewnie własnymi rączkami :-) Zjadłam na śniadanie dodatkowe jajko, na wypadek gdyby mi przyszło do głowy ośmieszyć się na grupie jakimś zdrobnionkiem, trzeba zapobiegać ;-) a na kolację będzie kaczka z jabłkami, już wyjęłam do pieczenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa.rozkosz Re: Śniadanka 11.06.14, 07:54 squirk napisała: > Gość portalu: mmagi napisał(a): > > > a końfiturkę sama robiłaś? > Ja wolę kupować konfiturki, mam kilku dobrych dostawców, a same mi się nie chce robić żadnych przetworów. No chyba, że czasem, wyjatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Śniadanka IP: 5.134.65.* 06.06.14, 18:40 dzisiaj świeżutkie bułeczki, pachnące masło, różowa szyneczka świeżo uwędzona, do tego plaster pomidora malinowego na drugie śniadanie jajko na miękko od kury z wolnego wybiegu, świeża bułka, rzodkiewki Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Truskawki 07.06.14, 10:04 a u mnie 3 sadzone na maśle i swieża bułka. A teraz kawa i kawałek ciasta drożdzowego z własnym wiśniowym dżemem. Odpowiedz Link Zgłoś
monica.sokolovsky Re: Truskawki 07.06.14, 10:12 trypel napisał: > a u mnie 3 sadzone na maśle... Truskawki? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Truskawki 07.06.14, 10:15 nie umiem truskawek ale moze trzeba spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
monica.sokolovsky Re: Truskawki 07.06.14, 10:20 trypel napisał: > nie umiem truskawek... Sadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
esneray Re: Śniadanka 07.06.14, 12:24 Było: I śniadanie - awokado, chleb, ogórek kiszony, mandarynki, woda mineralna. II śniadanie - ciasto rodzynkowe z rabarbarem i mocna czarna kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Śniadanka 07.06.14, 16:45 Jajka na szynce i domowy chleb dla męża, dwa jajka sadzone i pół pęczka szparagów dla mnie. Widziałam u rzeźnika rozmaite produkowane na miejscu małe kiełbaski, może kupię na jutrzejsze śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada to nie wypada kanapka IP: *.devs.futuro.pl 10.06.14, 09:32 pszenny chleb, liść jędrnej sałaty masłowej, idealna na upały podsuszana szynka, plaster pomidora malinowego do tego świeżo zaparzona mięta Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa.rozkosz Pić, pić 10.06.14, 13:31 Dzisiaj gorąco, pić się chce, jeść się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa.rozkosz Re: Pić, pić 11.06.14, 07:56 Pomidory, sałata, rzodkiewki, ogórek, ananas, woda mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Śniadanka 11.06.14, 10:53 tomatydyna napisała: > Co zazwyczaj jadacie na śniadanko? byl rolmops, mialam apetyt po tych wszyskich owocach;) Odpowiedz Link Zgłoś
julia.12341 Re: Śniadanka 11.06.14, 11:05 placuszki z kaszy jaglanej z mango.. mmm pyszne :) do tego miodzik, jogurt i pyszna kawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomatydyna Re: Śniadanka 12.06.14, 09:29 julia.12341 napisała: > placuszki z kaszy jaglanej z mango.. mmm pyszne :) Też takie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel dzisiaj w hotelu 11.06.14, 11:46 na tarasie jajecznica jajko na twardo z majonezem ser biały pomidor i jakaś fajna wędlina (robią tu sami) - boczek zawijany z nadzieniem Musiało być spore i kaloryczne bo do kolacji nie ma szansy na nic poza kawą. Odpowiedz Link Zgłoś
monica.sokolovsky Re: dzisiaj w hotelu 11.06.14, 13:57 Nie wygląda na hotelowe śniadanie kontynentalne. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: dzisiaj w hotelu 11.06.14, 17:23 byłbym bardzo nieszczęśliwy bedąc zmuszonym do noclegu w hotelu w którym podają sniadania kontynentalne. To przyzwoity lokalny hotel na Podlasiu z super kuchnią i miłą obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
monica.sokolovsky Re: dzisiaj w hotelu 12.06.14, 10:43 W sumie śniadania kontynentalne to żadne śniadania. Może jedynie kawa i jakiś rogalik z dżemem. Odpowiedz Link Zgłoś
fabelo Re: dzisiaj w hotelu 12.06.14, 16:16 Niektóre śniadania "kontynentalne" nie są złe. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: dzisiaj w hotelu 11.06.14, 16:26 trypel napisał: Brzmi nieźle, zwłaszcza ta wędlina. U mnie maki z pastą z tuńczyka (tuńczyk z puszki, majonez, jajko na twardo, trochę wasabi, dymka) i świeżym ogórkiem, rewelacja. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Sniadanie 11.06.14, 17:02 Dzisiaj swiezo upieczony chleb posmarowany maslem, na to boczek grilowany I plastry pomidora. Kawa z mlekiem. Jutro bedzie jajecznica z duza iloscia szczypiorku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomatydyna To pomaga 12.06.14, 09:23 Uśmiech i pozytywne myśli przy śniadanku pomagają funkcjonować podczas całego dnia. Jedząc śniadanie w pośpiechu, gniewie, zazdrości, strachu, masz przechlapane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: przestańcie spamować ! 12.06.14, 14:45 Szkoda emocji, naprawdę, polecam kanapkę z szynką albo pieczonego kurczaka, smaczne i zdrowe. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak czy inaczej Re: przestańcie spamować ! IP: 5.134.65.* 12.06.14, 18:31 bo to nudne już, załóżcie sobie pamiętnik śniadankowy albo blogaska i tam się spowiadajcie co kogo obchodzi kto co codziennie na śniadanie jadł, litości, czemu ten watek jeszcze tu wisi? Odpowiedz Link Zgłoś
monica.sokolovsky Dzisiaj było 12.06.14, 10:44 Ryż od wczoraj, groszek z puszki, duży pomidor, sok z kiszonych buraków. Odpowiedz Link Zgłoś