Dodaj do ulubionych

Twarde brzoskwinie

IP: *.bredband.comhem.se 17.09.14, 12:42
Kupilam 3-szt twardych brzoskwi (miekich nie bylo) Lezaly dwa dni i myslalam, ze zmiekna.
Ale kazda tylko nadgnila i dalej byly twarde. Wszystko wyzucilam do smieci.
Znacie jkis sposob na ten owoc?
A przy okazji: z mango mialam podobny przypadek.
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Twarde brzoskwinie 17.09.14, 13:58
      zazwyczaj kupuje twarde, leza w koszyczku na blacie i powoli miekna

zdarza sie, ze zaczynaja gnic, plamkami jak od palca- zgniatane przy zrywaniu, obite

klasyk to papierowa torebka z jablkiem, bananem w srodlu
    • Gość: x Re: Twarde brzoskwinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.14, 14:24
      Gość portalu: gosc napisał(a):

> Kupilam 3-szt twardych brzoskwi (miekich nie bylo) Lezaly dwa dni i myslalam, z
      > e zmiekna.

co znaczy twarde, masz reke drwala?
      • smutas13 Re: Twarde brzoskwinie 17.09.14, 18:09
        Przestałam kupować. One po kilku dniach niby zmiękną, ale są niesmaczne.
        • lashqueen Re: Twarde brzoskwinie 20.09.14, 09:25
          Teraz właśnie byłam w Polsce i miałam podobną sytuację z figami z supermarketu. Myślałam, że jak poleżą trochę, to nabiorą smaku, ale nic z tego. Z prawdziwymi figami nie mają NIC wspólnego. Po co ludzie to kupują i jedzą. Lepiej jeść polskie jabłka.
    • Gość: mikan Re: Twarde brzoskwinie IP: 5.172.252.* 20.09.14, 00:07
      Nie kupowac twardych!!! Namiawiac znajomych, zeby tez nie kupowali!!! Jest to jedyny sposob, zeby przestano je sprzedawac. Teraz jest coraz wiecej twardych, bo sa wygodne do transportu. Dopoki bedziemy za nie placic, dotad beda nam je przywozic. Nie maja smaku ani zapachu i sa chrupiace jak marchewka.
      Nie kupowac. Niech gnija na koszt handlu, a nie na nasz.
      • smutas13 Re: Twarde brzoskwinie 20.09.14, 09:04
        Gość portalu: mikan napisał(a):

> Nie kupowac twardych!!! Namiawiac znajomych, zeby tez nie kupowali!!! Jest to j
        > edyny sposob, zeby przestano je sprzedawac. Teraz jest coraz wiecej twardych, b
        > o sa wygodne do transportu. Dopoki bedziemy za nie placic, dotad beda nam je pr
        > zywozic. Nie maja smaku ani zapachu i sa chrupiace jak marchewka.
        > Nie kupowac. Niech gnija na koszt handlu, a nie na nasz.

Jestem ZA!
        Nie kupuję także nektarynek, które też okazały się niesmaczne, twarde...podejrzewam GMO?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka