gucek_lbn 16.04.15, 12:36 Chcę kupić blender, taki porządny, bo teraz mam tylko mikser z końcówką blendującą. Jaki lepiej wybrać: taki ręczny czy z kielichem? I na co zwracać uwagę przy wyborze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lol66la Re: Blender- jaki kupić? 16.04.15, 13:21 ja zakupiłam najtańszy i działa, ale nie nadaje sie na przykład do kruszenia lodu. koszt to 20 pln a blender działa już od 5 lat! choć jest używany średnio raz w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka125 Re: Blender- jaki kupić? 18.04.15, 12:11 Najważniejsza nie jest cena ale moc blendera.Im wyższa - tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gucek_lbn Re: Blender- jaki kupić? 18.04.15, 14:24 Lol66la bez sensu chyba kupować najtańszy kiedy mam w sumie taki najprostszy przy mikserze. Ale on nie daje rady sobie ze wszystkim, nie rozciera idealnie niestety. Anka dzięki, wezmę to pod uwagę. Jeszcze jakieś sugestie? Może producent konkretny jakiś najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
gukinga Re: Blender- jaki kupić? 18.04.15, 21:12 mam ręczny bosch i daje radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: Blender- jaki kupić? 18.04.15, 22:09 Ja mam Brauna od 5 lat, jest ok, używam często (kilka razy z tygodniu), mam taki z 2 pojemnikami +noże + różne nasadki do tarkowania, tych ostatnich nie używam, są raczej kiepskie. Ale do koktajli, miksowania samych owoców wolę kielichowy, lepiej rozdrabnia (mam 10 letniego Philipsa). Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: Blender- jaki kupić? 19.04.15, 14:30 Szczerze mówiąc nie rozumiem pytania o "ręczny czy z kielichem"... Moim zdaniem najlepszy zestaw to rozdrabniacz/blender taki pojemnikowy oraz żyrafa. Ale to raczej nie są przyrządy do mieszania ciast, do ciasta najlepsze zwykłe miksery czy roboty. Blender moim zdaniem nie nadaje się do ciast ale np. do zup kremów czy past albo pesto, podobnie jak rozdrabniacz (kwestia preferowanej konsystencji). Odpowiedz Link Zgłoś
gucek_lbn Re: Blender- jaki kupić? 21.04.15, 19:51 Wybacz, jestem mało doświadczony, możesz wyjaśnić co to jest ta żyrafa? Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: Blender- jaki kupić? 28.04.15, 12:00 > Jedyny warunek: kup blender firmowy (Bosch, Philips, AEG, Zelmer, itp.). Nie kupuj noname'ó > w i chińszczyzny. No patrz, a ja wcześniej miałem Philipsa i był do niczego - za słabo mieszał, coś nie tak z profilem noża i układem szczelin w końcówce. Kupiłem 3 lata temu w Biedronce za ca. 50 zł i do dziś świetnie sobie radzi, jest dużo wygodniejszy w dłoni, nie ma w ogóle porównania jeśli chodzi o łatwość blendowania w porównaniu do wcześniejszego Philipsa. Odpowiedz Link Zgłoś
gratess Re: Blender- jaki kupić? 08.10.15, 12:51 u mnie Bosch sprawdza się bardzo dobrze, robię z jego pomocą: koktajle, musy, farsze, placki ziemniaczane,pasty do pieczywa, bitą śmietanę, surówki, pesto Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Blender- jaki kupić? 08.10.15, 13:02 gratess napisała: > u mnie Bosch sprawdza się bardzo dobrze, tak czy inaczej, produkcja jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
plastelllina Re: Blender- jaki kupić? 08.10.15, 21:38 Bardziej uniwersalny jest ręczny. Zblendujesz nim to samo, co w kielichowym (poza lodem) i w dodatku w wybranych pojemniku/garnku. Koniecznie kup taki ze stalową końcówką, nie plastikowy, wówczas będziesz mogła blendować gorące produkty. Zwracaj uwagę na moc, marka ma mniejsze znaczenie. Polecam wersje, które z komplecie mają końcówkę do ubijania oraz pojemnik z nożem do siekania. Ja mam ten: www.sencor.pl/mikser-reczny/shb-4360 Dodam, że przed nim miałam taki o niskiej mocy, blendował słabo, a po krótkim czasie się zepsuł. Jako gratis dostałam z kolei Boscha www.google.pl/search?q=MSM6B100&safe=off&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI5rmnw8-zyAIVoY5yCh1Kag2M&biw=1242&bih=585 , dałam mamie i twierdzi, że nie radzi sobie - nie blenduje na gładki krem zupy z cukinii czy brokułów. Czyli: moc, stalowa końcówka i dodatkowe akcesoria. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Blender- jaki kupić? 28.02.16, 16:01 A czym to się różni od blendera kielichowego? Jak zabija składniki odżywcze normalny blender i dlaczego ten nie zabija? I jeśli blender mieli na papkę, to ten na co mieli? Odpowiedz Link Zgłoś