Dodaj do ulubionych

Tzw. kotlet słoneczny ze studenckiej stołówki

01.10.15, 22:35
W związku z rozpoczynającym sie nowym rokiem akademickim, przypomniał mi się kotlet, chyba nazywany był słonecznym. Chodzi mi o to ciasto, coś jakby naleśnikowe, z dołożonymi warzywami w cieście i to wszystko smażone. Czy ktoś to może pamięta? Bardzo chciałabym zrobić taki sam, ale ta moja wersja nie wychodzi mi tak smacznie jak tamte. Jak zrobić idealne ciasto do takich kotletów?
Obserwuj wątek
    • Gość: x musisz powtórzyć studia IP: *.hsi16.unitymediagroup.de 01.10.15, 22:37
      www.google.de/search?client=ubuntu&channel=fs&q=kotlet+sloneczny&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=PZkNVv-GOaSh8wfYuajQDA
    • squirk Re: Tzw. kotlet słoneczny ze studenckiej stołówki 01.10.15, 22:56
      marzena75 napisała:

> W związku z rozpoczynającym sie nowym rokiem akademickim, przypomniał mi się ko
      > tlet, chyba nazywany był słonecznym. Chodzi mi o to ciasto, coś jakby naleśniko
      > we, z dołożonymi warzywami w cieście i to wszystko smażone. Czy ktoś to może pa
      > mięta?

Poszperałam w necie, zapytałam koleżanki z grupy kulinarnej i wychodzi na to, że kotlet znany jest jako słoneczny to cienko rozbity schab (albo pierś kurczaka) panierowany tylko w jajku i mące. Może tylko w Twojej stołówce panie kucharki nazwały warzywa w cieście "kotletem słonecznym"? Nie masz możliwości zapytania ich o przepis?
      • marzena75 Re: Tzw. kotlet słoneczny ze studenckiej stołówki 01.10.15, 23:05
        No, nie mam. Za daleko i za późno.......
        • squirk Re: Tzw. kotlet słoneczny ze studenckiej stołówki 01.10.15, 23:14
          marzena75 napisała:

> No, nie mam. Za daleko i za późno.......

A próbowałaś szukać wpisując "warzywa w cieście naleśnikowym" czy "kotlet słoneczny z warzyw"? Może uda się coś wyszukać, patrzę właśnie w Google i mnóstwo takich warzywnych kotletów jest.
          :-)
    • Gość: gosc Re: Tzw. kotlet słoneczny ze studenckiej stołówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.15, 00:34
      Poszukaj pod nazwą kotlet syryjski
      • Gość: x kotlet syryjski? a może kot? :DDD IP: *.hsi11.unitymediagroup.de 05.10.15, 05:13
      • linn_linn Re: kotlet syryjski 05.10.15, 08:27
        przepisy-aleksandry.blogspot.it/2015/03/syryjskie-racuchy-ziemniaczane.html
    • Gość: Endy Re: Tzw. kotlet słoneczny ze studenckiej stołówki IP: *.gdynia.mm.pl 05.10.15, 21:48
      Też wydaje mi się, że najprędzej znajdziesz odpowiedni przepis w sieci pod hasłem placki syryjskie:)
      • Gość: x a najprosciej bedzie zapytac jakiegos IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 05.10.15, 22:41
        uchodzce z Syrii.
        Cieszmy sie na rozszerzenie kulinarne.
        Lubimy kebaby ale bez Turkow? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka