Dodaj do ulubionych

lody z jogurtu

19.09.04, 09:45
Czy można je w Polsce dostać?
I nie chodzi mi o aromat, tylko o jogurt jako główny składnik.
Zażerałam się tym w Italii, a u nas nie widzę :(
Obserwuj wątek
    • Gość: N.C. Re: lody z jogurtu IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 19.09.04, 09:50
      Na pewno jadłam ogurtowo winogronowe lody Schellera, Movepick, czy coś w tym
      stylu. Ale tam był nie tylko jogurt. Dla mnie pycha.
    • saiss Re: lody z jogurtu 19.09.04, 10:42
      Ja mysle, ze mozna kupic jakis gesty jogurt ( Jogobella jest dobra), duzy, i
      zamrozic.
      Ja tak jadlam latem :
      Pozdrawiam!
      • segovia Re: lody z jogurtu 19.09.04, 11:01
        chyba tak zrobię w ostateczności
        Czy naprawdę żadna firma nie wpadła na wprowadzenie takich lodów do swojego
        asortymentu? Szkoda. Te włoskie to było niebo w gębie, takie kwaskowate,
        kremowe i nie "zasładzające". Cudo po prostu.

Czy jak zamrożę jogobellę to nie zrobią mi się takie małe grudki z lodu?
        • Gość: netka Re: lody z jogurtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 11:20
          Od paru miesiecy jadam mrozona jogobelle, najlepsza jest po ok. 3 godz. od
          wlozenia do zamrazarki , potem robia sie grudki, a tak jest kremowa i pyszna.
          • linn_linn Re: lody z jogurtu 19.09.04, 11:31
            Lody jogurtowe to lody, zamrozony jogurt to jogurt.

Lody jogurtowo-jablkowe / najlepiej zrobic w maszynce do lodow, ale mozna i
            zamrozic /
            250 g jogurtu pelnego - 50 ml smietany - 2 jablka zielone - 2 lyzki cukru -
            listki miety do dekoracji / galazka porzeczek /
            - jablka zmiksowac, dodac do jogurtu, cukru i smietany
            - wymieszac dokladnie i przelozyc do maszynki / lub tylko zamrozic /
            - wstawic do zamrazalnika
            - przed podaniem dekorowac mieta / porzeczkami /

• Gość: CynamonowaMay Re: lody z jogurtu IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.09.04, 14:55
            Gość portalu: netka napisał(a):

> Od paru miesiecy jadam mrozona jogobelle, najlepsza jest po ok. 3 godz. od
            > wlozenia do zamrazarki , potem robia sie grudki, a tak jest kremowa i pyszna.

Potwierdzam, całkiem smaczne. Jeśli nie próbowałaś, to polecam zamrozić też
            Jogobellę Muesli.

• Gość: Pichciarz Re: lody z jogurtu IP: *.proxy.aol.com 19.09.04, 14:18
      Są i lody z tofu, tofutti, doskonałe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka