Dodaj do ulubionych

boczek krojony w paczce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.16, 16:29
widziałam ostatnio w sklepie boczek krojony pakowany tak jakby w dwa połączone opakowania (dwie porcje). czy ktos to zna? bo nie wiem czy starym sprawdzonym sposobem kupowac w kawałku i kroić czy przerzucic sie na gotowy? wydaje sie to wygodne ale czy nie traci na smaku?
Obserwuj wątek
    • Gość: x krojony w plasterki czy w kostke? IP: *.hsi01.unitymediagroup.de 03.02.16, 19:17
      paczkowane wedliny nie traca na smaku, wrecz przeciwnie, maja polepszony smak :DDD
      • Gość: miu Re: krojony w plasterki czy w kostke? IP: *.fbx.proxad.net 03.02.16, 19:33
        Niemal WSZYSTKIE wedliny maja obecnie polepszony smak, a zamiast wedzenia uzywa sie... plynow (chemii), w ktorych sa moczone. W Polsce znam tylko jednego producenta, ktory jako skad wedliny podaje: mieso, przyprawy (wymienione), czosnek. I tyle.
        • Gość: x plynny dym czy inny liquid smoke jest pozbawiony IP: *.hsi01.unitymediagroup.de 03.02.16, 21:19
          szkodliwych substancji, powstajacych w tradycyjnym wedzeniu.
          de.wikipedia.org/wiki/Raucharoma
    • Gość: miu Re: boczek krojony w paczce IP: *.fbx.proxad.net 03.02.16, 19:30
      Jest to powszechne we Francji, bo krojenie boczku jest dosc trudne,, szczegolnie w tzw. zapalke. We francuskich supermakretach sa cale, imponujace polki boczku wedzonego i niewedzonego, krojonego na kilka sposobow (grubo, drobno, w cieniutkie plasteki, ze zmniejszona zawartoscia soli, z mala iloscia tluszu, itd. + wielu producentow).

Boczek w barketkach (to opakowanie) nie traci smaku. Jesli uzwam go malo, to po otwarciu opakowania mroze go "na plasko", tak zeby moc oderwac kilka czastek, ktore sa mi wlasnie potrzebne, np. do zaromatyzowania jakiegos dania.
    • maggi9 Re: boczek krojony w paczce 03.02.16, 21:04
      Używam lidlowego boczku - jest spoko, ja nie widzę różnicy w smaku pomiędzy boczkiem krojonym samodzielnie a takim pokrojonym w paczce. A jest to sporo wygodniejsze.
    • drinkit Re: boczek krojony w paczce 03.02.16, 22:58
      Znam lidlowy, jest bardzo dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka