Dodaj do ulubionych

bazylia tajska

21.08.16, 19:24
Dostałam ładnie wyrośniętą (z ziarenek) w doniczce bazylię - wygoglałam - tajską.
Podskubuję listki od dołu, dodaję do sałatek pomidorowo-warzywnych.
Nie jadamy dań typowo tajskich czy indyjskich..
I teraz mam dylemat, bo bazylia ta zaczęła mieć bordowe listki na czubku i coś jakby kwitnie..
Czy to coś bordowego można też jeść? te kwiatuszki też można jeść?
Z czym można? do czego można? wykorzystać jeszcze tę bazylię?
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: bazylia tajska 21.08.16, 19:33
      Kwiatuszki tnij, bo inaczej bazylia zdrewnieje.
      Ja jem do wszystkiego.
      • sajgonetka Re: bazylia tajska 21.08.16, 19:35
        Kwiatki uciąć, ale ich nie wykorzystać?
        [wolę się upewnić..;)]
        • znana.jako.ggigus Re: bazylia tajska 21.08.16, 19:41
          Może i je można jeść...
          Nie wiem, kiedy tylko moja bazylia dostała czegoż na kształt kwiatków, ucięłam je.
          • sajgonetka Re: bazylia tajska 21.08.16, 19:48
            dzięki, tak zrobię :)
        • roseanne Re: bazylia tajska 21.08.16, 23:50
          spokojnie mozesz jesc, to ta sama roslina, smak podobny, tekstura kwiatostanu troche twardsza od listkow

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka