mhr2 11.03.17, 10:22 zapomnial, zawsze cos robi, wątróbka cieleca uwielbiam, flaczki, cos innego robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: podroby 11.03.17, 20:54 jadam bardzo rzadko - sa zabronone przy moich klopotach zdrowotnych, ale czasami sie kusze gulasz z plucek, doskonale tez jako nadzienie do pierogow flaczki zoladki drobiowe, jako gulasz serduszka drobiowe duszone lub grilowane, jak w kuchnii brazylijskiej watrobki wole drobiowe Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: podroby 16.03.17, 12:32 > gulasz z plucek Jedna z nielicznych potraw, której moja raczej wszystkożerna mama nienawidzi. Jak studiowała, pojawiał się w stołówce z jakąś potworną częstotliwością, do tego stopnia, że ponoć kiedyś cały akademik się zbuntował i nie zszedł na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: podroby 12.03.17, 14:39 Flaczki z naleśników albo boczniaków. Nie znoszę smrodu podrobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jezeli tobie jedzenie smierdzi, IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.03.17, 09:03 to zachowaj to dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: podroby 13.03.17, 00:38 Watrobka wszelkiej masci, smazona z cebulka. Nadzienie z watroby, mielonego miesa, majeranku do kurczaka. Cynaderki w sosie. Flaki. Pierogi z nadzieniem z pluc. Krupnik na zoladkach drobiowych. Ozorek w galarecie lub w sosie chrzanowym , musztardowym. Moze byc tez ugotowany, skropiony cytryna. Rolada ze skory wieprzowej w sosie pomidorowym. Flaki na ostro w pomidorach. Galareta z nozek. Gotowana glowizna skropiona cytryna. Pasztety. To jadam czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: podroby 13.03.17, 12:05 Ozór wołowy, czasem jagnięce, cynaderki, wątrobianki maślane, serca wieprzowe, grasice. Przy rozbieraniu kaczki podduszam w winie wszystko, co miała w środku: wątróbkę, serce, płuca i cynaderki. Przy rozbiorze królika podobnie, plus główka. Któregoś dnia muszę w końcu świński łeb nabyć i upiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x tu masz przepis na gotowany łeb IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.03.17, 12:58 www.youtube.com/watch?v=6rMGEIaIOt8 Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: tu masz przepis na gotowany łeb 13.03.17, 18:28 Danke, guter Mann! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anthonyb Re: podroby IP: 5.170.96.* 13.03.17, 21:05 Ja pieke leb i jagniecy i kroliczy razem z ziemniakami, groszkiem itd. Moj maz wyjada wszystko : mozdzek, ozor nawet oczy. Dla mnie to juz male przegiecie ( oczy), ale on lubi ... Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: podroby 14.03.17, 14:59 A może Islandczyk co svið lubi? Albo Norweg, co za smalahove przepada? Szkot, co powsowdie nie pogardzi? Hiszpan ze słabością do cabeza de cordero? Albo Włoch po prostu, testujący testa di agnello? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: podroby IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 14.03.17, 16:14 polak-smakosz, są też tacy Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: podroby 14.03.17, 17:28 Oczywiście, że tak, choć owieczki to nie jest mocna strona polskiej kuchni. Jeśli głowizna, to w domyśle wieprzowa. Odniosłem się do mylnego przekonania przedmówczyni, jakoby głowizna jagnięca/barania to było coś specyficznego dla kultury arabskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Mongołowie też lubią łby baranie, IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 14.03.17, 20:07 szczególnie upodobali sobie oczęta ;) A po jedzeniu pani domu napluje do kubka, wytrze fartuchem i poda herbatę. I jak tu odmówić? Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Mongołowie też lubią łby baranie, 14.03.17, 21:33 Słyszałam o tym zwyczaju z oczkiem w Kirgistanie. Mialabym z tym problem. Ja tylko watróbke lubię. Ostatnio wypróbowałam gęsie żołądki ale takie zwykłe, nie jakieś roztuczone. Sa w sklepie w okolicy. Dobre byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nooo po zjedzeniu takiego oczka czujesz, IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 15.03.17, 01:05 że jesteś obserwowana od środka :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: podroby IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.17, 16:15 Wszystko to przepyszne Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: podroby 20.03.17, 23:55 Menudo-cos w rodzaju meksykanskich flaczkow:) Odpowiedz Link Zgłoś