magnes2 09.10.04, 22:59 Czy ktoś ma fajne przepisy na pasty kanapkowe? Znam jajeczną i serowo-rybną. Może jeszcze ktoś podrzuci jakiś przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka_1 Re: Pasty na chleb 09.10.04, 23:17 do rondla wrzucić na łyżke oliwy 1 marchew i 1 pietruszkę (korzeń) pokrojone w plastry,2-3 cebule w ćwiartkach, solidna garść watróbek drobiowych, kawałek wędzonego boczku,podsmazyć, podlać łyżką, dwiema wody albo lepiej bulionu, dusić aż wątróbka będzie w całości bezkrwawa, a marchew zmięknie. odparować nadmiar sosu, wystudzić, zmielić dodając: sól, pieprz, gałkę muszkatołową i kardamon. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: Pasty na chleb 09.10.04, 23:25 ja lubie wszlkie wariacje na temat tuńczyka np tunczyk + majonez + zielenina Tunczyka + majonez + kukurydza Tunczyk + Serek Biały + Zielenina Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Pasty na chleb 10.10.04, 10:10 pasta z watrobki na przyklad. Ostatnio nasza ulubiona: 1 avokado, pol limonki, b. drobno posiekane pol cebuli, do tego troche soli i bialy pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Pasty na chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:37 Zobacz tutaj, sporo tego ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=10721804&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
alanadab zobacz sobie tutaj 10.10.04, 10:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=10721804 i jeszcze tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=12706072&a=12706072 Pozdrawiam Alana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: zobacz sobie tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:47 Nie wiem, czy nie ma tego w linkach, chce mi sie znowu ich czytac ;-) ale ostatnio znowu czesto robie cos takiego: Puszke groszku odsaczam z zalewy i miksuje z 2-3 lyzkami podprazonego sezamu lub innych ziaren czy orzechow i 2 zabkami czosnku, oliwa i sokiem z cytryny (oliwy i soku na wyczucie, do smaku ).Ewentualnie jeszcze jakies przyprawy. Groszek mozna zastapic ciecierzyca albo fasola albo soczewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Pasty na chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:00 nie wiem czy to pasta czy serek ale moj przepis jest bardzo prosty i smaczny: opakowanie sera feta+ opakowanie(podobne wagowo) serka śmietankowego+kilka przeciściętych przez praskę ząbków czosnku+ dużo bazylii(może być suszona). Wszystko to rozmamłać w misce i smarowac tym chlebek (najlepiej ciemny). Na wierzch mozna wrzucic oliwke. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Dlaczego to zniknęło?! 11.10.04, 18:29 1.- Sporą piętkę ze szynki westfalskiej rozsiekałem handblenderem Brauna w drobiezgi i potem ręcznie wymieszałem z serkiem topionym kremowym, 2.- Bryndzę owczą zdobyłem u Pani Malewiczowej na Pl. Uni Lubelskiej i rozmieszałem ze śmietaną tłustą i dostatecznie ciepłym masłem do tego tarty kminek i rozmaryn i na chleb jako zagrycha do porannych, wszelkiego rodzaju klusek z gorącym mlekiem! 3.- Biały ser twarogowy półtłusty + troche śmietany + szczypiorek drobniuteńko pokrojony + tymianek i prowansalskie i na chleb reszta jak wyżej... 4.- wszelkiego rodzaju pasty z jajek na twardo i i środków poślizgowych + przyprawy... 5.- To nie pasta ale na chleb: świerzuteńka i ciepluteńka jajecznica na maśle nakładana na smarowane masłem połówki bułek kajzerek np. + zioła! O rany jak ja to lubię! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś