poughkeepsie 10.10.04, 12:57 powiedzcie mi - ten program mieści się w kategorii "kabarety", bo takie miałam nieodparte wrażenie. Zdzierżyłam 10 minut,więcej naprawdę nie dałam rady - mięczak ze mnie :( pzdr, P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgana_le_fay Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 13:19 He, he he, he hehe he hehe he! Oj! Nie mogę! "och! nie spodziewałm się, że we Włoszech SPOŻYWA się tyle rodzajów pomidorów!" "Nigdy! Ani sobie, ani nawet swoim dzieciom, nie obierałam pomidorów ze skórki!" "-A jak ser wałkuje się na tarce to należy ją posmarować olejem... - No, tak, ale to chyba miękkie sery...? - Nooo... ŻÓŁTY ser znaczy się." "Namawiam wszystkich państwa, do SPOŻYWANIA polskich produktów. Zawsze z powodzeniem można zastąpić zagraniczne rodzimymi. My też mamy ZIELONE pomidory. A nawet żółte!" I błagam szanowną telewizję, żeby następnym razem założyć pani Renacie czepek na głowę, bo miałam nieodparte wrażenie, że jej bujne uwłosienie fruwa między potrawami! Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 21:20 No nie, a ja odpadłam po stwierdzeniu, które padło zaraz na początku że była plantatorką pomidorów, ale takich podłużnych to nigdy nie widziała :) oj teraz tak żałuję, że nie wytrwałam dłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p102 Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.net-serwis.pl 10.10.04, 14:18 Proponuje jako nastepnego goscia marianne rokite, powklada sobie rozne spozywcze artykuly w rozne dziurki i tez bedzie smiesznie i fajnie i super i napewno wzrosnie ogladalnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka z przypad Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 14:29 Podczas ogladania programu z Doda , zakrztusilam sie kawa)Doda w te slowa odezwala do do kucharza numer 2 " wykonczysz dziadka"! to bylo o Schellerze , ktory recznie ubijal piane . Odpowiedz Link Zgłoś
alanadab Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 16:04 a gdzie i kiedy ten program, widziałaś? gdzie można obejrzeć? Jak możesz to wpisz go do mojego wątku o kulinarnych programach w TV forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16560368 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 10.10.04, 16:33 W dawnych czasach na jarmarkach pokazywano dwugłowe cielęta, kobiety z brodami i inne wybryki natury. Zdumiałam się, stwierdziwszy, że można takie freaks zobaczyć i w XXI wieku, np. w wesołym miasteczku na Coney Island w Nowym Jorku. A okazuje się, że nie trzeba jechac tak daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.futuro.pl 10.10.04, 19:57 po odcinku z Doda wykreslilam ten program z grafiku... ale chyba szkoda, bo gdybym wiedziala, ze bedzie Renia... ech ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:18 a niech mnie ktoś jeszcze uświadomi kto to Doda? :) ja to chyba naprawdę w innym świecie żyję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 07:26 www.doda.pl Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:34 ło matko :) czyli program ewidentnie pretenduje do tytułu kabaretu roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:35 no co Ty to gwyjazda jest. NIe wolno jej krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:38 jeszcze tytułem uzupełnienia: muzyka.onet.pl/mr,1182192,1,424,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:48 dzięki Giezik - i poniedziałek od razu lepszy :) ale zastanawiam się czy to jest możliwe żeby ktoś był takim hmmm, hmmm - dobra gwiazdą jest, więc swoją opinię zachowam dla siebie, bo się skończy jak przy dyskusji o Pascalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:50 w świecie pazernych mediów wszystko jest możliwe ;) A tak swoja droga to zrobili mnóstwo szkody Kurtowi. Zastanawiam sie czy to opoznienie o tydzien emisji (bo o ile pamietam,, to ludzie pisali, ze po prostu nie bylo w zapowiadanym terminie) nie wynikalo z tego, ze Kurt probowal zablokować tę żenade, bo ktos obejrzał i dał mu dobra radę. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:52 i chciała sobie image poprawić zapraszając Renatkę? ;-) strach myśleć kto będzie w następnym programie, może Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
yuan79 Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 22:46 przegapilem odcinek z Renią, moze ktos to nagrywal i moze udustepnic Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 09:00 Przykre jest to, co napisze, ale mysle, ze te programy sa jednak odpowiedzia na gusty duzej czesci telewidzow. To, ze innym to nie odpowiada, malo sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 a ja sie zakochałam!!!!!!!!!!!!! 11.10.04, 09:10 i już o niczym innym nie myśle - miłością żyje, a nie jedzeniem, ale nadal czytam sobie Wasze posty!!!!!!!!!!!!! I'm so happy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: a ja sie zakochałam!!!!!!!!!!!!! 11.10.04, 09:12 to serdeczne gratulacje :) i dużo szczęścia :) ale nic się nie martw, bez jedzonka długo nie pociągniesz :) i tak w końcu do nas wrócisz ;-) no i pamiętaj - przez żołądek do serca! :) także nic się nie martwimy, bo i tak jesteś na nas skazana ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 dzięki poughkeepsie 11.10.04, 10:44 też jesteś Wodniczką, to pewnie rozumiesz jak sie teraz czuję!!! :))) normalnie jakbym była pijana :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: dzięki poughkeepsie 11.10.04, 10:45 no ba, między nami wodnikami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka z przypad Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 09:24 Zastanawialam sie nad tym , ze jakos programu posrednio zalezy od gosci. Ci kucharze niewiele maja do powiedzenia . Jesli prowadzacy program potrafil by konwersowac , to "lady owsiana" moze zaprezentowala by sie lepiej.Ogladalam podobne programy w telewizji niemieckiej , tam przychodza gwiazdy i zwykli ludzie , ktorzy zawsze mieli cos ciekawego do powiedzenia. W tym programie najwiecej do powiedzenia "ma pomidor" Mysle , ze Kurtowi nic nie jest w stanie zaszkodzic, bo to fantastyczny kucharz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 09:58 Mysle, ze duzo zalezy od sposobu przekazania tego, co sie umie. Poza tym my tak naprawde nie wiemy, jakie sa kulisy programow. Mnie np. dziwi formula programu na Tele 5, gdzie goscie zdolni sa "zamordowac" telewidzow po 2 minutach rozmowy. A Giancarlo z tylu gotuje... Popatrzec by sie chcialo / nawet Pascal duzo by sie nauczyl; no wlasciwie to on wiecej niz inni /. Ja bym ich wszyskich wygonila po 2 programach. W ostatnim facet od Slow Foodu mowi, ze mieszkal kilka lat w Toskanii, a na pytanie o jakies dobre dania odpowiada, ze... wlasciwie to bardziej lubi kuchnie z okolic Neapolu, szczegolnie... spaghetti alle vongole. Marghe by zaprosili. Przynajmniej telewidzowie posluchaliby czegos ciekawego. Podobnym rozczarowaniem byl program wlasnie o Slow Food na TV4. Pustka. Nie wiem. Moze ja patrze tak krytycznie, gdyz w TV wloskiej o jedzeniu mowi sie sporo, o roznych porach, nawet w dziennikach TV. Zawsze mozna sie dowiedziec czegos nowego. Moze po prostu trzeba czasu i cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Zdegustowana degustatorka? IP: *.chello.pl 15.10.04, 15:31 Dzisiaj była powtórka programu z panią Renatą! "Mozna mętlik dostać w głowie"! - tak powiedziała jak już "zdegustowała" wszystkie potrawy! Zawsze zaskakuje jakąś nowomową, ale tym razem chyba przeszła samą siebie!, kilka razy powtarzała: "dzisiaj pierwszy raz zdegustuję tej diety"! Pani posłanka zdała w tym roku maturę? No to ja już nie boję sie o moje dziecko które będzie ją zdawać w tym roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Zdegustowana degustatorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:37 ja to "zdegustuje potrawe" tez znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Zdegustowana degustatorka? 16.10.04, 16:09 Ogladalam akurat ten odcinek z Beger i byl to jedyny odcinek jaki ogladalam. Bardziej niz pani Beger zniesmaczyl mnie sam Kurt. Oblizuje te sama lyche po 2 razy, miesza potrawe i ta sama lyche pcha do paszczeki tego drugiego kucharza. Ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: Zdegustowana degustatorka? 16.10.04, 16:22 Dzisiaj oglądałam to pierwszy raz, akurat gościem był Norbi. Oglądałam jednym okiem, bo drugim gapiłam się w monitor - to forum jest zdecydowanie lepsze. Dzisiaj było na j jak jajka. Usmażyli jakiś omlet z warzywami. Stanowczo nie mogę patrzeć na te obrzydliwe wąsiska. Wyobrażam sobie, że wiecznie ma w nich resztki jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś