Dodaj do ulubionych

Kurt Scheller z Renatą Beger

10.10.04, 12:57
powiedzcie mi - ten program mieści się w kategorii "kabarety", bo takie
miałam nieodparte wrażenie. Zdzierżyłam 10 minut,więcej naprawdę nie dałam
rady - mięczak ze mnie :(
pzdr,
P.
Obserwuj wątek
    • morgana_le_fay Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 13:19
      He, he he, he hehe he hehe he!

Oj! Nie mogę!

"och! nie spodziewałm się, że we Włoszech SPOŻYWA się tyle rodzajów pomidorów!"
      "Nigdy! Ani sobie, ani nawet swoim dzieciom, nie obierałam pomidorów ze
      skórki!"
      "-A jak ser wałkuje się na tarce to należy ją posmarować olejem...
      - No, tak, ale to chyba miękkie sery...?
      - Nooo... ŻÓŁTY ser znaczy się."

"Namawiam wszystkich państwa, do SPOŻYWANIA polskich produktów. Zawsze z
      powodzeniem można zastąpić zagraniczne rodzimymi. My też mamy ZIELONE
      pomidory. A nawet żółte!"

I błagam szanowną telewizję, żeby następnym razem założyć pani Renacie czepek
      na głowę, bo miałam nieodparte wrażenie, że jej bujne uwłosienie fruwa między
      potrawami!
      • poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 21:20
        No nie, a ja odpadłam po stwierdzeniu, które padło zaraz na początku że była
        plantatorką pomidorów, ale takich podłużnych to nigdy nie widziała :) oj teraz
        tak żałuję, że nie wytrwałam dłużej :)
    • Gość: p102 Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.net-serwis.pl 10.10.04, 14:18
      Proponuje jako nastepnego goscia marianne rokite, powklada sobie rozne
      spozywcze artykuly w rozne dziurki i tez bedzie smiesznie i fajnie i super i
      napewno wzrosnie ogladalnosc...
    • Gość: kucharka z przypad Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 14:29
      Podczas ogladania programu z Doda , zakrztusilam sie kawa)Doda w te slowa
      odezwala do do kucharza numer 2 " wykonczysz dziadka"! to bylo o Schellerze ,
      ktory recznie ubijal piane .
    • alanadab Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 16:04
      a gdzie i kiedy ten program, widziałaś? gdzie można obejrzeć? Jak możesz to
      wpisz go do mojego wątku o kulinarnych programach w TV
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16560368
    • Gość: Nobullshit Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 10.10.04, 16:33
      W dawnych czasach na jarmarkach pokazywano dwugłowe cielęta,
      kobiety z brodami i inne wybryki natury.

Zdumiałam się, stwierdziwszy, że można takie freaks zobaczyć
      i w XXI wieku, np. w wesołym miasteczku na Coney Island w Nowym Jorku.

A okazuje się, że nie trzeba jechac tak daleko.
    • Gość: kags Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.futuro.pl 10.10.04, 19:57
      po odcinku z Doda wykreslilam ten program z grafiku... ale chyba szkoda, bo
      gdybym wiedziala, ze bedzie Renia... ech ;)
      • poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:18
        a niech mnie ktoś jeszcze uświadomi kto to Doda? :) ja to chyba naprawdę w
        innym świecie żyję :)
        • Gość: giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 07:26
          www.doda.pl
          • poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:34
            ło matko :) czyli program ewidentnie pretenduje do tytułu kabaretu roku :)
            • giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:35
              no co Ty to gwyjazda jest. NIe wolno jej krytykować.
            • giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:38
              jeszcze tytułem uzupełnienia:
              muzyka.onet.pl/mr,1182192,1,424,artykul.html
              • poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:48
                dzięki Giezik - i poniedziałek od razu lepszy :)
                ale zastanawiam się czy to jest możliwe żeby ktoś był takim hmmm, hmmm - dobra
                gwiazdą jest, więc swoją opinię zachowam dla siebie, bo się skończy jak przy
                dyskusji o Pascalu :)
                • giezik Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:50
                  w świecie pazernych mediów wszystko jest możliwe ;)

A tak swoja droga to zrobili mnóstwo szkody Kurtowi. Zastanawiam sie czy to opoznienie o tydzien emisji (bo o ile pamietam,, to ludzie pisali, ze po prostu nie bylo w zapowiadanym terminie) nie wynikalo z tego, ze Kurt probowal zablokować tę żenade, bo ktos obejrzał i dał mu dobra radę.
                  • poughkeepsie Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 07:52
                    i chciała sobie image poprawić zapraszając Renatkę? ;-) strach myśleć kto
                    będzie w następnym programie, może Giertych?
    • yuan79 Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 10.10.04, 22:46
      przegapilem odcinek z Renią, moze ktos to nagrywal i moze udustepnic
      • linn_linn Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 09:00
        Przykre jest to, co napisze, ale mysle, ze te programy sa jednak odpowiedzia na
        gusty duzej czesci telewidzow. To, ze innym to nie odpowiada, malo sie liczy.
    • szycha80 a ja sie zakochałam!!!!!!!!!!!!! 11.10.04, 09:10
      i już o niczym innym nie myśle - miłością żyje, a nie jedzeniem, ale nadal
      czytam sobie Wasze posty!!!!!!!!!!!!! I'm so happy!!!!!!!!!!!!
      • poughkeepsie Re: a ja sie zakochałam!!!!!!!!!!!!! 11.10.04, 09:12
        to serdeczne gratulacje :) i dużo szczęścia :)
        ale nic się nie martw, bez jedzonka długo nie pociągniesz :) i tak w końcu do
        nas wrócisz ;-) no i pamiętaj - przez żołądek do serca! :) także nic się nie
        martwimy, bo i tak jesteś na nas skazana ;-)
        • szycha80 dzięki poughkeepsie 11.10.04, 10:44

też jesteś Wodniczką, to pewnie rozumiesz jak sie teraz czuję!!! :))) normalnie
          jakbym była pijana :))))
          • poughkeepsie Re: dzięki poughkeepsie 11.10.04, 10:45
            no ba, między nami wodnikami ;)
    • Gość: mala gdzie idzie program z Kurtem S.? IP: 81.21.197.* 11.10.04, 09:12
    • Gość: kucharka z przypad Re: Kurt Scheller z Renatą Beger IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 09:24
      Zastanawialam sie nad tym , ze jakos programu posrednio zalezy od gosci. Ci
      kucharze niewiele maja do powiedzenia . Jesli prowadzacy program potrafil by
      konwersowac , to "lady owsiana" moze zaprezentowala by sie lepiej.Ogladalam
      podobne programy w telewizji niemieckiej , tam przychodza gwiazdy i zwykli
      ludzie , ktorzy zawsze mieli cos ciekawego do powiedzenia. W tym programie
      najwiecej do powiedzenia "ma pomidor" Mysle , ze Kurtowi nic nie jest w stanie
      zaszkodzic, bo to fantastyczny kucharz. Pozdrawiam
      • linn_linn Re: Kurt Scheller z Renatą Beger 11.10.04, 09:58
        Mysle, ze duzo zalezy od sposobu przekazania tego, co sie umie. Poza tym my tak
        naprawde nie wiemy, jakie sa kulisy programow. Mnie np. dziwi formula programu
        na Tele 5, gdzie goscie zdolni sa "zamordowac" telewidzow po 2 minutach
        rozmowy. A Giancarlo z tylu gotuje... Popatrzec by sie chcialo / nawet Pascal
        duzo by sie nauczyl; no wlasciwie to on wiecej niz inni /. Ja bym ich wszyskich
        wygonila po 2 programach. W ostatnim facet od Slow Foodu mowi, ze mieszkal
        kilka lat w Toskanii, a na pytanie o jakies dobre dania odpowiada, ze...
        wlasciwie to bardziej lubi kuchnie z okolic Neapolu, szczegolnie... spaghetti
        alle vongole. Marghe by zaprosili. Przynajmniej telewidzowie posluchaliby
        czegos ciekawego.
        Podobnym rozczarowaniem byl program wlasnie o Slow Food na TV4. Pustka. Nie
        wiem. Moze ja patrze tak krytycznie, gdyz w TV wloskiej o jedzeniu mowi sie
        sporo, o roznych porach, nawet w dziennikach TV. Zawsze mozna sie dowiedziec
        czegos nowego. Moze po prostu trzeba czasu i cierpliwosci.
        • Gość: ula Zdegustowana degustatorka? IP: *.chello.pl 15.10.04, 15:31
          Dzisiaj była powtórka programu z panią Renatą!
          "Mozna mętlik dostać w głowie"! - tak powiedziała jak już "zdegustowała"
          wszystkie potrawy!
          Zawsze zaskakuje jakąś nowomową, ale tym razem chyba przeszła samą siebie!,
          kilka razy powtarzała: "dzisiaj pierwszy raz zdegustuję tej diety"!
          Pani posłanka zdała w tym roku maturę? No to ja już nie boję sie o moje dziecko
          które będzie ją zdawać w tym roku!

• Gość: giezik Re: Zdegustowana degustatorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:37
            ja to "zdegustuje potrawe" tez znam :)
            • thiessa Re: Zdegustowana degustatorka? 16.10.04, 16:09
              Ogladalam akurat ten odcinek z Beger i byl to jedyny odcinek jaki ogladalam.
              Bardziej niz pani Beger zniesmaczyl mnie sam Kurt. Oblizuje te sama lyche po 2
              razy, miesza potrawe i ta sama lyche pcha do paszczeki tego drugiego kucharza.
              Ohyda!
              • iwu Re: Zdegustowana degustatorka? 16.10.04, 16:22
                Dzisiaj oglądałam to pierwszy raz, akurat gościem był Norbi. Oglądałam jednym
                okiem, bo drugim gapiłam się w monitor - to forum jest zdecydowanie lepsze.
                Dzisiaj było na j jak jajka. Usmażyli jakiś omlet z warzywami. Stanowczo nie
                mogę patrzeć na te obrzydliwe wąsiska. Wyobrażam sobie, że wiecznie ma w nich
                resztki jedzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka