Gość: kim IP: *.widzew.net / *.widzew.net 28.10.04, 14:32 moze cos polecicie, bo mam juz dosc sok z BIEDRONY jest rozcienczony do granic mozliwosci sok FORTUNY jedzie czyli pachnie syropem eh... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.acn.waw.pl 28.10.04, 14:34 swiezo wyciskany. Teraz idzie sezon na cytrusy :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 28.10.04, 14:34 polecam kilogram chłodzonych w lodówce pomarańczy i sokowirówkę, albo taką ręczną wyciskarkę do cytrusów. Lepszego (i zdrowszego) soku na pewno nie kupisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekf Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? prawdziwy IP: 81.210.22.* 28.10.04, 14:42 Tylko prawdziwy, jak tu twierdza wszyscy. Zawsze wychodzi smaczniej i taniej. Jak robisz, to dodatkow pachnie pieknie w domku.A mozna trzymac nadmiar w lodowce spokojnie kilka dni. Jak raz sprobujesz zrobic, to juz nie bedziesz kupowac "plastikow". Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 28.10.04, 14:42 Świeżo wyciskany z pomarańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.acn.waw.pl 28.10.04, 14:57 ja dodaję trochę mandarynek i cytrynę miodzio:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniko Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: 62.29.248.* 28.10.04, 15:00 Przecież każdy, łącznie z Kim, wie że sok wyciskany jest najlepszy. Autorowi wątku chodzi o najlepszy sok z tych "gorszych". Niektórym osobom po prostu nie chce się wyciskać soku. I ja to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 28.10.04, 15:42 A ja nie. Nawet najprostsza wyciskarka to kilka ruchow reka. Wiecej czasu zajmuje wypicie soku. Swiezego, a nie takiego, ktory nie wiadomo kiedy byl zrobiony, nie wiadomo z czegom i co do niego dodano. No i na ogola nie jest to sok, tylko napoj. Dozylismy czasow, w ktorych chce sie cwiczyc godzine w silowni, a nie chce sie wejsc na 2 pietro czy wycisnac sok z pomaranczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai33 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.10.04, 15:07 Dobry jest Clippo z mikrocząstkami pomarańczy (taki nieklarowny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.acn.waw.pl 28.10.04, 15:11 w sumie racja. U nas Hortex. Czasem Tymbark. Ale ja jakos nie lubie soków.. wyjatek robie dla Limonkowego i Ostrego Pomidora. m. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilka77 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 28.10.04, 15:21 ja lubię Tymbark i mały Tarczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.10.04, 21:53 Minute Maid - jeśli Cię stać - mnie nie :))) Clippo z farfoclami. Tu będę stanowcza, żadnego IMHO - reszta ma za małą zawartość soku w soku i jest cienka jak za przeproszeniem mocz pawia. Najlepzy kartonowy sok pomarańczowy świata - amerykańska Tropicana z farfoclami (Homegrove chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paratha Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.mrl.uiuc.edu 28.10.04, 22:19 > Najlepzy kartonowy sok pomarańczowy świata - amerykańska Tropicana > z farfoclami (Homegrove chyba) potwierdzam tyle tylko ze z HomeStyle, ale to nie istotne. I caly wybor - farfocle w wiekszej, mniejszej ilosci, zupelnie bez, co kto lubi. Wlasnie stoja sobie 2 butelczyny w lodowce i czekaja kiedy bol gardla minie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.10.04, 23:50 Taaak, w Stanach podobały mi się dwie rzeczy: soki Tropicana (i ich ceny) oraz możliwość zadzwonienia w dowolny punkt globu z budki stojącej na środku pustyni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 29.10.04, 10:26 Gość portalu: Nobullshit napisał(a): > Najlepzy kartonowy sok pomarańczowy świata - amerykańska Tropicana > z farfoclami (Homegrove chyba) Tropicana nie jest zla, ale najlepszy sok pomaranczowy maja w tu u mnie w mini-supermarkecie za rogiem :-) Ich wlasny wyrob, na miejscu maja takie stoisko i wyciskaja caly dzien. Sprzedaja w plastikowych butelkach i cena nie jest wygorowana. Pyyycha! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
benkowa Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 28.10.04, 22:31 polecam Granini z farfoclami w szklanym opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
surtout Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 28.10.04, 22:37 Nobullshit już napisała o Clippo. Na mój gust on trochę za bardzo "jedzie" witaminami. Dużo lepszy jest pomarańczowy z dodatkiem mandarynek. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
benkowa Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? 28.10.04, 23:52 Granini to nie to samo co Clippo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryka1 Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: 212.160.99.* 29.10.04, 09:49 A ja ostatnio piłam sok z pomarańczy Tymbarku ( ten z serii co i sok z antonówek) z drobinkami owoców. BArdzo mi smakował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED ile trzeba pomarańczy na litr soku? n/txt IP: 193.0.117.* 29.10.04, 10:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: naprawde dobry SOK POMARANCZOWY? IP: *.devs.futuro.pl 29.10.04, 11:27 u mnie w domku, raz w tygodniu wyciskamy soczek z pomaranczy, bez rozcienczania, dosladzania, naturalny , 2 kg pomaranczy=1 litr soku, niestety nie stac mnie na czestsze wyciskanie, jest bosko pyszny polecam Odpowiedz Link Zgłoś