pilarsanik
18.02.21, 14:57
Chciałam zatrudnić panią do gotowania, żeby ogarniała część posiłków dla naszej 4 osobowej rodziny. Chodzi o to, żeby stanęła raz w tygodniu w garach, zrobiła: 1 zupę, 2 mięsa (np. gołąbki + pieczeń lub pulpety + fasolkę po bretońsku), 2 surówki (ew. 1 surówka, 1 jarzynka). W ilościach, żeby jeść to przez 4 dni i jeszcze trochę zamrozić, żeby za tydzień lub dwa móc sobie dane mięsko, czy zupę odmrozić i mieć gotowy obiad. + 20 % tego wszystkiego dla niej samej. Czyli chodzi o to, że np. pulpety robi z 1,5 kg mięsa, z czego 20 % gotowej potrawy jest dla niej.
Ta pani ma gotować u siebie w domu. Ja przywożę wszystkie zakupy i ja zabieram.
Moje pytanie brzmi: ile czasu zajęłoby Wam ugotowanie tego wszytkiego? 4-8 godzin? Bo nie wiem jak wycenić wynagrodzenie. Czy w Warszawie 120 zł za jednorazowe gotowanie (umowa jest raz na tydzień), to dobra kwota? Biorąc pod uwagę, że Pani wydaje na prąd, gaz, ale i ma na kilka dni jedzenia dla siebie (moje składniki).