Dodaj do ulubionych

Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie

IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 09:28
Bardzo proszę o jakieś namiary na dobre kawiarnie lub cukiernie , gdzie można
się napić dobrej kawki i zjeść ciacho lub fajny deserek . Obiecałąm zaprosic
znajomych a w W-wie jestem od niedawna .
Z góry bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • gourmet48 Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 09:53
      do Bliklego na Nowym Swiecie
      • Gość: RED Blikle - koszmarnie drogo i nie zawsze smacznie IP: 193.0.117.* 02.11.04, 10:20
        • Gość: ibis Re: Blikle - koszmarnie drogo i nie zawsze smaczn IP: *.speed.planet.nl 02.11.04, 11:59
          Zgadzam się, ja tam jadłam seromak i szarlotkę plus do tego czekolada na
          gorąco. Po pierwsze strrrraaaaasznie drogo, po drugie seromak był nieświeży!,
          po trzecie czekolada na gorąco to była porażka - takie "kakałko" rzadkie i bez
          smaku. NIE POLECAM! Za to jest jedna fajna kawiarnia - jest tam super smaczna,
          prawdziwa i gęsta czekolada na gorąco, ciast mają mało, ale dobre w sumie, nie
          tak znowu super drogo. Mają duży wybór lodów, ale o tej porze roku to nie każy
          lubi... A kawiarnia ta znajduje się niedaleko kina Atlantic, na tej samej
          ulicy, tylko po drugiej stronie, wchodzi się w podwórko i już. Chyba się nazywa
          ta kawiarenka Gelatone czy jakoś tak. GORĄCO POLECAM!!!! Szczególnie amatorom
          gorącej czekolady :-)
          • deadeasy Re: Blikle - koszmarnie drogo i nie zawsze smaczn 03.11.04, 02:39
            Blikle - i do tego czasem obluga pozostawia wiele do zyczenia. Paniusie w
            ladnych garsonkach i pomalowanych paznokciach szybciej sa obslugiwane
            niz "szaraczkowato" wygladajacy przeciatny obywatel. Ostatnio bylam z
            tesciami, wiekowymi ludzmi, czekalismy wieki na obsluge (nie bylo az tak pelno
            ludzi) i w koncu wyszlismy.
    • Gość: Katka Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 02.11.04, 10:04
      Caffe Karma przy Pl. Zbawiciela. Tylko troszkę drogo. Ale polecam.
    • Gość: Nobullshit Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.11.04, 10:16
      Cafe Antykwariat przy Żurawiej (stojąc plecami do Pałacu od Marszałkowskiej
      w prawo) - niecodzienne wnętrze, bo na ścianach regały ze starymi książkami,
      które można kupować - nazwa nie jest dla picu. Zbieranina starych mebli.
      Napoje, domowe ciasta, m.in. pyszna tarta cytrynowa.
      • pati102 Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 11:57
        drogo i dwa razy nacielam sie na ciasto- bylo 100 letnie. wybor cherbat tez
        maja taki sobie.
    • Gość: RED nie znam niestety miejsca w Wawie gdzie IP: 193.0.117.* 02.11.04, 10:23
      masz 2 w jednym - dobrą kawę i dobre ciasto/deser

kawa - Pożegnanie z Afryką
      ciastko - winebreda u Pomianowskiego na Krakowskim Przedmieściu
    • lis_ka Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 10:30
      Ma być drogo, srednio czy tanio i jaki typ ciasek preferujesz?

:)
    • coalla Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 11:24
      a może kawiarnia Misianka w Parku Skaryszewskim przy rondzie Waszynkgtona?
      Jedne z najwspanialszych ciast w Wa-wie, specyficzna atmosfera spacerowo-
      dziecięca, sympatycznie, na luzie.
      a jeśli możesz i nie boisz się zrujnować, to na pewno "Słodki- słony..." czyli
      mini Fukier przy Mokotowskiej w pobliżu ul.Chopina
    • Gość: aniko Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: 62.29.248.* 02.11.04, 11:32
      "Nowy Świat" przy Nowym Świecie i Świętokrzyskiej. Pewno demode ale ja lubię i
      tamtejsze ciasta i kawę i niezobowiązujący klimat. Poza tym przestrzeń i spokój.
      • Gość: Liska Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: 81.210.125.* 02.11.04, 11:44
        oo, ja tez lubie Nowy Swiat - cafe melange jest niezrownana (tylko ta cena
        ugh...) + strudel z jabłkami
    • grazbed Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 11:34
      Cukiernia w Hotelu "Europejski"
    • oka5 Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 12:02
      "Słodki, słony" przy Mokotowskiej w okolicach Pięknej. Ale najpierw sprawdź,
      czy podołasz finansowo, bo ceny mają zabójcze. Natomiast ciastka - chyba
      najlepsze na świecie.
    • pati102 Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 12:05
      "same fusy" na starym miescie- drogo ale spory wybor kaw i cherbat, przyjemna
      atmosfera w likendy wieczorem problemy z miejscowka, cukiernia walczaka na
      walbrzyskiej 144 lub to samo niepodleglosci rog wejnerta (chyba)- lepszej
      napoleonki jak zyje nie jadlam, swietne maja wlasciwie wszystkie wypieki (jesli
      chodzi o kawe...nie mozna miec wszystkiego)
      • franula Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 12:09
        ciasta z Misianki podaja teraz w kawiarniach Tchiboczyli prawie dowolne centrum
        handlowe. Ja sie ciesze bo do skaryszewskiego mam jednak kawałek

• xkropka Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 14:11
      Moja ulubiona kawiarnia niestety zniknęła (Mała czarna niegdyś na Hożej, a
      później na Zgoda), ale jeśli znajomi nie upierają się na ciastka, to przyzwoite
      espresso i świetne lody dają w Malinovej w al. Niepodległości. Pyszne ciasta i
      ciastka są w To lubię na Freta (w wieży kościoła dominikanów), kawy tam nie
      piłam, ale za to polecam koktail pierniczkowy na jogurcie, a na chłodniejsze
      dni - grzane wino.
      • Gość: literki Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 14:26
        Ja tez głosuję na Słodki Słony, ale faktycznie drogo niemozliwie; Malinova z kolei to moja Zdecydowanie Najulubieńsza Lodziarnia!
        • Gość: Aga Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 14:33
          Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi , teraz pozostał mi tylko wybór
          miejsca . Niestety z pewnościa nie skorzystam z Słodki, Słony ze względów
          finansowych . Poza tym moimi gośćmi będzie grupa 10-12 osobowa w tym dzieci.
          Czekam na dalsze propozycje .
          Pozdrawiam wszystkim forumkowiczów :) ( jeśli mozna tak napisać)
    • mwookash Najlepiej poza Warszawę 02.11.04, 14:31
      Jak to jest? Już nie mówię że Kraków, że Poznań ale byłem w Budapeszcie i w
      centrum miasta naprzeciw opery jadłem pycha ciastka i kawę a cena była
      zawrotnie niska w porównaniu z Warszawą
    • Gość: mroczna Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 14:33
      tchibo na Nowym Świecie...pychoty tam same mają, każda kawa w kilku odsłonach
      smakowych, pychotkowe tiramisu i wspaniała obsługa!! poza tym Coffee Heaven
      teżna nowym świecie, tylko tam ciągle tłok a na pierwsze piętro ttrudno donieść
      kawę...ostatecznie nescaffe teżna nowym:)
    • Gość: marghe_72 Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.acn.waw.pl 02.11.04, 14:37
      Ciastka w BAtidzie.
      KAwy tam nie pijam, wiec nie wiem
      Kawa w Compagnie del Sole :)
      m.
      • Gość: Aga Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 14:52
        A czy o adresy mogę prosić :) , bo nazwy mi nic nie mówią . Czy do Batidy można
        z dziećmi .
        • Gość: Aga Proszę o adres Batidy IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 14:55
          • Gość: bazylka Re: Proszę o adres Batidy IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 02.11.04, 14:58
            batida jest na nowogrodzkiej za starym pawilonem chemii
            dobre brioszki, reszta ciastek nie wiem, choć wyglądają nieźle
            tyle, że miejsce mało przytulne na posiedzenie ze znajomymi
            • Gość: marghe_72 Re: Proszę o adres Batidy IP: *.acn.waw.pl 02.11.04, 19:41
              uwielbiam z Batidy torty (ajerkoniakowy, mus czekoladowy z sosem wisniowym...)
              i małe tarty bezową i wiśniową
              Ale fakt, najprzytulniej to tam nie jest.

Swego czasu wpadałam do MAzurka przy hotelu Holiday. Wystrój ujdzie od biedy za
              to ciastka b. smaczne :)IMHO
              m.
            • biljana Re: Proszę o adres Batidy 03.11.04, 01:01
              w Batidzie polecam tez cistka z rodzynkami, takie krecone jak slimak. Uwielbiam
              je z cafe au lait, sa moim zdaniem najlepsze w Warszawie, dorownuja paryskim
              piekarniom
          • Gość: AGA WIELKIE DZIĘKI ZA NAMIARY IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 14:58
            Wielkie dzieki za namiary , choć musze przyznać trudny wybór przede mną . Na
            pewno Słodo, słono odpada ze względu na cenę . Moji goście to grupa 10-12 w tym
            dzieci.
          • marghe_72 Re: Proszę o adres Batidy 02.11.04, 14:59
            hmmm.. za Chemią :)
            zaraz poszukam

proszę:
            www.batida.com.pl/cukiernia.html
            z dziecmi to wszedzie mozna :) np w Compagnii del Sole (to knajpka, nie
            cukiernia.,ale mają także dobrą kawę i desery) jest kacik zabaw dla dzieci.
            Wystórj niestety .. taki sobie.
    • Gość: figa Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:12
      Gmach Biblioteki Uniwersyteckiej ulica Dolna
      W srodku raj dla dziecci- Hoola-Kula czy jakos tak
      a potem jak sie wyszaleja na poziomie - 1 jest kawiarenka
      dobra kawa parzona w tygielkach i niezle ciastka
      stoliki tez poza sala kawiarniana , wiec dla dzieci duzo miejsca
      ceny normalne , ciekawy wystroj , ziarna kawy w worach,zdjecia plantacji
      moj 7-letni bratanek byl zachwycony, mial tez lekcje pogladowa

2. Cafe ANTRAKT gmach Teatru Wielkiego od strony biurowca Metropolitan
      na dziedzincu biurowca jest fajna fontanna- dzieci uwielbiaja tam biegac
      a potem tylko przez jezdnie i wnetrza jak z antykwariatu
      ciasta domowe
      3.Rozdroze - blisko Lazienek , wiec po spacerze mozna wstapic na kawe
      Illy - polecam , dobrze tam parza , ciastka duze i smaczne
      atmosfera dobra dla grupy z dziecmi, cenowo tez dobrze
      kuchnia wloska , wiec jest tiramisu
      4. Zielnik Cafe Odynca 15 Mokotow niedaleko jest super nowoczesny
      plac zabaw dla dzieci na rogu Al Niepodleglosci i Odynca
      plac dla mniejszych dzieci raczej
      ale wnetrze Zielnika jest urocze , atmosfera ciepla
      ciasta i kawa super , ceny raczej w gornych rejonach strefy sredniej

• staua Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie 02.11.04, 22:21
        Gdzie na Dolnej jest biblioteka uniwersytecka?
        • Gość: figa Re: Gdzie na dobrą kawę i ciacha w W-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:33
          Fakt , machnelam sie
          ale to myslenie dziewczyny z czerniakowa - na dole(przy Wisle)
          dzieki za szybkie pytanie , kompromitacja mniejsza
          juz sie poprawilam
      • Gość: figa ul.DOBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 22:31
        Biblioteka Uniwersytecka jest przy ul . Dobrej a nie Dolnej
        przepraszam za blad
        • pauli7 Re: 02.11.04, 22:43
          ja polecam ciacho w cukiernio-kawiarni Batida (rozne wymyslne ciasta,
          ciasteczka, torty...) a kawe albo czekolade w pijalni czekolady w Wilanowie (na
          tylach poczty)- pyszna, gesta czekolada (nie skodkie kakao) serwowane z
          przepisowa szklaneczka wody:) i lody tez dobre... mniam:)))

Pauli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka