stella25b 03.11.04, 18:02 Wlasnie przynioslam do domu wedzona makrele i pomyslalam sobie, ze dobrze by bylo zrobic z niej dobra paste do chleba, tylko mam jeden problem....przepisu brak :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s. Re: Pasta z wedzonej makreli IP: *.csk.pl 03.11.04, 18:03 sól, pieprz, drobno posiekana cebulka, trochę majonezu, opcjonajnie trochę koncentratu pomidorowego Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Pasta z wedzonej makreli 03.11.04, 18:09 U mnie się robi tak: ser biały, makrela, cebula poszatkowana, sól, pieprz i jak ser za chydy/suchy odrobina śmietany bądź jogurtu. A ja i tak wolę samą makrelę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pasta z wedzonej makreli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 18:17 A ja robię tak ;makrela,cebula pokrojona w kostkę ,ogórek kiszony lub korniszon do tego jaka ugotowane na twardo i jeszcze ciepłe pokroić w kostkę dodać łyżkę masła ,sól ,pieprz i koncentrat pom .Czasami dodaję tez groszek i dzieciaki się tym zajadają . Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Pasta z wedzonej makreli 03.11.04, 20:23 Najprościej wymieszać z twarogiem, odrobiną oliwy, szczypiorkiem i pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Pasta z wedzonej makreli 03.11.04, 20:33 dziekuje za przepisy. Zrobilam z ogorkiem, jajkiem i cebula- pyszna! Inne wyprobuje nastepnym razem :)) Odpowiedz Link Zgłoś