radarq 11.11.04, 10:44 Temat chyba mowi za siebie..czyli (ratujcie) potrzebuje tylko jakiegos fajnego przepisiku na sniadanko..jak ktos ma jakis pomysł..to jest on bardzo mile widzany..papa X-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: n0str0m0 podpowiadam IP: 202.172.58.* 11.11.04, 12:07 szampana na sniadanie pijaja arystokraci oraz alkoholicy wybierz sam nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neta 75 Re: podpowiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:29 Może coś takiego: Dwa jajka ugotuj na twardo.Owiń je póżniej dokłanie w dwa plasterki gotowanej szynki.Połóż na talerzu nałóż na nie 2 łyzki majonezu i posyp pokrojonym drobniutko szczypiorkiem i rzodkiewką.Obok tego na liściu sałaty najlepiej karbowanej połóż pokrojonego w óseke pomidora przekładając go dość grubo pokrojonym ogórkiem zielonym.Do tego jeszcze dwa plasterki sera żółtego zwiniętego w rulonik.Posyp to grubo zmielonym pieprzem najlepiej kolorowym i posól.Podaj do tego gorące grzanki oraz kawe lub herbate. Wygląda super i smakuje super. Ciężko jest wymyśleć coś romantycznego na śniadanie zdecydowanie łatwjejsza jest kolacja(wiem z własnego doświadczenia tez miałam taki"problem"-kiedyś;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neta 75 Re: podpowiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:51 Aha,zapomniałam ten facet jest teraz moim mężem:))))) Oczywiście żeby to efektownie wyglądało na stole to położ jeszcze talerzyk z wędliną przełozoną plasterkani sera na sałacie,jakiś dżem(podpytaj najlepiej jaki lubi)i twarożek ze szyrpiorkiem i rzodkiewką w malutkich miseczkach.A i herbate w czajniczku.Te dodatki oczywiście zostaly bo po "daniu głównym"nie dalismy rady ale czego się nie robi żeby dobrze wypaść w oczach faceta. U mnie wypadło śniadanko rewelacyjnie mam nadzieje,że u ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.hanna inna mozliwosc IP: *.kabel.telenet.be 11.11.04, 13:13 szampan jest dobrym dodatkiem do jajecznicy z wedzonym lososiem podanej na toscie. Romantycznie i elegancko. Ewentualnie jajko na muffinku z sosem hollandaise. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: inna mozliwosc 11.11.04, 13:53 Swietny tez i wystarczajaco romantyczny jest omlet z ziolkami (najlepiej swiezymi), lub z roquefort'em, ale tu juz trzeba wiedziec, czy wybranka lubi, bo niektorzy maja nieprzezwyciezalny wstret do woniejacych serkow. Opcja lekka (choc te cieple, dosc sycace sniadania na te pore roku sa odpowiednie): jesli masz rano latwy dostep do swiezych croissantow, to nalezy jeszcze wczesniej zaopatrzyc sie w lososia wedzonego w plastrach, salate lodowa, serek z ziolami typu almette czy toska i cytrynke (a jeszcze lepiej lemonke). Rano szybko wyskakujemy po croissanty (albo umyslny nam je dostarcza), przekrawamy je prawie do konca i kladziemy: osuszony listek salaty, zmaryjemy serkiem, udrapowany plaster lososia, skrapiamy limonka (cytryna) i voila. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: inna mozliwosc 11.11.04, 15:44 polecam jajka na poltwardo z kawiorem ( jakims majonezowym sosem jak ktos lubi). do tego tosty i male pomidorki. w miare proste a sie sprawdze (przynajmniej w moim stadle juz od jakiegos czasu na mile weekendowe sniadanka) Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: mimosa! 11.11.04, 17:14 koniecznie musi byc mimosa, to klasyka! Jest to sniadaniowa wersja szampana- szampan /wytrawny/ pomieszany w proporcji 2/3 do 1/3 swiezo wycisnietego soku z pomaranczy. Podane oczywiscie w wysokim kieliszku do szampana. A jedzenie-cos z jajek- moze puszysty francuski omlet na slodko? albo jajecznica z szalotka i kurkami? Te jajak z kawiorem tez nie brzmia zle...I do tego kilka tostow, jakis egzotyczny owoc. Nie zapomnij o dobrej kawie! Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: przypomnialo mi sie.... 11.11.04, 17:35 ze mozesz tez podac jakies owoce/najlepiej truskawki/w czekoladzie-rozpuszcza sie, najlepiej gorzka, czekolade, w tym zaglebia truskawke do polowy i odklada na bok za do wyschniecia czekolady. Baaaardzo romantyczne, pomiedzy mimosa, kawiorem a karmieniem truskawkami sukces sniadania bedzie gwarantowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Pomocy!! śniadanie we dwoje?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 22:07 Chyba co niektórzy naoglądali się za dużo filmów typu "Dynastia" Jak mu zrobisz takie śniadanie to po wyjściu od ciebie pierwsze co to poleci "do mamusi coś zjeść". Szczerze-nie radze.Pokazówki nie zawsze dają oczekiwany efekt. Odpowiedz Link Zgłoś