1papryczkachili
24.03.25, 06:48
Mam kotkę, która ma dwie kuwety, ma w nich żwirek silikonowy. Żwirek jej pasuje i ogólnie wszystko byłoby z nim ok gdyby nie to że jest on bardzo głośny. W nocy ona budzi nas tym zakopywaniem, a stara się zakopać bardzo dokładnie. Do kuwety łazi w nocy ze 3-4 razy. No nie idzie się wyspać.
Obie kuwety są na piętrze, jedna w łazience a druga w pralni. My też śpimy na piętrze. Nie chciałam dawać kuwet na dół, ponieważ tu przyjmujemy gości. Na dodatek na dole nie bardzo mam gdzie ustawić te kuwety. Mamy ogromną otwartą przestrzeń, w literę L. Tam nie postawię bo jest salon, jadalnia, kuchnia. Wiatrołap odpada, wiadomo, żeby kot nie zwiał. Jest jeszcze łazienka (no ale jak ktoś u nas jest to z niej korzysta), spiżarnia (jakoś chyba nie chcę kuwety tam gdzie trzymam jedzenie) oraz kotłownia (która musi być zamknięta).
Do rzeczy. Polećcie proszę jakiś cichy żwirek, najcichszy jaki może być. Albo może są gumowe kuwety żeby było ciszej podczas kopania. Ona rano zje i idzie spać, a my musimy do pracy niewyspani.