Dodaj do ulubionych

wasze sposoby na Kaca.....

IP: 192.38.163.* 19.11.04, 11:55
Witam serdecznie !!!
macie jakies swoje sposoby na kaca ? Czeka mnie imprezka i przypuszczam ze na
drugi dzien bedzie mi niewesolo.Dlatego prosze owasze pomysly...
Dziekuje
pozdrowionka......
Obserwuj wątek
    • Gość: wookie, Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.portnet.pl 19.11.04, 11:57
      podobno (sam jeszcze nie probowalem czego nieraz zalowalem) super sa pastylki
      2KC do nabycia w aptekach.

podobno stosuje sie je juz w czasie pijatyki...
    • taka_tam Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 12:26
      znam temat :-))) najchętniej popijam litrami sok pomidorowy, lubię też żurek,
      coca colę, a z niepłynnych jajecznicę na maśle (o ile jestem w stanie jeść).
      • monia_77 Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 12:34
        Polecam sok pomidorowy, pij jak tylko sie obudzisz i caly karton najlepiej. No
        i dobrym sposobem jest tzw. klin, ja wiem ze to ciezkie przezycie ale kieliszek
        wodki lub piwo bardzo pomagaja i kac mija, chociaz wstret do alkoholu na drugi
        dzien jest straszny.

A 2KC to nie probowalam, moze cos w tym jest?
        • Gość: Marta Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: 195.136.30.* 19.11.04, 12:43
          1. zimny prysznic
          2. dokładne umycie zębów
          3. coś tłustego na śniadanie
          4. sok pomidorowy, barszczyk, rosół
          5. Alka-Prim- w aptece, 2,70
          6. no i rzeczywiście "klin" jest dobry.

właśnie dziś zaleczyłam ...
        • Gość: konim691 Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.11.04, 15:15
          2KC ponoć nie skuteczny,chyba że twoje upojenie alkoholowe to 1,góra 2 piwka..;)
          A moje sprawdzone sposoby:przy wódce pić dużo soków,na jeden kielonek jedna
          szkalneczka soczku,pomaga(medycyna radziła,to sprawdziłam)Na drugi dzien czuje
          sie przeswietnie:D
          Przy duzych iloscaich piwka najcześciej boli tylk głowka.pozdr!!!!
    • Gość: Xena Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.kabel.telenet.be 19.11.04, 12:41
      Goracy rosol lub zupka chinska , goraca herbata z cytryna, mandarynki , zimne
      truskawki
      No i dzien bez kawy i papierosa
    • rezurekcja Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 12:48
      Odpowiadasz na :

Gość portalu: ktistine1 napisał(a):

> Witam serdecznie !!!
      > macie jakies swoje sposoby na kaca ? Czeka mnie imprezka i przypuszczam ze na
      > drugi dzien bedzie mi niewesolo.Dlatego prosze owasze pomysly...

Ja np. nie pije.
    • brunosch do kompletu: 19.11.04, 12:52
      są działania pre-kacowe, kacowe i post-kacowe.

1. jeść trzeba z głową, mianowicie jajka (mają jakiś enzym, który nie dopuszcza
      do AŻ takiego sponiewierania) i tłuszcz. Optymalne jest zjedzenie przed
      imprezją dużej porcji jajecznicy na boczku, na imprezie też dobrze (jeśli są),
      wchłonąć jajko w majonezie.
      2. Kąpiel w ciepłej wodzie, tabletki przeciwbólowe typu alev.
      3. Duża ilość czekolady. Wiem, że to brzmi heretycko, kac ludojad kojarzy się
      raczej z czymś kwaśnym, ale właśnie czekolada uzupełnia to czego w organizmie
      brakuje i się domaga.
      Potem woda mineralna z cytryną i drzemka.
      • cynamoon6 Re: do kompletu: 19.11.04, 13:01
        Ja kiedys slyszalam, ze trzeba PRZED wziac duzo witaminy C. Oprocz przed mozna i
        w trakcie.
        Niby z tego powodu do nieistniejace juz piwo 10.5 mialo w skladzie witamine C.
        Osobiscie wiec wypijam przed sok pomaranczpwy albo cytryne wciskam do wody.
        A po duuuuzo wody niegazowanej, bo kacowi sprzyja odwodnienie.
      • taka_tam Re: do kompletu: 19.11.04, 13:08
        > 3. Duża ilość czekolady. Wiem, że to brzmi heretycko, kac ludojad kojarzy się
        > raczej z czymś kwaśnym, ale właśnie czekolada uzupełnia to czego w organizmie
        > brakuje i się domaga.

alk wypłukuje z organizmu magnez, a czekolada zawiera go dużo. tylko, że ona
        nie ma dzialania antykacowego lecz odbudowuje niedobory. podobnie, jak warto
        połknąć kilka tabletek witaminy c, bo jej poziom w organizmie drastycznie spada
        podczas picia. natomiast kwaśne napoje/potrawy mają zdolność rozkładania
        aldehydu octowego, który jest przyczyną powstawania kaca.
      • baky Wszystko się zgadza, ale... 19.11.04, 13:25
        ... jeszcze przed drzemką LUFA! Lufa z sokiem pomidorowym - łagodzi ból
        istnienia i dostarcza niezbędnego - w tym stanie - potasu.
    • marghot Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 12:59
      Po powrocie z imprezy, przed pojsciem spac wypijam wode niegazowana, tak na
      maksimusa :) az po dziurki w nosie.
      • kohol Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 15:28
        Popieram. Dużo, duzo wody przed pójściem spać. Ale to dużo, dużo!
    • Gość: jacek1f Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.chello.pl 19.11.04, 12:59
      Dawno muz nie trenowalem tak ciezko, zeby zalowac nastepnego dnia... Ale
      przygotowanie tzw podkladzik - albo tlusta jajeczniczka, albo jak nie ma czasu
      pol puszki szprotek w oleju, albo u mnie najczesciej talerz swietnej greckiej
      oliwy z zatharem i sola i buleczka. W trakcie - jak najmniej papierosow, jak
      najwiecej przepijania woda bez bąbli. A day after - mam zawsze w beczulce
      ogorki i wtedy wlasnie wypijam okolo litra soku "spod ogorkow"... az ssssyczy
      :-). Jedzenie - tez w klimacie: zurek mocny - az sie pocisz pod nosem jak jesz.
      No i male piwo na klinika....
    • dorjana Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 13:20
      ze znanaych mi:
      kawa z cytryną,Visolvit rozpuszczalny,sok pomidorowy,sokz kwaszonych ogorkow
      lub kapusty,piwko,kefir,rosól
    • Gość: landsbergk Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 13:37
      Napój izotoniczny, coś w guście powerade czy gatorade... uzupełnia utracone
      minerały. Naprawdę działa. Potwierdzone dzisiaj. Poza tym - jeść, jeść, jeść.
      Albo przespać kaca. Z braku laku woda z miodem, cytryną i szczyptą soli.
      • Gość: giezik Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 14:00
        tuż przed położeniem sie spac 2 szklanki wody 2 aspiryny (na osobnika 70 kg)
    • Gość: micha Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.pharmakol.uni-freiburg.de 19.11.04, 14:33
      ja polecam tak tylko po obudzenieu sie pepsi, nie cola
      jest ona stosowana przy zatruciac a kac jest zatruciem
      • miska_malcova Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 14:52
        kawa z cytryną po obudzeniu :-)))))
        OCHYDAAAA, ale skuteczna
    • pioslo1 Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 15:26
      sok wyciskany z pomarańczy, sok pomidorowy, zupka hińska, kisiel i spanie
    • pioslo1 Re: wasze sposoby na Kaca..... 19.11.04, 15:29
      zjadło mi się "C" w chińska
      • Gość: Linka Re: wasze sposoby na Kaca..... IP: *.bahnhofbredband.net 19.11.04, 15:47
        Najlepsze lekarstwo na kaca - dzien przed kacem nie pic !!!
    • againn Re: wasze sposoby na Kaca..... 20.11.04, 21:03
      i tak swoje należy odchorować, można tylko zminimalizować dolegliwości.
      Dostępne na kaca tabletki+rosołek+soki+glukoza i dużo snu;-)
      • hela1 Re: wasze sposoby na Kaca..... 20.11.04, 21:38
        NIektore kanapy z Ikei maja dzialanie kojace na najgorszego kaca.
        Powinni w Ikei otworzyc kacik kacowicza, obroty wzroslyby im wielokrotnie...
    • aankaa Re: wasze sposoby na Kaca..... 20.11.04, 21:56
      do wyżej już wymienionych - witamina B komplex na uspokojenie skołatanych nerwów
    • Gość: szczegół Na kaca najlepsza jest ciężka praca i to fakt. IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 23:24
      Nie ma ja całe to zło wyjdzie z potem (doświadczyłem tego już nie jeden raz).
      Zaznaczam,że po wypiciu sporej dawi alkoholu już nie wymiotuje to znaczy że
      jestem z nim za pan brat i posiadam pewne doświadczenia. W moim przypadku nie
      zdają egzaminu rzadne apteczne,babcine i jeszcze inne specyfiki.Muszę to
      wszystko wypocić uzupełniając jakąś wodą mineralną najlepiej gazowaną i nie
      śmiejcie się z tej gazówki to właśnie ona oczyszcza przełyk i nadaje prawidłowy
      dźwięk moim struną głosowym po nocnym chrapaniu.
      Pamiętajcie! nigdy kompotów(szczególnie ze śliwek)miałem wtedy szczególny odlot
      wymiotny:(((
      nigdy kawy
      nigdy napojów z komponentami "EEE...."
      nigdy " czym się strułeś tym się lecz"

No i jeszcze ten kac moralny!
      A to już zostawiam ~~~~
      ~Pozdrowienia
      ps.
      A może dobry seks:)nad ranem:)?
    • bodzia11 Re: wasze sposoby na Kaca..... 21.11.04, 23:18

Nie ma lepszego lekarstwa na kaca jak POLOPIRYNA S. Rozpuscic 2 tabletki w 1/2
      szklanki wody, lub polknac i obficie popic. Zrobic to zaraz po zakonczeniu, a
      najlepiej w trakcie imprezki. Wyprobowane, zadnych boli glowy, zlego
      samopoczucia, po prostu imprezki nie bylo.
      • sntx polopiryna s 21.11.04, 23:40
        dokladnie to 2 tbletki w trakcie lub po i jak reka odja :-) przynajmniej w moim
        przypadku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka