Gość: anielcia IP: 80.51.233.* 23.11.04, 11:35 czy mozna cos zrobic z brukselka oprocz mrozenia ( salatki takie na zime do sloika albo w zalewie). prosze pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inka36 Re: Duze ilosci brukselki 23.11.04, 12:17 troche pracochlonne ze wzgledu na skubanie brukselki, ale pyszne:-) - poodrywac listki z brukselki -wlozyc do rondelka maslo, listki brukselki posolic i poddusic az zmiekna - dodac migdaly (najlepsze platki z migdalow, ale jak nie ma moga byc cale migdaly) - poddusic jeszcze troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Duze ilosci brukselki IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 12:32 zupę krem jeszcze można zrobić z brukselki (zmiksować z wodą, w której się gotowała, dodać śmietany, przyprawić i gotowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Duze ilosci brukselki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:06 Ciekawe, jakby ja tak zakisic, jak kapuste? Kisilam w lecie rozmaite warzywa, ale wtedybrukselki jeszcze nie bylo. Wyszly fajne... Odpowiedz Link Zgłoś
egaheer82 Re: Duze ilosci brukselki 23.11.04, 18:21 Kisić można. podobno zjadliwe, ale nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Duze ilosci brukselki 23.11.04, 15:15 Pyszna jest brukselka z wiejską mocno aromatyczną kiełbasą w sosie paprykowo- śmietankowym. Dawno nie robiłam, ale przepis jakoś tak: podsmażamy cebulę, do tego pokrojona kiełbasa i zblanszowana brukselka . Zalewamy rosołem (mało)i kiedy zgęstnieje dodajemy bardzo dużo mielonej słodkiej papryki i śmietanę. Jako przyprawy wyłącznie sól, pieprz i owa papryka - może być też ciut ostrej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielcia Re: Duze ilosci brukselki IP: 80.51.233.* 27.11.04, 11:19 A czy moge ja zamrozic? surowa czy juz podgotowana? jest tego naprawde duzo Odpowiedz Link Zgłoś