Gość: lili IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 09:16 może Wy mi pomożecie, bo na innych forach milczą. Szukam gdzieś w internecie zdjęć z pomysłami na dekoracje stołu i domu na Boże Narodzenie. Będę wdzięczna za jakieś linki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniel proszę bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:57 tutaj troche pomysłów na stół: www.confetti.co.uk/shopping/department/guides/themes/default.asp anglojęzyczna strona o dekoracji domu Linki u dołu strony) www.ehow.com/how_11065_decorate-formal-christmas.html garść pomysłów ze zdjęciami: (szczególnie podoba mi sie girlanda z kubków) www.bhg.com/home/Christmas-Decorations.html zjęcie dla dzieci: pa.essortment.com/christmasdecora_rkqt.htm i po polsku: dom.gazeta.pl/czterykaty/0,59685.html dom.gazeta.pl/czterykaty/0,59685.html gotowe pomysły z masy solnej: aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=35821662 aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=35618669 aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=35773543 aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=35743835 aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=35825505 w mnostwo innych poszukaj na allegro szyszki+ kokarda+ girlanda :) : aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=36003070 stroiki świateczne (ang.) www.kidsdomain.com/craft/hdwreath.html www.bobvila.com/ArticleLibrary/Task/Designing/ChristmasWreath.html domek z piernika (mój faworyt) www.kuchnia.com.pl/DiD/piernikdom.html i na choinkę: www.kuchnia.com.pl/DiD/pierniczki_choinkowe.html wystarczy poguglować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: proszę bardzo IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 11:21 ANIELe klaniam sie do sameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej ziemi bardzo dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel nie ma za co, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:36 Dzieki Tobie przeszukujac siec, wpadlam na pare pomyslow. Na pewno sprobuje zrobic linkowany wyzej domek z piernika :) Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 przylaczam sie do "dzieki" 03.12.04, 19:08 domki sa coolasne i na 100% wyprodukuje ze 3 w ramach swiatecznych podarunkow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Dekoracja stołu świątecznego IP: 64.213.237.* 03.12.04, 20:28 Oto moj sposob: bialy, krochmalony obrus, zastawa swiateczna(biale talerze z motywem choinkowym),czerwone serwetki z tkaniny ulozone dekoracyjnie na kazdym talerzu, miedzy talerzami-galazki choinki,na srodku-stroik swiateczny ze swieczkami. Wszystko-proste, ale eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel kolejne pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 21:40 Nie wyobrażam sobie Wigilii bez bialego obrusu i sianka. Stroik to główna dekoracja. A tu garśc kolejnych pomysłów: dom.gazeta.pl/czterykaty/5,59685,2402763.html?x=0 dekoracje stołów (głównie porcelana, ale w tle widać resztę stołu) www.inzynierska.pl/arxiv/search.asp?search=nakrycia_stolu&gdzie=podgrupa&grupa=dekoracje&ilosc=9&start=0 a tutaj mnóstwo "okołokulinarnych "porad światecznych (ang.) allrecipes.com/advice/coll/christmas/default.asp Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Dekoracja stołu świątecznego 03.12.04, 21:37 na moim stole swiatecznym zawsze sa swiece obrus bialy lub ciemnozielony bardzo ciekawie wyblada jako dekoracja szklana misa wypelniona szklanymi bombkami zastawa ta odswietna - biala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: Dekoracja stołu świątecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:46 Kontynuujac watek, dzisiaj wracajac z pracy, na kiermaszu swiatecznym zobaczylam domki z piernika (na sianku, zawiniete w celofan). Zaszokowala mnie cena-40 zl sztuka!!! I mam mobilizacje do pieczenia (a pan sie zdziwil, jak skomentowalam, ze nawet szybek nie ma - kto widzial przepis ten wie o co chodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: Dekoracja stołu świątecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:51 a tutaj znalazlam kolejny ciekawy link dotyczacy wyrobow z masy solnej (przepis i ogolne instrukcje): gospodyni.fm.interia.pl/masa_solna.html zabieram sie do roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś