ampolion 09.12.04, 15:13 Czy zalewacie wrzątkiem torebkę w szklance czy też dodajecie torebkę do wrzątku w szklance? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sarani Re: Herbaty robienie IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 09.12.04, 15:16 Jeśli już robię herbatę z trebki, to zawsze najpierw nalewam wrzątek, a potem wkładam herbatę. Inaczej czasem torebka "puchnie" ;) Choć czy to ma jakiś wpływ na jakość naparu nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
makapema Re: Herbaty robienie 09.12.04, 18:21 różnie. ostatnio rzadko z torebki. ale kiedys zostałam okrutnie zbesztana za zalewanie torebki wrzątkiem :), bo wtedy torebka napowietrza się, źle się parzy i ogólnie to zły sposób jest. nie znam 'naukowych' czy kulinarnych uzasadnień :). Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Herbaty robienie 10.12.04, 03:12 A z czego te torebki były? Nie zdarza się... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Herbaty robienie 09.12.04, 18:25 torebke zalewam. w kamionkowym naczyniu Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Herbaty robienie 10.12.04, 23:54 Nienawidze torebek. Zawsze parze herbate w imbryczku (ostatnio japonskim, zeliwnym, z sitkiem metalowym) a w pracy mam takie otwierane okragle sitko. Ale wiekszosc osob, ktore znam i pija ekspresowa, zalewa ja wrzatkiem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Herbaty robienie IP: 64.213.237.* 11.12.04, 00:16 Do czajniczka wkladam torebke, lub dwie i zalewam wrzatkiem. Swietnie sie parzy.Mam tu ptoblem z herbata luzem, chyba, ze mi na prezent przysla ze Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś