Dodaj do ulubionych

Babka i inni

11.12.04, 21:34
Przepraszam, ile to jest "litr mięsa"?
Obserwuj wątek
    • Gość: kucharka Re: Babka i inni IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.12.04, 00:11
      zazdroszcze Basi i Witkowi tej pasjii i piecy do gotowania, z ktorych rozchodzi
      sie cieplo ich serca . jestem juz dorosla i mieszkam tysiace kilometrow od
      Polski ale wciaz czuje zapach kaflowej kuchni na drzewo w domu moich dziadkow,
      zapach kawy i jajek smazonych na na niej na sniadanie.nawet najlepsze potrawy
      gotowane na elektrycznej kuchni nie smakuja tak jak tamte godowane na
      fajerce.oh, lza sie w oku kreci
      • Gość: Henry Re: Babka i inni IP: *.fastdatatech.com / 209.245.22.* 14.12.04, 20:50
        Ja tez mieszkam w USA. Pamietam ten zapach kuchni opalanej weglem u przyjaciow
        w Polsce. Zawsze gdy jestem u nich kaze sobie rozpalic w tej juz przez nich nie
        uzywanej kuchni. Pamietam zapach chleba pieczonego raz w tygodniu przez matke
        mojego kolegi. U mnie w rodzinie gotowalo sie na kuchence gazowej. Ja niestety
        mam tylko elektryczna, ale w lecie duzo gotuje na zewnatrz gdzie wybudowalem
        sobie kuchnie opalana drzewem i wedzarnie.
    • emka_1 ooo 12.12.04, 00:43
      hajota:) do kuchni cie przygnało?:)
      no więc zależy, jesli mamy na myśli mięso do obrzucania, to w zasadzie jest to
      równoważne z klasycznym kubłem pomyj, znaczy 1l mięsa to trochę więcej niz 10l.
      pomyj.

no a w przepisie mozna podawać wagę, albo objetość produktu, jeśli nie
      posiadamy sprawnej wagi. brzmi to idiotycznie, ale jest wykonalne.
      • Gość: florunia Re: ooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 10:04
        czyli tyle mięsa ile wlezie w litrowy słoik po prostu?
    • Gość: Babka ziemniaczana Re: Babka i inni IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 31.01.05, 18:40
      Bardzo fajnie, ze zamieszczono przepuis na babeczke. w moich rejonach, polnocno-
      wschodnia Polska, jest to bardzo popularne danie. naromiast wiem,ze np. w
      Toruniu tego nie znaja. Pyszota, polecam.
      Ps. Ja przygotowuje wersje bezmiesna, tzn dodaje do ciasta ziemniaczanego
      uprzednio pokrojone i usmazone na patelni pieczarki z cebulka. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka