hajota 11.12.04, 21:34 Przepraszam, ile to jest "litr mięsa"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kucharka Re: Babka i inni IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.12.04, 00:11 zazdroszcze Basi i Witkowi tej pasjii i piecy do gotowania, z ktorych rozchodzi sie cieplo ich serca . jestem juz dorosla i mieszkam tysiace kilometrow od Polski ale wciaz czuje zapach kaflowej kuchni na drzewo w domu moich dziadkow, zapach kawy i jajek smazonych na na niej na sniadanie.nawet najlepsze potrawy gotowane na elektrycznej kuchni nie smakuja tak jak tamte godowane na fajerce.oh, lza sie w oku kreci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Babka i inni IP: *.fastdatatech.com / 209.245.22.* 14.12.04, 20:50 Ja tez mieszkam w USA. Pamietam ten zapach kuchni opalanej weglem u przyjaciow w Polsce. Zawsze gdy jestem u nich kaze sobie rozpalic w tej juz przez nich nie uzywanej kuchni. Pamietam zapach chleba pieczonego raz w tygodniu przez matke mojego kolegi. U mnie w rodzinie gotowalo sie na kuchence gazowej. Ja niestety mam tylko elektryczna, ale w lecie duzo gotuje na zewnatrz gdzie wybudowalem sobie kuchnie opalana drzewem i wedzarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 ooo 12.12.04, 00:43 hajota:) do kuchni cie przygnało?:) no więc zależy, jesli mamy na myśli mięso do obrzucania, to w zasadzie jest to równoważne z klasycznym kubłem pomyj, znaczy 1l mięsa to trochę więcej niz 10l. pomyj. no a w przepisie mozna podawać wagę, albo objetość produktu, jeśli nie posiadamy sprawnej wagi. brzmi to idiotycznie, ale jest wykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florunia Re: ooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 10:04 czyli tyle mięsa ile wlezie w litrowy słoik po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babka ziemniaczana Re: Babka i inni IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 31.01.05, 18:40 Bardzo fajnie, ze zamieszczono przepuis na babeczke. w moich rejonach, polnocno- wschodnia Polska, jest to bardzo popularne danie. naromiast wiem,ze np. w Toruniu tego nie znaja. Pyszota, polecam. Ps. Ja przygotowuje wersje bezmiesna, tzn dodaje do ciasta ziemniaczanego uprzednio pokrojone i usmazone na patelni pieczarki z cebulka. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś