jswm 12.12.04, 15:50 może znacie przepis na ten deser, było coś białkach ale chyba bez niego. pamiętam tylko, ze cały cymes polega na tym, żeby na zewnątrz beza była chrupka a w środku lekko ciągnąca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: "Pawłowa" 12.12.04, 17:11 Przepraszam, co ma z tym wspólnego nazwisko jednej z najlepszych baletnic na świecie? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jswm Re: "Pawłowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 17:32 to było dla niej wymyślone :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: "Pawłowa" 12.12.04, 22:34 Gość portalu: jswm napisał(a): > to było dla niej wymyślone :) Dzięki, wstyd mi, że nie wiedziałem! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florunia Re: "Pawłowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:29 mnie się bardziej kojarzy z uślinionym psem pawłowa :) że niby to COŚ ma być takie dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 17:46 (zamiast octu mozna dodac soku z cytryny) www.aussie-info.com/identity/food/pavlova.php www.exploratorium.edu/cooking/eggs/recipe-pavlova.html# www.virtualcities.com/ons/id/gov/idgov91.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jswm Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:03 dzieki, świetne linki, wydaje sie łatwe choć pewnie dużo zależy od piekarnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:10 prosze bardzo :) mnie sie podobal szczegolnie ten drugi, z odpowiedziami na rozne pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: przepis 17.12.04, 12:37 fajne w Pawlowej jest to, ze mozna podawac ja z roznymi owocami zaleznie od sezonu, a kropke nad i stawia dzem z czarnej porzeczki na bezie a pod owocami, mniam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borgia1 Re: przepis 17.12.04, 19:05 Rzeczywiście... deser wymyślony dla jednej z najznakomitszych baletnic miał być równie lekki jak ona w tańcu... Polecam - sprawdzone wiele razy. Znika błyskiem flesza niemalże. www.gotowanie.wkl.pl/przepis2671.html Odpowiedz Link Zgłoś