Gość: twój tata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:20 Jadłem,pysznotka poważnie!Sam wsunąłem całą porcję, koledze oczy na wierzch wyszły;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Sałatka z paluszków krabowych IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.01.05, 21:18 Sałatka jest przepyszna! Najpierw podeszła do niej z dystansem bo jakoś nie sadziłam że krab jest dobry! Ale po zjedzeniu aż mi się uszy trzęsły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: Sałatka z paluszków krabowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:41 dodaję do tego na półtwardo ugotowane jajko pokrojone na ćwiartki - niebo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik rzadko kiedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 08:57 w paluszkach krabowych jest mieso kraba. To tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Sałatka z paluszków krabowych 09.01.05, 09:57 częściej mintaj lub "mięso ryb białych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Sałatka z paluszków krabowych IP: *.access.telenet.be 09.01.05, 03:49 tez tak robie jeszcze dodaje obowiazkowo koperek i natke oraz swiezy rozmrozony groszek i cayenne Jako mozna rozdziabdziac w salatce ale ja wole je ladnie ulozyc w cwiartkach na talerzu wokol salatki przystrojonej salata i zoltym serem w paseczkach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin inna wersja IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 09.01.05, 08:52 najlepszym sosem do pa;uszkow krabowych jest moim zdaniem Tajski sos chilli (slodki z imbirem) wzmocniny zmielonym chilli(albo sambalem) i cytryna, moze odrobina soli w jesli nie ma tajskiego : chilli (sambal oelek), cukier, imbir, cytryna , sol Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli do senin 09.01.05, 10:25 nalezy ci sie glowna nagroda za propagowanie sosu innego niz majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia39 Re: Sałatka z paluszków krabowych 09.01.05, 09:13 A ja proponuje inaczej ogórek zielony 2 pęczki rzodkiewek szczypiorek paluszki krabowe sos: jogurt (najlepszy Bakomy) + trochę majonezu ps jak rzodkiewka ma "prawdziwy rzodkiewkowy" smak to tej sałatki nie trzeba doprawiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Sałatka z paluszków krabowych 10.01.05, 13:06 A ja kroje paluszki w sporej wielkości kostkę, dodaję puszkę kiełków i cebulę pokrojoną w wiórki (spażoną, aby była bardziej miękka). Do tego sól, pieprz i majonez. Czasami zamiast majonezu dip czosnkowy. Pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Sałatka z paluszków krabowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:56 Moja sałatka to przepis przywieziony z Wilna. Nasze paluszki krabowe nawet się nie umywają do tamtejszych. Zawsze jak tam jestem to kupuję kilka paczek na zapas. szklanka ryżu 1 paczka paluszków krabowych puszka kukurydzy 6 jajek ugotowanych na twardo majonez (odrobinę) sól i pieprz Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Sałatka z paluszków krabowych 10.01.05, 13:23 Wygląda smacznie, choć mnie zamiast majonezu np. dip czosnkowy bardziej by pasował. Odpowiedz Link Zgłoś