Gość: gość IP: *.cu.com.pl / 193.24.24.* 18.01.05, 09:40 Możecie mi pomóc, ciągle zapominam, która strona folii aluminiowej do czego służy. Czy matowa zatrzymuje ciepło, a błyszcząca przepuszcza, czy też odwrotnie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc gosc Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:50 odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa102 Re: Folia aluminiowa IP: 195.41.211.* 18.01.05, 11:01 ja zawsze myslalam, ze roznica w wygladzie folli wynika tylko i wylacznie z procesu produkcyjnego, ktory polega na tym, ze folie walcuje sie zwinieta na pol i szczerze sie przyznam, ze nawet nie wiem, czy matowa, czy blyszczaca to ta strona, ktora jest w srodku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlka Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:16 jezu...ja tez mam ten problem...czyli jak zawinę mięsko matową stroną do wewnątrz to je upiekę czy ugotuję??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc gosc Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:20 jezeli matowa do wewnatrz (czyli blyszczaca na zewnatrz) to teoretycznie miesko jest bardziej chronione od zewnatrz przed wysoka temperaturka, szczerze mowiac to ja bardziej zwracam na to uwage gdy pieke ciasto, bo jezeli piekarnik przypala od spodu to klade folie blyszczaca strona do blaszki a jezeli na odwrot (tzn gdy nie dopieka z dolu) to odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:51 strona nie ma znaczenia, roznica wynika ze sposobu produkowania folii, dokladnie jak to powiedziala ewa102. to ktora strona polozysz nie ma w zasadzie wplywu na przewodzenie ciepla. Odpowiedz Link Zgłoś