Dodaj do ulubionych

Folia aluminiowa

IP: *.cu.com.pl / 193.24.24.* 18.01.05, 09:40
Możecie mi pomóc, ciągle zapominam, która strona folii aluminiowej do czego
służy. Czy matowa zatrzymuje ciepło, a błyszcząca przepuszcza, czy też
odwrotnie.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc gosc Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:50
      odwrotnie
      • Gość: ewa102 Re: Folia aluminiowa IP: 195.41.211.* 18.01.05, 11:01
        ja zawsze myslalam, ze roznica w wygladzie folli wynika tylko i wylacznie z
        procesu produkcyjnego, ktory polega na tym, ze folie walcuje sie zwinieta na pol
        i szczerze sie przyznam, ze nawet nie wiem, czy matowa, czy blyszczaca to ta
        strona, ktora jest w srodku
        • Gość: qlka Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:16
          jezu...ja tez mam ten problem...czyli jak zawinę mięsko matową stroną do
          wewnątrz to je upiekę czy ugotuję???
          • Gość: gosc gosc Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:20
            jezeli matowa do wewnatrz (czyli blyszczaca na zewnatrz) to teoretycznie miesko
            jest bardziej chronione od zewnatrz przed wysoka temperaturka, szczerze mowiac
            to ja bardziej zwracam na to uwage gdy pieke ciasto, bo jezeli piekarnik
            przypala od spodu to klade folie blyszczaca strona do blaszki a jezeli na
            odwrot (tzn gdy nie dopieka z dolu) to odwrotnie
            • Gość: d Re: Folia aluminiowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:51
              strona nie ma znaczenia, roznica wynika ze sposobu produkowania folii, dokladnie
              jak to powiedziala ewa102. to ktora strona polozysz nie ma w zasadzie wplywu na
              przewodzenie ciepla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka