Gość: akloa IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 16:27 Prosze o pomoc niedlugo mam egzamin z zawodu i niestety nie wiem jakie wino podaje sie do wieprzowiny , prosze o udzelenie mi informacji z gory dziękuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: prosze o pomoc... 04.06.02, 17:13 to zalezy - do pieczonego schabu z suszonymi owocami podalabym czerwone do samego schabu - biale do golonki - piwo Duzo zalezy od tego w jaki sposob przygotowujesz ,jakie sa dodatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akloa Re: prosze o pomoc... IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 20:25 roseanne napisał(a): > to zalezy - do pieczonego schabu z suszonymi owocami podalabym czerwone > do samego schabu - biale > do golonki - piwo > > Duzo zalezy od tego w jaki sposob przygotowujesz ,jakie sa dodatki roseanne ja mam taka potrawe jak"Przysmak wieprzowy" w ktorego skład wchodza : 4 kotlety z kostka, 2 łyzki oleju, sól, pieprz biały, 2 ząbki czosnku, 1gałązka tymianku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 gałązki rozmarynu, 1 łyżka bułki tartej, 1-2 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 duze jabłko, 2 łyzki masła i 1 łyżeczka majeranku, widzac te skladniki mozesz mi powiedziec jakiego nalezy uzyc do tej potrawy wina ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: prosze o pomoc... 04.06.02, 20:52 jezeli podajesz z ziemniakami,a najbardziej by do tego, moim zdaniem, pasowaly kopytka to biale do kaszy i czerwonej kapusty - czerwone Odpowiedz Link Zgłoś