Dodaj do ulubionych

Zupa-krem z kukurydzy

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.06.02, 23:45
Będę wdzięczna za przepis
Obserwuj wątek
    • Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 05.06.02, 19:48
      Drobniutko posiekana cebulke podsmazyc na zloty kolor, wymieszac z kukurydza
      odcedzona z puszki, posiekana lub zmielona na papke w mikserze, wymieszana z
      posiekanymi kilkoma listkami selera lodygowego, dodac odrobine maki dla
      zageszczenia rozmieszanej z mlekiem lub slodka smietanka, zagotowac az
      zgestnieje, przyprawic sola, pieprzem i papryka, podawac najlepiej
      natychmiast. Smacznego !!
      • Gość: Len Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.06.02, 18:15
        Bardzo dziękuję za przepis (taki łatwy!)!
        Spóbowałam zupę w restauracji chińskiej - była pyszna. Teraz zrobię według
        twojego przepisu.
        Serdecznie pozdrawiam
        • Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 06.06.02, 19:07
          Gość portalu: Len napisał(a):

> Bardzo dziękuję za przepis (taki łatwy!)!
          > Spóbowałam zupę w restauracji chińskiej - była pyszna. Teraz zrobię według
          > twojego przepisu.
          > Serdecznie pozdrawiam

UWAGA !!! Jesli to byla zupa zrobiona na chinski sposob to konieczne beda
          chinskie przyprawy dla osiagniecia podobnego efektu. Moj przepis - to podstawa
          jedynie ! Smacznego !!!
          • Gość: zaza Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: 3E1FE* / 62.31.224.* 06.06.02, 23:14
            a ile ma byc tej kukurydzy? ja mam rozne puszki...
            a moze byc mrozona?
            • Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 06.06.02, 23:38
              Gość portalu: zaza napisał(a):

> a ile ma byc tej kukurydzy? ja mam rozne puszki...
              > a moze byc mrozona?

Nie wiem, jakiej wielkosci masz puszki i nie wiem, na ile osob robisz zupe ale
              skoro masz juz puszke , a wiele poza kukurydza do tej zupy nie wchodzi, to raczej
              nie trudno sie zorjentowac. Moze byc mrozona , moze byc nawet swieza (
              najlepsza jest taka, ze swiezej kukurydzy ugotowanej na kolbie w wodzie z
              cukrem ) o ile ja pozniej " zmielesz" na grubsza lub bardziej papkowata mase w
              zaleznosci od upodobania . Jesli uzywasz mrozonej kukurydzy, to pamietaj ,
              wyplucz aby usunac ten wstretny " lodowkowy" lod zbierajacy sie na produkcie.
              Powodzenia!!
    • Gość: Magda Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.02, 09:07
      Proponuje inna wersje - nepalska zupa kukurydziana:
      50 dag ziaren kukurydzy (moga byc mrozone)
      5 szklanek bulionu z kostki
      1/2 szklanki jogurtu naturalnego
      1/2 lyzeczki posiekanego czosnku
      1 lyzka oliwy
      1 lyzeczka kminku
      po 1/2 lyzeczki mielonego imbiru i kurkumy
      sol, pieprz; do przybrania 2 lyzki kukurydzy konserwowej
      Kminek podsmazyc na oliwie, dodac czosnek, pozostale przyprawy, bulion i
      kukurydze. Gotowac 15 min na malym ogniu, pod przykryciem. Przed podaniem
      zmiksowac i wymieszac z jogurtem. Kazda porcje przybrac ziarnami kukurydzy.
    • Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 17.10.02, 23:53
      podciagam do reszty zup !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka