Gość: Len IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.06.02, 23:45 Będę wdzięczna za przepis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 05.06.02, 19:48 Drobniutko posiekana cebulke podsmazyc na zloty kolor, wymieszac z kukurydza odcedzona z puszki, posiekana lub zmielona na papke w mikserze, wymieszana z posiekanymi kilkoma listkami selera lodygowego, dodac odrobine maki dla zageszczenia rozmieszanej z mlekiem lub slodka smietanka, zagotowac az zgestnieje, przyprawic sola, pieprzem i papryka, podawac najlepiej natychmiast. Smacznego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Len Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.06.02, 18:15 Bardzo dziękuję za przepis (taki łatwy!)! Spóbowałam zupę w restauracji chińskiej - była pyszna. Teraz zrobię według twojego przepisu. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 06.06.02, 19:07 Gość portalu: Len napisał(a): > Bardzo dziękuję za przepis (taki łatwy!)! > Spóbowałam zupę w restauracji chińskiej - była pyszna. Teraz zrobię według > twojego przepisu. > Serdecznie pozdrawiam UWAGA !!! Jesli to byla zupa zrobiona na chinski sposob to konieczne beda chinskie przyprawy dla osiagniecia podobnego efektu. Moj przepis - to podstawa jedynie ! Smacznego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: 3E1FE* / 62.31.224.* 06.06.02, 23:14 a ile ma byc tej kukurydzy? ja mam rozne puszki... a moze byc mrozona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 06.06.02, 23:38 Gość portalu: zaza napisał(a): > a ile ma byc tej kukurydzy? ja mam rozne puszki... > a moze byc mrozona? Nie wiem, jakiej wielkosci masz puszki i nie wiem, na ile osob robisz zupe ale skoro masz juz puszke , a wiele poza kukurydza do tej zupy nie wchodzi, to raczej nie trudno sie zorjentowac. Moze byc mrozona , moze byc nawet swieza ( najlepsza jest taka, ze swiezej kukurydzy ugotowanej na kolbie w wodzie z cukrem ) o ile ja pozniej " zmielesz" na grubsza lub bardziej papkowata mase w zaleznosci od upodobania . Jesli uzywasz mrozonej kukurydzy, to pamietaj , wyplucz aby usunac ten wstretny " lodowkowy" lod zbierajacy sie na produkcie. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.02, 09:07 Proponuje inna wersje - nepalska zupa kukurydziana: 50 dag ziaren kukurydzy (moga byc mrozone) 5 szklanek bulionu z kostki 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 lyzeczki posiekanego czosnku 1 lyzka oliwy 1 lyzeczka kminku po 1/2 lyzeczki mielonego imbiru i kurkumy sol, pieprz; do przybrania 2 lyzki kukurydzy konserwowej Kminek podsmazyc na oliwie, dodac czosnek, pozostale przyprawy, bulion i kukurydze. Gotowac 15 min na malym ogniu, pod przykryciem. Przed podaniem zmiksowac i wymieszac z jogurtem. Kazda porcje przybrac ziarnami kukurydzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Zupa-krem z kukurydzy IP: *.we.client2.attbi.com 17.10.02, 23:53 podciagam do reszty zup !! Odpowiedz Link Zgłoś