wanilka77 19.02.05, 14:18 Może byśmy zebrali w jednym miejscu tak jak w temacie? Bo mi się śledzie kojarzą, podrzućcie coś wiecej :) i może nazwę wpisujecie w temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiwi klopsiki jak orzechy laskowe IP: *.chello.pl 19.02.05, 14:29 Smażone, na gorąco lub zimno. Malutkie rzeczy w occie - patisony, grzybki, kornisznoki, by wpleść nutę klasyczną. Podobno rybki smażone i marynowane w occie. Koreczki wszelakie, zwłaszcza lubię te z anchovies. Kabanos świeży! To z rzeczy "na szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanan Re: zagryski do wódki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:37 Druga wódka ! Niestety wódki nie pijam więc nie wiem, to był żart ! Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek20 Re: zagryski do wódki 19.02.05, 16:19 To znowu ja ! Niestety wódki nie pijam a jedynie piwko ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: zagryski do wódki 19.02.05, 17:10 Chleb ze smalcem, pieczone mięsa na zimno (ruloniki ze schabu, boczku, pikantne skrzydełka kurczacze), ogórki kiszone, marynowane grzyby (zwłaszcza rydze), bliny z kawiorem albo ze śledziem i z jajkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es meduza :)) 19.02.05, 17:17 znaczy się galaretka, klasyczna z nóżek, ja wolę z kurczaka, może być nawet bez wódki ;) właśnie takową wykonałam w ilości 12 salaterek Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: zagryski do wódki 19.02.05, 17:35 suszona / szuszona + wędzona / solona rybka (małe rybki, nie znam nazwy, albo takiejż postaci kalmary...) genialny (i do piwa i do wódki) wynalazek naszych wschodnich sąsiadów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: zagryski do wódki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.05, 19:02 małe kawałki chleba, na nich cieniutkie plasterki wędzonej słoniny posypane słodką papryką w proszku - to też od wschodnich sąsiadów :) rewelacja, nie tylko do wódeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś