Gość: Late IP: *.crowley.pl 26.02.05, 16:26 Witam. Mam Kilka jabłek, chciałabym zrobić muffinki, mam takągumową formę z dzirukami - jeszcze nigdy jej nie używałam. Czy mogę prosić o prosty przepis?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jswm Re: muffinki - proszę o przepis 26.02.05, 16:27 przepraszam, że zapytam ale czy próbowałaś wpisać m. w wyszukiwarkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: muffinki - proszę o przepis IP: *.spray.net.pl 26.02.05, 18:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18731240 Tu jest przepisów sporo - ale niestety, sporo postów do przejrzenia. :( Więc się zlituję :) Przepis z Konemanna: 375 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 łyżki cukru pudru 155 g masła 2 łyżki miodu 2 jajka 170 ml mleka 3 jabłka Masło stopić w rondelku razem z miodem, jaja wymieszać z mlekiem. Wlać to wszystko do suchych składników, dodać pokrojone jabłka. Wymieszać, niezbyt dokładnie. Włożyć do formy (nie wiem, czy silikon się natłuszcza) i piec w 200 stopniach przez 20-5 minut lub do momentu, gdy włożony do środka patyczek będzie suchy. Można potem poypać cynamonem i ukrem pudrem z wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś