Gość: aga IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.02.05, 21:47 chcialabym zrobic buleczki z jagodami, jagody mam zamrozone i nie wiem czy takimi mrozonymi nadziewac buleczki? czy rozmrazac, ale wtedy beda takie rzadkie chyba? co poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: jagody do buleczek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.02.05, 22:07 i jeszcze jak macie jakies sprawdzone przepisy na buleczki to tez poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jagody do buleczek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.05, 12:02 nikt nie moze mi pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Andzia Re: jagody do buleczek IP: *.fbx.proxad.net 28.02.05, 12:11 Osobiscie do tarty jagodowej rozmrazam jagody z cukrem i odparowuje nadmiar plynu. Ale bardziej przypomina to konfiture i nie ma smaku swiezych jagod. Nie mam pojecia jak mrozone owoce zachowuja sie w buleczkach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jagody do buleczek IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 12:16 zrób muffiny - przepisy gdzies niżej sie plącze NIe rozmrazaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jagody do buleczek IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 12:20 proszę : ja robiłam niedawno we takich proporcji 450 g maki 3 łyzeczki proszku do pieczenia 115g brazowego cukru 200 g mrozonych jagód 2 jajka (spore) 250 ml mleka 160 g rozpuszczonego masła 1 biała czekolada albo (do tych tez mozesz dodać jagody.. tylko zmniejsz ilosc czekolady) 375g maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 125g miałkiego cukru 200g posiekanej białej czekolady 2 jaja 375ml mleka 2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej 160g stopionego masła 45g płatków migdałowych Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie połączyć wszystko krótko mieszając. Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jagody do buleczek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.05, 12:36 dzieki za przepis, mysle ze sprobuje bo mnie zaciekawil, do tej pory jadlam tylko takie buleczki drozdzowe, a z takim to sie jeszcze nie spotkalam marghe mam pytanko: czy te skladniki suche i mokre wymieszac mikserem czy normalnie lyzka? i czy jagody tez dac do ciasta takie zamrozone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jagody do buleczek IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 12:45 łyzką - wszystko mieszaj łyzką i to niedokładnie.. mają być grudki:). Do muffinek nie jest potrzebny mikser. Jagód nie rozmrazaj, dodaj w ostatniej chwili i raz dwa zamieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jagody do buleczek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.05, 15:21 dzieki wielkie za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
sonja1 Re: jagody do buleczek 28.02.05, 18:31 do buleczek jagody tez daj zamrozone. ja mieszam je z cukrem- 2-3 lyzki, zalezy ile masz jagod. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: jagody do buleczek 28.02.05, 18:36 ja nie rozmrażam i dodję troche bułki tartej, plus cukier oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś