Gość: bebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 13:22 Podpowiedzcie mi ludki czy można zamrozić ser żółty np. goudę. I ewentualnie w co to zapakować:woreczek, pojemnik, papier??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Zółty ser 02.03.05, 13:24 Wydaje mi się, że po rozmrożeniu ser może się kruszyć. Przyznam, że nei spotkalam się z takim "procederem" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Zółty ser 02.03.05, 14:33 Korzystalam z zamrozonego sera utartego - na jakas zapiekanke, wszystko bylo ok, ser sie rozpuscil, smakowal normalnie, nie bylo objawow zatrucia pokarmowego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktyou Re: Zółty ser IP: 5.2.* / 211.110.6.* 02.03.05, 14:37 Poświęć się i ser w imię nauki i daj znać jak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP smak sera mrożonego .... (i rozmrożonego) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 14:55 moim zdaniem jest niezbyt ciekawy co wskazuje że czynność jest mało sensowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniee Re: IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 02.03.05, 16:58 ja mrozilam i byl ok potem choc pewnie nie tak smaczny jak swiezy Odpowiedz Link Zgłoś
barbamamaa Re: Zółty ser 02.03.05, 17:05 Jeżeli z jakichś powodów masz go za dużo i nie chcesz,żeby się zmarnował (wysechł, spleśniał itp), to spokojnie zamroź, najlepiej w mniejszych (10 dag) porcjach, żeby po wyjęciu z zamrażarki szybko go zjeść.Na zapiekance, po roztopieniu nie będzie różnicy czy świeży czy mrożony. Każdą porcję owiń starannie folią, do produkty spożywcze w zamrażarce bez folii wysychają na wiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka66 Re: Zółty ser IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 02.03.05, 17:17 Mroziłam parmezan, rzeczywiście potem był bardziej kruchy, ale sie nie zmarnował, w smaku to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pat80 Re: Zółty ser 02.03.05, 19:19 Kiedys w domu mrozilismy ser i po rozmrozeniu byl normalny tzn smaczny i sie nie kruszyl.ale to bylo kiedys. Od kilku lat , nie wiem co sie stalo , ale bardzo ciezko trafić na ser który po wyjeciu z zamrazarki bedzie taki jak przed.Kiedys pyszne sery z Pasłęka , teraz nie dosc ze juz nie sa smaczne to nie nadaja sie po rozmrozeniu na kanapki ewntualnie mozna je pozniej zapiekac tylko. W doswiadczeniach wyszlo ze mrozic mozna niskotluszczowy ser od "Arla" , jak inne nie wiem , szkoda mi juz serow na testy. Do dluzszego przechowywania w lodowce nadaja sie takie pojemniki prozniowe np z Mango. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Zółty ser IP: *.spray.net.pl 02.03.05, 21:15 Żółte sery się nie psują. One tylko dojrzewają :) Odpowiedz Link Zgłoś