siostraheli 16.03.05, 13:57 Tylko prosze, nie odpowiadajcie, ze w Bomi, bo u nas nie ma Bomi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:00 w Carfurze;-) swego czasu była u mnie na bazarze bywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:02 dzieki, sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:05 U mni ew sklepie osiedlowym mozna kupic polska podróbke ricotty. Nazywa sie Capri, ser typu wloskiego i w odroznieniu od zwyklego twarogu jest slodkawy. Produkuje go chyba Mragowska Spoldzielnia Mleczarska, a cena to 2 z kawalkiem za 10 dkg. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:07 Capri taki okrągławy na plastikowej białej podstawce?Jeśli to ten to nawet nie jest podróbka ricotty,to zupełnie inny serek co nie znaczy że zły.Też go lubię ale ricotta ma inny smak i konsystencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP podróba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:12 podróba to by była jakby tam stało napisane 'typu rikota' a tam nic takiego nie ma tyle że 'typu wloskiego' Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:04 Siostro w Auchan tez jest w ciągłej sprzedaży,czasem nawet 3 rodzaje,tzn. różnych producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:08 a elea dawna billa jest? że w tesco nie ma to dziwne:( Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 14:10 sprawdzalam tylko w Tesco i w Realu, zniechecilo mnie. A jest i Elea i Auchan i Carefour. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP we wszystkich dużych marketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:11 bez wyjątku Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: we wszystkich dużych marketach 16.03.05, 14:13 tak mi sie tez wydawalo, a to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: A co planujesz zrobic n/tx? 16.03.05, 14:16 tarte z dodatkiem ricoty, jak juz ja kupie, bo mnie denerwuje zastepowanie wszystkiego produktami zastepczymi. By the way: dlaczego we wszystkich polskich przepisach kaza posypywac potrawy tartym groyerem? Jaki ser jest podobny w smaku? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 17:18 Producenci serów i innych inności. Niestety, pełna lista płatna, alę i tak mnóstwo informacji z Europy i trochę z reszty świata (kliknij na nazwę w górnym lewym rogu): www3.kompass.com/kinl/static/pl/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 17:21 Link bardziej bezpośredni, mam nadzieję: audantos.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anu Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:22 wczoraj widzialam w geant za 5 zl!! mascarpone tez byl tani dosc, ale najtaniej kupilam go w makro(bo 500g za 7 zl). co do jakosci jeszcze nie moge sie wypowiedziec bo stoi w lodowce. Dodam ze oryginalny, a nie tam podroba z trabek Wlk. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: gdzie w ojczyznie mozna kupic ricote? 16.03.05, 17:43 W Piotrze i Pawle (jeśli jest w Twoich okolicach). Widywałam w stoiskach z nabiałem w supermarketach (Geant, Carrefour). Odpowiedz Link Zgłoś