Dodaj do ulubionych

Makaron z tworogiem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:42
Mam ochotę a nie bardzo wiem co jak? Niby banalne, a jednak...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ankaa Re: Makaron z tworogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:04
      ja robie tak gotuje makaron smaze boczek na [patelni lacze to z makaronem
      posypuje sola i dodaje twarogu ja lubie jak do boczku dodam sloniki tez samej
      dla mnei pychota niektorzy dodaja smietany troche ale ja nei przepadam za taka
      wersja
      • wiorka_mrau Re: Makaron z tworogiem 21.03.05, 18:16
        Zanim załapałam, że chodzi ci o potrawę znaną u mnie w domu pod nazwą "kluski ze
        srem ;-)) (nie pomyliłam się w pisowni;-) o chwilę minęło. ;-)
        Ugotuj makaronik (np. świderki), posyp startym serkiem białym, dopraw solą i
        pieprzem + ewentualnie skwareczki i koniec !
    • Gość: Bilala Re: Makaron z tworogiem IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.03.05, 18:38
      Ja dodaję jeszcze oprócz skwarek zrumienioną cebulkę. Inna wersja: skwarki i
      podsypać majerankiem (!!!), latem, świeżym.
    • Gość: nesca Re: Makaron z tworogiem IP: *.dsl.pipex.com 21.03.05, 18:45
      ja podsmazam makaron na dobrym maselku i posypuje twarogiem.
    • led_zeppelinka Re: Makaron z tworogiem 21.03.05, 19:10
      a u mnie w domu robi sie to na słodko.. twaróg (jeśli nie jest taki z pudełeczka
      i nie ma śmietany) doprawia sie śmietaną, cukrem waniliowym, ew. kwasek
      cytrynowy troszke albo sok z cytryny.. ale to już zależy co kto lubi ;) ja np.
      bardzo lubie jeszcze cynamon więc czasem mieszam jabłkowy drzem jeszcze i
      cynamon bądź sam cynamon.. i to na makaron ugotowany np. wstążki, świderki,
      kolanka.. ;)
      • nchyb Re: Makaron z tworogiem 21.03.05, 22:38
        A u mnie na słodko robi się jeszcze prościej. Makaron ugotować (z ociupinką
        soli i oliwą), odcedzić, na talerzu posypać pokruszonym twarogiem, posypać
        łyżką (moje dzieci wolą trzema) cukru, preferujemy trzcinowy Demerara.
        • Gość: Cynamoon Re: Makaron z tworogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:48
          Ja w tej wersji uwielbiam makaron razowy, ale zwykly tez moze byc.
          Roztapiam troche masla i leciutko je przyrumieniam, ser kroje w kosteczke
          (najlepszy tlusty na wage) ugotowany makaron posypuje serem i polewem stopionym
          i zrumienionym maslem. I jeszcze odrobina soli i pieprzu grubozmielonego.
          Moglabym to jesc codziennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka