Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:42 Mam ochotę a nie bardzo wiem co jak? Niby banalne, a jednak...:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ankaa Re: Makaron z tworogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:04 ja robie tak gotuje makaron smaze boczek na [patelni lacze to z makaronem posypuje sola i dodaje twarogu ja lubie jak do boczku dodam sloniki tez samej dla mnei pychota niektorzy dodaja smietany troche ale ja nei przepadam za taka wersja Odpowiedz Link Zgłoś
wiorka_mrau Re: Makaron z tworogiem 21.03.05, 18:16 Zanim załapałam, że chodzi ci o potrawę znaną u mnie w domu pod nazwą "kluski ze srem ;-)) (nie pomyliłam się w pisowni;-) o chwilę minęło. ;-) Ugotuj makaronik (np. świderki), posyp startym serkiem białym, dopraw solą i pieprzem + ewentualnie skwareczki i koniec ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilala Re: Makaron z tworogiem IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.03.05, 18:38 Ja dodaję jeszcze oprócz skwarek zrumienioną cebulkę. Inna wersja: skwarki i podsypać majerankiem (!!!), latem, świeżym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Makaron z tworogiem IP: *.dsl.pipex.com 21.03.05, 18:45 ja podsmazam makaron na dobrym maselku i posypuje twarogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
led_zeppelinka Re: Makaron z tworogiem 21.03.05, 19:10 a u mnie w domu robi sie to na słodko.. twaróg (jeśli nie jest taki z pudełeczka i nie ma śmietany) doprawia sie śmietaną, cukrem waniliowym, ew. kwasek cytrynowy troszke albo sok z cytryny.. ale to już zależy co kto lubi ;) ja np. bardzo lubie jeszcze cynamon więc czasem mieszam jabłkowy drzem jeszcze i cynamon bądź sam cynamon.. i to na makaron ugotowany np. wstążki, świderki, kolanka.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Makaron z tworogiem 21.03.05, 22:38 A u mnie na słodko robi się jeszcze prościej. Makaron ugotować (z ociupinką soli i oliwą), odcedzić, na talerzu posypać pokruszonym twarogiem, posypać łyżką (moje dzieci wolą trzema) cukru, preferujemy trzcinowy Demerara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Makaron z tworogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:48 Ja w tej wersji uwielbiam makaron razowy, ale zwykly tez moze byc. Roztapiam troche masla i leciutko je przyrumieniam, ser kroje w kosteczke (najlepszy tlusty na wage) ugotowany makaron posypuje serem i polewem stopionym i zrumienionym maslem. I jeszcze odrobina soli i pieprzu grubozmielonego. Moglabym to jesc codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś