jswm 04.04.05, 18:36 jakie znacie przepisy z ich wykorzystaniem ? ja przeważnie robie jedną z tych dwóch sałatek: 1. szyjki, czerwony grapefruit, awokado, majonez 2. szyjki, bardzo dużo kopru, ryż, majonez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: szyjki (ogonki) rakowe 04.04.05, 19:00 ja ich uzywam jak krewetek lub krabow lub "ich" paluszkow... a najmilej smakuja rodzince z ananasem, sokiem z cytryny i łyżka majonezu - plus sól, cukier i pieprz oczywiscie. "krewetkopodobnie" robilem pare razy na cieplo - jak krewetkowe saganaki - z imbirem, czosnkiem i pomidorami z puszki plus feta i zapieczone w piekarniku z natką. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: szyjki (ogonki) rakowe 05.04.05, 00:14 ja na suwalszczyźnie łapię sobie tak ok setki i gotuję w osolonej wosdzie z dodatkiem dużej ilości kopru i takie gorące prosto do zjedzenia (najlepszy jest ten rosołek ze środka mniam.:)do tego może być jarzębiak lub tradycyjnie żubrówka. gdy polowanie nie wypali to trzeba nadrobić świeżą bułką z wiejskim masłem a szyjkę rakową położyć obok świeżo uwędzonego węgorza. może to i dobre ale są tacy co nie lubią węgorzy dla mnie to przysmak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: szyjki (ogonki) rakowe IP: *.globsat.net / 213.25.121.* 05.04.05, 22:33 Przepraszam, a gdzie ja takie szyjki rakowe czy tez ogonki mogę dostać i w jakiej są cenie? z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Kasia K. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: szyjki (ogonki) rakowe 05.04.05, 22:43 bywają w różnych sklepach, jako konserwowe, lub mrożone,(są drogie jak stado lisów polarnych na manhatanie) ja konserwowe robię sam w małych słoiczkach, ale najlepsze są takie świeże prosta z wody. jeżeli chcesz to spróbuj w społem widziałem w kilku sklepach.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: szyjki (ogonki) rakowe 06.04.05, 11:33 te mrożone gotuję w słodkiej smietance dodaję sól, czosnek, natkę pietruszki (bo nie lubie koperku) i jak już fajnie odparuje-zgęstnieje zjadam z makaronem kropiąc wszystko cytryną-kurcze jak ja to lubię! mój M posypuje sobie to jeszcze parmezanem, ale on wszystko je z serem:) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilka77 JSWM 06.04.05, 11:39 a te które użyłaś do sałatki to były te z zalewy? czy poddawałaś je jakieś obróbce cieplnej jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś