Gość: (; IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:48 Mam ochotę na jakiś dobry sok wiem , ze najlepsze wyciskane ze świeżych owoców, ale czasu brak Jakie mozecie polecić z tych kupnych??? I dlaczego na wiekszości pisze nektar lub napój??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: soki - jakie warto kupić IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 21:50 z kupnych lubię Tymbark.. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia_mala Re: soki - jakie warto kupić 04.05.05, 22:24 Nie ma lepszych soków od TYMBARK-ów pije tylko takie soki. Jeżeli chodzi Tobie o nektar to po prostu sok z miąszem tego owocu z jakiego jest sok. Jednak najlepsze są soki wyciskane lecz to bardzo praco chłonne i zajmuje dużo czasu. Polecam TYMBARK miętowo-jabłkowy. Pozdrawiam Olcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an58 Re: soki - jakie warto kupić IP: *.eimperium.pl 30.09.14, 14:06 Tymbark jabłkowo - miętowy to nie jest sok. Jest to napoju określonym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: soki - jakie warto kupić 30.09.14, 14:10 Cenna uwaga w wątku zamkniętym ponad 9 lat temu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x mimo uplywu czasu uwaga nadal aktualna;) IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 01.10.14, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: soki - jakie warto kupić 04.05.05, 23:22 zza wielkiej wody chwale sobie bardzo nektar z czarnej pozeczki Hortksu - jedyny jaki jest na polce w supermarkecie tymbark ma od lat bardzo dobra renome Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Audrey222 Re: soki - jakie warto kupić IP: *.bytom.compnet.com.pl 04.05.05, 23:56 Tymbark pomarańczowy i pomidorowy.Genialne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka marvit 05.05.05, 00:00 soki w małych, szklanych buteleczkach, ze świeżych owoców, przechowywane w lodówkach i o króciutenkim okresie trwałości - jabłkowy, marchewkowy, bardzo dobre a ogólnie ten sok jest dobry, do którego nie dodano cukru, większość soków jest upiornie przesłodzona i pić się nie da, bodaj sokpol robił przyzwoite, ale trzeba by sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: marvit 05.05.05, 02:07 O tak , marvit , jedne z najlepszych soków IMHO . Krótka , jednodobowa przydatność do spożycia oznacza , że sok posiada więcej natury niż konserwantów . Smakują mi też dobrze zagęszczone soki dr Witt , Hortex kupuję sporadycznie , wyczuwam total stagnację w tej firmie . Tymbarku owocowe smaki są dla mnie przesłodzone a już zupełna klapa z tym sokiem pt " 8 warzyw " - niestety dominuje w smaku podły koncentrat pomidorowy , sok pośledni za cenę wygórowaną , chyba mającą pokryć koszty reklamy . Po soku " 8 warzyw " spodziewałam się więcej , smaku co najmniej kilku warzyw autentycznie wyczuwalnych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: soki - jakie warto kupić IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 04.05.05, 23:59 Sok marchewkowy z "Lidla". Brzmi fatalnie, wiem :) ale jest najbardziej podobny do swiezego soku z marchwi ze znanych mi, ma 55% puree merchewkowego i jest malo slodki. Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka-bt Re: soki - jakie warto kupić IP: 80.51.206.* 05.05.05, 00:23 absolutnie i wyłącznie tylko ze świeżych burakczków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: kupne soki - nie warto! IP: *.adsl.proxad.net 05.05.05, 01:31 Wiekszosc "sokow" w kartonikach czy butelkach to woda z koncentratem owocowym. Czasem wzbogacona sztucznymi witaminami, prawie zawsze cukrem. Srednio 46 kcal w 100 g. Czyli szklanka = spora kanapka lub duzy kawal kurczaka. Tyle, ze z soku organizm dostaje czysty prosty cukier. Nawet soki tzw. 100% powstaja z koncentratu, a nie z owocow (latwo sie przechowuje, jest wygotowany, wiec sie nie psuje, itd.). Np. "sok" z pomaranczy plynie kontenerowcem do Polski jako koncentrat i jest wlewany bezposrednio z cystern do gigazbiornikow statku. Nikt sie nie bawi w szklane opakowania. Plynie jedyny miesiac, potem stoi w porcie, jedzie cysterna do np.Horteksu. Takie "soki" i slodkie napoje sa jedna z glonych przyczyn otylosci. Nektar - zgodnie z prawem Unii - moze zawierac mniej naturalnych skladnikow, wiecej cukru i sztucznych barwnikow, a napoj moze sie juz opierac wylacznie na sztucznych aromatach i barwnikach. Slowem: lepiej pic wode. Albo po prostu wycisnij sok z pomaranczy; a jeszcze lepiej zmiksuj dowolne owoce z odrobina wody gazowanej - bedziesz miala natychmiast... wiecej niz sok z sokowirowki, bogaty w blonnik i witaminy, swiezy, latwy do zrobienia. Mozna smialo mieszac owoce. Np. z jablek wystarczy wyciac gniazda; dobrze smakuja z pomaranczami. Tysiace pomyslow mozna znalezc wrzucajac w google slowo "smoothies" (beda mieszanki z mlekiem, jogurtem, sokami) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: soki - jakie warto kupić 05.05.05, 08:55 Tymbark: antonówka, gruszka Williams oraz wiśnia Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: soki - jakie warto kupić 05.05.05, 11:20 tymbark - z czerwonych pomaranczy z Sycyli - boski z tym ze ja rozcienczam woda bo wole mniej slodkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek tylko soki TESO!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:56 Witam heh! moze zabrzmi to jak reklama ale naprawde nie mam nic wspolnego z ta firma poza tym ze reguralnie kupuje jej soki. Sa naprawde pyszne i ZDROWE, niestety nie wszystkie sa naprawde bez cukru (cz. pozeczka np.) moje ulubione to wisnia i malina. Jeszcze raz polecam to sa PRAWDZIWE soki a nie jakies "wynalazki" jedynym mankametem moze byc dla niektorych to ze nie sa tanie :( no ale ja np. rozcienczam je sobie 1/1 i wtedy wychodzi przyzwoicie :) a to link to stronki tej firmy : www.teso.com.pl/o1.htm Pozdrawiam Yutek Odpowiedz Link Zgłoś
cymeria POMIDOROWE !!! 05.05.05, 14:02 jeśli juz to soki pomidorowe no oczywiście jeśli ktoś lubi zawierają potas i duzo likopenu który jest antyrakowy sok ma wiecej likopenu niz same pomidory nie polecam z Tymbarku jest za wodnisty i nie smakuje dobrze naj jest z Horteksu i nie dawno odkryłam z Pudliszek też jest nie zły nie polecam z Fortuny bo tam wiećej przypraw niz pomidorów ale każdemu wg gustu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 8 warzyw - lekka kicha 05.05.05, 14:29 zgadzam się z paprotką, że 8 warzyw jak na tę cenę mogłby być w smaku wielowarzywny, a nie tylko pomidorowo-przyprawowy Osobiście przepadam za sokami przecierowymi z marchewą + coś tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Natus 05.05.05, 14:40 Soki krakowskiej firmy Natus. Termin przydatnosci 2-3 dni. Przestrzegam że jesli ktoś pija soki przemysłowe to może mu nie smakować. To są soki takie jak z domowej sokowirówki, bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
domii soki 05.05.05, 15:04 Mar-wit. sa rewelacyjne - jednodniowe, ze swiezo wyciskanej marchwi, jabłek i selera (takie spotkalam), bez konserwantow, niedosladzany itd. Odpowiedz Link Zgłoś
beata-moro35 Re: soki - jakie warto kupić 01.10.14, 09:32 Jesli lubisz smak soków niepasteryzowanych to polecam marwit marchewkowy i jabłkwy są pyszne =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x zjesc jablko mozna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.10.14, 12:38 Gość portalu: (; napisał(a): > Mam ochotę na jakiś dobry sok > wiem , ze najlepsze wyciskane ze świeżych owoców, ale czasu brak Odpowiedz Link Zgłoś
ryc.kam Re: soki - jakie warto kupić 02.10.14, 17:18 Nektary i napoje są nic nie warte i z sokiem mają niewiele wspólnego. W sklepie też możesz kupić naturlanie tłoczone lub wyciskane soki. Według mnie najlepsze są te jednodniowe Odpowiedz Link Zgłoś
kub-aar Re: soki - jakie warto kupić 03.10.14, 00:16 Ja kupuję te soki z biedronki, one są niby 100% owocowe :) butelka chyba coś 2zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: soki - jakie warto kupić 05.10.14, 17:24 Gość portalu: Gosiczek napisał(a): Paola to ohydne świństwo, nikt rozsądny nie poda tego rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: soki - jakie warto kupić IP: *.fbx.proxad.net 06.10.14, 06:29 squirk, święte słowa. Skład tego czegoś: "syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, zagęszczony sok żurawinowy (0,31 %) koncentraty (czarna porzeczka, marchew) regulator kwasowości : kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno siarczynowy, aromat." "syrop glukozowo-frukozowy, cukier, woda, zagęszczony sok malinowy (0,22%), zagęszczony sok cytrynowy (0,13%), koncentraty (czarna porzeczka, marchew), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy, aromaty." Na początku składu paskudztwo najgorsze, jaki może być, czyli syrop glukozowo-fruktozowy: "Jak dotąd ustalono że spożywanie dużych ilości produktów zawierających syrop glukozowo-fruktozowy powoduje szybkie tycie i chroniczną otyłość gdyż fruktoza nastawia nasz organizm na produkcję tłuszczu, co najgorsze tłuszczu wokół naszych narządów. Ponadto syrop potęguje apetyt i stałe poczucie głodu, jest podejrzewany o powodowanie cukrzycy typu 2, podwyższa poziom złego cholesterolu LDL, może zwiększyć możliwość wystąpienia zespołu jelita drażliwego jak również zaćmy cukrzycowej." Dalej woda, cukier i śladowe ilości owoców (mniej niż 1%... robicie z ludzi debili?). Plus mocno wątpliwy barwnik: "Każdy z barwników opartych na karmelu jest oskarżany o negatywne działanie na układ trawienny m.in. żołądek, wątrobę i jelita. Ponadto spożywanie ich (szczególnie E150 b,c i d) w nadmiernych ilościach może powodować nadpobudliwość oraz mieć negatywny wpływ na płodność. Jednak jest coś jeszcze o wiele bardziej niepokojącego gdyż odkryto że jeden z substancji zawartej w przetworzonym chemicznie karmelu (szczególnie opartych na amoniaku) jest rakotwórczy." Szajs, szajs, szajs! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks86 Re: soki - jakie warto kupić 25.10.21, 12:09 Z Tarczyna są najlepsze soki. Odpowiedz Link Zgłoś
agness_38 Re: soki - jakie warto kupić 16.12.21, 10:46 w lidlu są fajne soki z marchwi i banana Odpowiedz Link Zgłoś