ewcialinka 06.05.05, 16:09 pomóżcie,co można ugotowac lekkiego dla mojego męża ,cóz ma kaca ,boli go zołądek co mogę ugotować żęby zjadł cos ciepłego ale żeby mu przeszło :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: co na kaca :) hi hi 06.05.05, 16:18 he, he, he współczuję. U mnie najbaerdziej pomaga kwaśnie. A więc np. żurek lub delikatny kapuśniak. I do tego ciepła herbata z miodem i cytryną. I jeszcze malutki klinik... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: co na kaca :) hi hi 07.05.05, 22:11 sok od kapusty kwaszonej (ale nie takiej kupnej w markecie z dodatkiem octu)takiej swojskiej naturalnie kwaszonej. sok od ogórków kwaszonych oczywiście własnej roboty. kapuśniak taki kwaskowy na w.w kapuście. zupa ogórkowa na w.w ogórkach. żurek na własnej produkcji zakwasie.(właśnie mi dochodzi we wtorek zrobię żurek). kwaśnica. przecier pomidorowo-warzywny na ostro (własny wynalazek podawałem już kiedyś przepis). sztuka mięsa z sosem worczester (chrzan+przecier z czarnej porzeczki) koktail z kefiru i szczypiorku z dodatkiem cebuli i czosnku oraz przecieru pomidorowego. zmiksować 1 pojemniczek śmietanki 12%(aby nie danone) z dwoma pojemniczkami kefiru (aby nie danone) z 2 przeciśniętymi ząbkami czosnku i posiekaną cebulką wraz ze szczypiorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: co na kaca :) hi hi IP: *.access.telenet.be 07.05.05, 22:27 Dobrze miec w domu chinskie zupki - pikantne bardzo pomagaja na kaca W ogole to nie ma jak goraca zupa i herbara z cytryna Kawa pogarsza stan , papierosy rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambus24 Re: co na kaca :) hi hi IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 07.05.05, 22:46 cos slonego(ogorek kiszony),cos slodkiego(podnosi cukier we krwi),cos co uleczy podrazniona sluzowke zaladka(surowka zkapusty),cos pozywnego(rosol lub zupa cebulowa),warzywa i owoce bogate w magnez i potas(banan,pomidor).woda z soda i octem(szklanka wody+pol lyzeczki octu i pol lyzeczki sody).mozna zazyc wegiel-4- 6tabl,alka-prim,plyn fizjologiczny-zapobiega odwodnieniu,herbata zcutryna.ale najlepsze nakaca jest 3 razy C-cisza,ciemnosc i czas!!!!pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
salmotrutta Re: co na kaca :) hi hi 08.05.05, 04:02 Czym sie trules tym sie lecz;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co na kaca :) hi hi 08.05.05, 11:37 No właśnie tak mi się wydaje, malutkiklinik jest najlepszy :-)) Byleby nie popaść w przesadę, bo alkoholizm to nic ciekawego... Odpowiedz Link Zgłoś