Gość: monidob IP: 213.25.198.* 17.05.05, 15:05 Witam, Sajra to tak rybka w puszce. Rosyjska. Kołacze mi się po głowie że za czasów PRL-u delikates to był . Ale smaku nie pamiętam. Zna ktoś - dobre to , niedobre , cóz to w ogóle za ryba ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X Re: sajra IP: *.access.telenet.be 17.05.05, 15:27 Uwielbiam sajre , jest ona nadal w sprzedazy w takich samych niebiesko- zoltych puszkach jak kiedys , bardzo dobre rybki , musisz sprobowac Jak jestem w Polsce to zaraz ide sobie kupic sajre ale tez uwielbiam szprotki wedzone w oleju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: sajra IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.05.05, 15:29 A jakie kupujesz szprotki? Bo ja ostatnio kupiłam winter sprouts w takiej złoto- czarnej puszce i były niedobre - strasznie słodkie. Możesz jakieś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: sajra IP: *.access.telenet.be 17.05.05, 15:42 Mam tu jszcze ostania puszke winter sprats firmy Graal (duza) Mnie bardzo smakuja w ogole nawet jak otworze to mieszam z inna puszka sardynek w oleju lub makreli aby zapach wedzonego oleju przeszedl na inne rybki , wtedy mam ich wiecej :-) Kupowalam tez winter w mniejszych opakowaniach oraz szprotki podwedzane w Biedronce , dla mnie to wszystko rarytasy jedynie raz sie nacielam na szprotki , one byly z warzywami i wlasnie byly slodkie ale to chyba nie byly wedzone ( z Geantu) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: sajra 17.05.05, 19:23 Sajra oczywiście jest, chociaż nie tania. Kosztuje teraz około 6 zł. U nas w Krakowie można ją kupić w sici sklepów ABC. Jest tak samo pyszna jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: sajra 18.05.05, 00:48 ja kupuję u źródlą czyli w w-wie na stadionie mają dwie odmiany jedna w niebiesko żółtej puszce druga chyba w zielonej jedna jest w sosie własnym druga w oleju obie są b. dobre i też je lubię. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sajra 18.05.05, 01:20 A więc to to! www.fishbase.org.ph/comnames/CommonNameSummary.cfm?autoctr=165853 www.taiwantrade.com.tw/TWTRADE/FarmIndu/images/Saury.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monidob Re: sajra IP: 213.25.198.* 18.05.05, 10:46 jesteście super. dzięki za inf Odpowiedz Link Zgłoś