Dodaj do ulubionych

Szybki obiadek - co proponujecie!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:27
Witam serdecznie,
pracuje czesto do 15 i mam mało czasu na wyszukane potrawy.Zawsze problemem
dla mnie jest co dzisiaj bede gotowac? Ilez mozna robic zupe na 2 dni:-)
hahahah.Prosze napiszcie jakies fajne propozycje.
Bardzo dziekuje
anja
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 20:32
      poczytaj forum.Na 100% znajdziesz inspirację
      np wątek - obiad w 8 minut
    • Gość: X Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.access.telenet.be 25.05.05, 22:09
      No nie z tym 8 minut to lekka przesada .
      Niektore potrawy rzeczywiscie wymagaja stania w kuchni , krojenia i pilnowania
      ale usmazyc mieso (najlepiej w malych kawaleczkach bo sie ladnie i szybko
      obrumieni ze wszystkich stron to doslownie pare minut .
      Przed wyjsciem do pracy wyjmij je z zamrazalnika jesli tam przechowujesz ,
      potem tylko przyprawic i na patelnie
      Mozesz smazyc z cebula , papryka , cukinia , pieczarkami i z czym lubisz .
      Brokuly , kalafiory podzielone na rozyczki gotuja sie tez bardzo szybko
      Karofle pokrojone na male czesci gotuja sie szybko
      Makaron tez duzo czasu nie zabiera
      Ryz wymaga moze wiecej finezji ale mozna zrobic na dwa dni i odgrzac
      Makaron i kartofle zreszata tez .
      Jak ugotujesz w skorkach i wystudzisz to na drugi dzien sie slicznie odsmaza w
      plasterkach na patelni z odrobinka tluszczu - takie frytkowate beda i pyszne
      trzeba tylko posolic i obzielenic je czyms .
      Makaron przelejesz , odcedzisz i dodasz odrobine oliwy/oleju i jakies ziola
      na drugi dzien jak znalazl
      Jak robisz np kotlety mielone to zrob wiecej i zamroz - beda na kiedy indziej
      juz gotowe .
      cieciorka , fasolka z puszek tylko do odgrzania i przyprawienia np smazona
      cebula , ziolami i czosnkiem np oregano , tymianek , listek ( ale kupuj czysta
      nie w sosach pomidorowych bo te trzeba na nowo i tak przerabiac )
      Podsmazyc parowki , albo kielbase - bardzo dobre i szybkie danie z taka fasolka
      Do tego pomidor , i bialy ser na przyklad
      Albo nogi z kurczaka : zapiekasz z cebula , papryka , porem , jablkiem ,
      curry , z czym chcesz potem oddzielasz od kosci wkladasz wszystko do rondelka
      dolewasz troche wody , zaprawiasz maka i masz gulasz gotowy , mozesz przechowac
      w lodowce zjesc nastepnego dnia z ryzem lub makaronem
      Surowki szybko sie robi zalezy co pod reka tez mozna zrobic wiecej na nastepny
      dzien
      To takie luzne propozycje jak widzisz nie trzeba wcale jechac na zupach w
      proszku jak nie ma czasu na gotowanie , troszeczke organizacji i gotowe .
      Jak nie bedziesz myslala "co dzisiaj na obiad " wracajac z pracy tylko dzien
      wczesniej czyli co jutro na obiad to zobaczysz jak latwo wszystko poleci.

• marghe_72 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 25.05.05, 22:11
        zadna przesada X
        \niektore sosy do makaronu robi sie bardzo szybko
        tyle ile gotuje sie nmakaron
    • Gość: X Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.access.telenet.be 25.05.05, 22:23
      No ale czy chodzi o to , aby pobic rekord w gotowaniu na czas czy pomoc sobie w
      organizacji posilkow?
      Ja robie obiad w przerwie na reklame TV ale powiedzmy ze pewne rzeczy mam juz
      naszykowane wczesniej
      • marghe_72 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 25.05.05, 22:24
        nie, nie chodzi o rekordy.
        Chodzi o to,ze niektore rzeczy robi sie naprawdę w trymiga:) i ni etrzeba sie
        specjalnie starac
        takie spaghetti aglio olio pepeproncino np:)
        • Gość: X Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.access.telenet.be 25.05.05, 22:32
          Marghe ale nie kazdy bedzie codziennie wcinal makaron z tunczykiem z puszki i
          przecierem ( ja bym nie tknela) ale rozumiem , ze czasem trzeba cos ekspressowo
          ale nie tylko sa makarony w sosach , sa inne potrawy rowniez a chodzi o
          urozmaicenie bo autorka pracuje i nieodpowiednio sie odzywia - rownie dobrze
          mozna by jej polecic wstapienie do McDona po drodze do domu.
          • Gość: bambus24 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 25.05.05, 23:15
            a ja proponuje ryz z kurczakiem robi sie dosc szybko jest bardzo smaczne i
            bardzooo syte.skladniki;cebula boczek kurczak(to mozesz pokroic w kostke dzien
            wczesniej)kostka rosolowa,ser topiony(np.hohland smietankowy)maly konc
            pomidorowy,puszka kukurydzy i czerwonej fasoli,papryka w proszku,ryz(najlepiej
            parboiled),ew szczypiorek.robisz tak:na lyzce masla podsmaz cebule dodaj boczek
            jak tluszczyk sie wytopi to kurczaka nastepnie wysyp ryz podsmaz wszystko ok 5
            min,zalej woda(tak aby ryz byl przykryty)dodaj ser,przecier kostke i przyprawy
            na koncu fasole kukurydze i szczypiorek.jesli wczesniej pokroisz miecho to
            20minut i masz obiad:-)pozdrawiam!
    • marghe_72 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 25.05.05, 22:40
      zrobienie zupy (jesli ma sie przygotowany wczesniej wywar) zajmuje tez niewiele
      czasu
      takoz potrawek z np. kurczaka
      czy mies z grilla + sos
      smazonego sera
      nalesników
      quesadilli
      omletów tresciwych
      salat tresciwych
      i całej masy innych innosci:)

ok, 8 minut to nie jest duzo
      ale w 15 da sie co nieco zrobic:)
      • Gość: X Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.access.telenet.be 25.05.05, 23:20
        no i ryba pieczona , ja w mikrofali pieke 5 minut z roznymi dodatkami i
        smarowidlami
        he he nalesniki to mi zajmuja duuuzo czasu
        piersi z kurczaka w kawaleczkach szybko sie smaza , dobre z makaronem po
        chinsku
        Czasem " na szybko " mozna tez gotowa pizze mrozona tylko naladowac na nia
        roznych dobrych rzeczy i przypraw , lub sam spod
        podobnie obchodze sie z lasagnie
        do makaronu np swiderki dodac zagotowana kapuste kiszona +przyprawy ,
        podsmazone pieczarki
        i wyjdzie cos o smaku pierogow z kapusta /boczek moze byc tez
        pieczarki smazone z patelni
        jajka sadzone z.... nie bede nawet wymieniac bo tyle mozliwosci
        makaron sojowy (gotuje sie blyskawicznie) z pieczona ryba , lub
        pieczonym/smazonym kurczakiem wymieszany z tluszczem z tego kurczaka i
        doprawiony na ostro
        makaron ze smazonymi pieczarkami i cebula i pieprzem ziolowym

• amused.to.death Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 21.06.05, 16:25
          > he he nalesniki to mi zajmuja duuuzo czasu

wszystko zależy od ILOŚCI naleśników:)))
    • Gość: bambus24 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 25.05.05, 23:33
      tak wlasnie mi wpadlo do glowy-bo glodna sie zrobilam:-) mlode ziemniaczki z
      koperkiem maselkiem i kefirkiem ew.jajko sadzone PYCHOTA!!!!tez szybko sie
      robi..
    • giezik anja 26.05.05, 07:20
      pracujesz do 15 to jesteś szczesciarą :)
      Jak pisza poprzednicy jest mnóstwo szybkich przepisów,. Smaczna kuchnai to nie koniecznie stanie przy garach cały dzień.
    • Gość: Rybka Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.radom.pilicka.pl 26.05.05, 18:40
      Ostatnio najszybciej wychodzi mi rybka.
      Kupuje mrożone filety z dorsza i gotuje w wodzie z dodatkiem Vegety ok 20min.
      Wtym czasie na patelni dusze warzywa( kupuje mrożone warzywa "na patelnie"). Na
      koniec łącze i podaje. Pychotka i bez roboty robi się samo a ja nakrywam do
      stołu i czekam na męża. ( Na wywarze z rybki czasami gotuje zupkę też znakomita
      ale tutaj potrzeba jest trochę czasu bo trzeba pokroić warzywka , trzeba
      zostawić trochę rybki, z mięskiem jest lepsza) Pozdrawiam
    • Gość: anja Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:28
      wielkie dzieki za wszystkie przepisy !;-0 a moze jeszcze ktoś , coś????????
    • Gość: Thea Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.arcor-ip.net 27.05.05, 23:08
      Jak przyjde z pracy pözno robie najczesciej makaron pod röznymi postaciami albo
      ryzotto i inne.
      Makaron zapiekany na patelni z pomidorami i mozzarela:
      Makaron najczesciej kupuje w Aldiku gotowy w plastikowych woreczkach (w
      chlodniach) nazywa sie Tagliatelle (kupuje pare paczek na zapas)a jak go nie
      znajdziesz mozesz urzyc normalny makaron.

Makaron gotuje na miekko ale nie calkiem miekko.
      Paczke szynki kroje w kostke i przysmazam na patelni z cebulka pokroiona w
      kosteczke na lekko zloty kolor. Dodaje ugotowany makaron do przysmazonej szynki
      z cebulka, przysmaze lekko. Pomidory kroje w kostke albo ösemki, mocarele w
      kostke, pietruszke zielona (potrzeba duzo) siekam dodaje do lekko podsmazonego
      makaronu, posypie swiezo pomielonym pieprzem, wymieszam podsmazajac jednoczesnie
      az rozpusci sie mozzarela. Jedzenie gotowe w ciagu 15 do 20min.w dodatku bardzo
      dobrze smakuje do tego jak kto lubi pasuje tabasco obojetnie ktöre zielone
      (lagodne) albo czerwone (ostre). Mam duzo takich inspiracji ktöre stworzylam i
      wypröbowalam. Nie bawie sie w wielkie obiady w ciagu tygodnia poniewaz pracuje i
      czas nie pozwala mi na gotowanie wielkich obiadöw. Wielkie obiady mamy tylko i
      wylacznie w niedziele, kiedy czlowiek nie musi isc do pracy, nie musi jechac na
      tygodniowe zakupy i nie musi innych porzadkowych rzeczy w mieszkaniu robic
      poniewaz w sobote zaliczyl juz wszystko.
    • kaiserka Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 28.05.05, 21:50
      Watek pt. dania do zrobienia w 15 min:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15208804&v=2&s=0
      • Gość: cela Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:08
        dzięki za link
        • Gość: aniel Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:43
          a ja dzisiaj robiłam pitę z gyrosem ale całkowicie spolszczone
          kupiłam gotowy chlebek pita (u mnie w sklepie codziennie sprzedają świeży)
          rano: pierś z kurczaka (podójną)pokroiłam na drobne paseczki i do marynaty
          marynata:
          łyżeczka chili
          łyżeczka słodkiej papryki, 2 ząbki czosnku
          łżeczka tymianku
          sól,pieprz i co tam jeszce wpadnie do ręki
          łyżeczka soku z cytryny, olej

później:
          wrzucić mięso kurczaka na rozgrzaną patelnię i w tym czasie
          przygotować "wypełniacz" -posztakować młodą kapustę i zetrzeć ogórka zielonego,
          to razem ugnieść z solą,żeby kapusta zmiękła i przyprawić cytyną, cukrem, solą
          i pieprzem, pokroić pomidora, cebulę i co tam jeszce chcesz
          podgrzać w piekarniku chlebek pita (lub w mikroweli), naciąć u góry kieszonkę i
          nakladać warstawmi sałatkę, mięso i sos czosnkowy

szybko (15min) i dobre :)

• Gość: elle Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:51
            i co proponujecie jeszcze?
            • Gość: balbi Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.06.05, 19:07
              teraz w sklepach jest dużo mrożonek warzywnych,
              chinskie, meksykańskie, z ziemniakami warzywa na patelnię.
              trzeba je tylko poddusić i przyprawić, podawać z ryżem, makaronem,
              itp. No i raz na jakiś czas zapełnić takimi specjałami zamrażalnik...
              • Gość: justa Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:22
                dobry pomysł :-)
    • Gość: halina Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.77.classcom.pl 09.06.05, 23:26
      Ja to nazywam:sugo.Porcja na 4 osoby.Składniki:
      - paczka makaronu z pszenicy durum(tu ostatnio pod względem ceny góruje
      Biedronka-1,80 zł./paczka) grube rurki
      - 2 puszki małe pomidorów bez skórki w zalewie lub około 1 kg. świeżych
      pomidorów
      - 3 ząbki czosnku
      - oliwa z oliwy lub olej
      - bazylia,sól,szczypta cukru
      - trochę startego żółtego sera
      Zgranie w czasie:stawiam duży garnek z wodą na makaron na gazie i zanim się
      woda zagotuje,robię sos.Do płaskiego garnka daję oliwę i pokrojony czosnek-
      smażę go ok 1 min,potem wlewam pomidory z puszki i daję przyprawy.Duszę pod
      przykryciem,musi odparować do zgęstnienia.Makaron odcedzam i wrzucam do gara z
      powrotem-do niego daję część sosu i mieszam.Nakłada się na głębokie talerze i
      zjada łyżką do zupy.Na talerz daję najpierw makaron,polewam sosem i posypuję
      serem żółtym.
      Jeszcze jedno-po tej potrawie wpada się w dobry humor...
      Zyczę smacznego!
      • Gość: marghe_72 Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 23:44
        sugo to sos
        robisz jeden z podstawowych włoskich sosów do makaronu. Bardzo smaczny skądinąd

ps. ale dlaczego łyzką??
        • Gość: elle Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:08
          podciagam wątek
    • goskaa.l Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 21.06.05, 15:40
      To raczej na zimę, bo teraz zaczynają się świeże jarzyny:
      Dowolną mieszankę warzywną posmażyć, a na końcu poddusić w woku (może być od
      biedy głęboka patelnia), dodając sól i dowolne przyprawy (kwestia gustu i
      smaku). Nie odparowywać, tylko poddusić tak, aby nie były rozgotowane i miały
      nieco płynu (niewiele). Wo gotowego wsypać na oko kaszkę kus-kus, przykryć na
      kilka minut pokrywką (kaszka wchłania plyn z jarzynek), po czym zjeść ze
      smakiem.

Na teraz:
      Młode ziemniaki z koperkiem i masłem, surówka z młodej kapusty z cebulą i
      rukolą, jajka sadzone.
      W miejsce jajek np. jogurt lub maślanka.

Spróbuj używać zamiast ziemniaków ryż lub kasze, można ugotować przed wyjściem
      do pracy i zostawić na "dogotowanie" pod kocykiem, albo zwyczajnie ugotować
      poprzedniego dnia i tylko odgrzać.
      • Gość: elle Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 09:00
        może ktoś jeszcze?
    • ampolion Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 25.06.05, 16:17
      Wpisz w temacie wyszukiwarki forumowej "szybki obiad", jest tam sporo dobrych
      sugestii. Smacznego.
    • brunosch szybkowar 25.06.05, 18:44
      kup szybkowar - wolowone dusisz 40 min, wieprzowine max 30. warzywa do 5 min.
    • malaszaramysz Chińszczyzna 25.06.05, 18:52
      Przygotowanie mięsa z warzywami albo samych warzyw w woku - góra 15
      min,gotowanie ryżu 20. Tylko trzeba pamiętać o wcześniejszym zamarynowaniu
      mięsa.

Makarony wszelakie też się szybko robi.
    • se.la.vie Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 25.06.05, 19:05
      Schabowe?
      • Gość: Kate Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:01
        Ja jestem raczej antytalenciem w kuchni, ale jeśc trzeba a jak ma się jeszcze
        dużego chłopa, to ciągle makaron i to na jarzynkach to licheeeee jedzenie.
        Dlatego tak jak wcześniej pisaliście: weekendy trochę popracuję w kuchni, aby w
        tygodniu po pracy się nie ceregielić. Robie: mielone z kilograma mam na 3
        obiady i zamrażam, kopytka z 2 kg ziemniaków - mam później z tego kopytka
        ze "szmatą" w sobie, potem ewentualnie kopytka ze skwarkami i sadzonym jajkiem,
        robię raz na 2 tygodnie żołądki z kurcząt 1 kg, albo z kaszą albo z kopytkami,
        też zamrażam, uwielbiam frytki z tanimi paluszkami rybnymi albo kluski śląskie
        za torebkę niecałe 2 zł z sosem i łopatką duszoną. To chyba była łopatka, albo
        karkówka...nie pamiętam... duszę 2 godz. w garnku np. wieczorem w tygodniu i
        tylko mieszam...nie przemeczam się zbytnio.
        Takie właśnie dania ratują mi życie, aby nie sterczeć w tygodniu wieczorami w
        kuchni.

Pozdrawiam
    • Gość: ksero_na_naboje Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:29
      peperonata:
      cebulę pokroić w kostkę i na patelnię
      potem posiekany czosnek,
      potem pokrojoną w kostkę paprykę,
      potem pokrojne i obrane ze skóry pomidory - posypać wszystko ziołami (np.
      bazylia, tymianek) przykryć pokrywką i dusić, po 15 min. zdjąć pokrywkę,
      posolić (słusznie) i odparować nadmiar sosu (chyba, że wolisz bardziej płynną
      konsystencję)
      podawać z bułką pszenną, ryżem, makaronem lub jako dodatek do jakiegoś mięska
      aha, na spód patelni wlać sporo oliwy lub oleju ( ja preferuję olej z pestek
      winogron)
    • default Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 28.06.05, 11:47
      Nigdy w tygodniu nie gotuję "długich" potraw, bo nie lubię "podszykowywać"
      czegoś wieczorem, gotuję od zera po powrocie z pracy (chyba że coś zostało z
      poprzedniego dnia do odgrzania). Na ogół zajmuje mi to ok. 20 min do pół
      godziny. I tak - makarony z sosami, wiadomo, nie ma się co rzopisywać,
      kilometry tu już o tym napisano. Szybkie zupy z mrożonek - jarzynowe, barszcz
      ukraiński, pieczarkowa, fasolowa. Wzbogacam posiadanymi resztkami np. mięska
      czy wędlin oraz świeżej zieleniny. Placki z jabłkiem. Jak zostaną gotowane
      ziemniaki - kopytka z jakimkolwiek sosem (pieczarkowy robi się błyskawicznie),
      albo po prostu odsmażane z boczkiem i cebulką na patelni. Fasola z puszki+
      posmażona cebula+ przecier+resztki z lodówki+ przyprawy - fasolka po bretońsku.
      Jak ktoś lubi tradycyjne zestaw ziemniaki, mięso, jarzyna - to naprawdę jest
      masa możliwości przygotowania obiadu w czasie nie dłuższym niż gotują się
      ziemniaki - wstawiam ziemniaki, wrzucam mięso na patelnię, w tym czasie robię
      surówkę, bądź gotuję jarzynkę (marchewkę, kalafiora, brokuła, fasolkę
      szparagową, co tam bądź). Mięs które w takim czasie będą gotowe jest masa -
      piersi kurze, indycze, schabowy, polędwiczka wieprzowa, wołowa (to nawet
      znacznie krócej), wątróbka drobiowa, mielone (jak mieliśmy wcześniej zmielone
      mięso), ryby. I tradycyjny obiad gotowy.
      • Gość: ania Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:24
        lubię gotować, ale nie zawsze czas pozwala ...
    • Gość: nika wpis jak najbardziej powazny IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.06.05, 15:08
      proponuje nie zdrabniac
      obiad to zawsze krocej niz obiadek;)
      • Gość: baby Re: wpis jak najbardziej powazny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:33
        reaktywujemy wątek
        • Gość: ela Re: wpis jak najbardziej powazny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:59
          podnoszę
    • Gość: Mycha Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.zefa.pl 12.07.05, 10:55
      jejku jak ja bym chciala pracowac do 15.....
      ;o((

na codzien jestem w domu po 18 a bywa ze po 19
      • Gość: anja Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:40
        ale sie ciese , moj watek powrócil dzisiaj :-) miło strasznie , tera am wakacje
        2 miesiace i dalej brak pomysłow na gotowanie,ale juz wiecej czasu - a to
        NAJWZIEJSZE!wiec DROBOTY.
        cO JESCZE PROPONUJECIE;-)
        • Gość: eni Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:43
          spaghetti, nie wiem czy było
        • Gość: aśka Re: Szybki obiadek - co proponujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:30
          a ja mam teraz pełny luz - 3 miesiące :-), tylko jakoś się rozleniwiłam
          • Gość: Asia chilli con carne IP: *.upc-j.chello.nl 03.08.05, 15:42
            Cos dla odmiany po ciaglych propozycjach spagetti i innych makaronow :)
            Chili con carne robi sie tez szybko. Na patelni podsmazam pokrojona cebule,
            potem dodaje pokrojone pieczarki, potem pol kili mielonego, lepiej wolowe. Jak
            to sie podsmazy, dorzucam pokrojona papryke kolorowa, papryke chilli, puszke
            mala kukurydzy i puszke normalna fasoli czerwonej i puszke pomidorow. Wszystko
            doprawiam do smaku sola pieprzem i papryka, troche ziolek prowansalskich. Albo
            zamiast tych przypraw daje gotowa mieszanke przypraw do chilli con carne
            ewentualnie przypraw meksykanskich. Jak wszystko sie podgrzeje, mozna podawac.
            Np z ryzem, albo z chlebem. Do tego dla urozmaicenia doritos. to jest porcja na
            4 osoby, lub dwie osoby i na dwa dni
            • edytaimichal Re: chilli con carne 04.08.05, 23:56
              przepyszne, dzisiaj przygotowalam :)
              tylko bez chili, bo nie przepadam za ostrymi potrawami, ale i tak
              godne polecenia
              pozdrawiam
    • ampolion Re: Szybki obiadek - co proponujecie! 04.08.05, 02:38
      Stań się mistrzem mikrofali.
    • ba_nita Re:Faszerowane warzywa zapiekane. 04.08.05, 10:44
      Każdy farsz, czy to mięsny, czy warzywny, czy na bazie sera mozna zrobić
      wcześniej i zamrozić. Dzień wcześniej wyciąga się porcję farszu i można
      faszerować: cukinie, bakłażany, kabaczki, paprykę, pieczarki, kalarepę, kapustę
      itd, itd.można wymieniać bez końca. Zapiekanie góra 20 min,a w mikrofali
      jeszcze szybciej.
      • Gość: elka Re:Faszerowane warzywa zapiekane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:29
        dzięki - skorzystam z pomysłów
        • Gość: ewa Re:Faszerowane warzywa zapiekane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:20
          dziś serwuję cukinię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka