Gość: ewka IP: 150.254.115.* 12.06.05, 15:18 Czy ktoś próbował dań Frosty. Szczególnie interesuje mnie Danie włoskie Penne Napoli. Czy można przygotowywać je w garnku/na patelni (jak?), czy tylko w mikrofali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: Frosta IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 15:57 Ewka, pozwoliłam sobie zerknąc na skłąd tego dania: 42% gotowany makaron (woda, mąka pszenna durum, jaja kurze), pomidory, woda, sok pomidorowy, śmietana, koncentrat pomidorowy, margaryna, bulion warzywny, bazylia (0,8%), sól, cukier, skrobia modyfikowana, papryka, czosnek, pieprz. ja bym zrobiła własnoręcznie.. bo to proste i szybkie (nie wspominając po tym ,ze zdrowsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Frosta IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 15:58 Znalazłam sposób przyrządznia : Dania wloskie: Penne Napoli W garnku: Zawartość opakowania wyłożyć na patelnię. Gotować na średnim ogniu przez ok. 5-6 minut. W kuchence mikrofalowej: 250g Penne Napoli włożyć do naczynia przystosowanego do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewać pod przykryciem przez 6 minut przy 800W. Wymieszać i pozostawić na 1 minutę w wyłączonej kuchence. Dla innej ilości produktu należy odpowiednio zmienić czas przygotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: Frosta 12.06.05, 16:01 Te dania są proste. Wystarczy rozgrzać trochę oleju na patelni a potem wrzucić zawartość. Co do ich smaku to najlepsze sa z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Frosta IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 16:03 Beato, makaron z ryzem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: Frosta - a czy takie gotowce..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:25 zdrowe to itp? nie ma eeeeeee? nikt sie nie burzy? czy gotowiec mrożony to już gotowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Frosta IP: *.ipt.aol.com 14.06.05, 07:08 Nie mam nic przeciwko Froscie; szybko, bez dodatkow chemicznych, sprawdzeni producenci, od czasu do czasu polecam. Patelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel Re: Frosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:04 w smaku nawet w porządku, ale wolę zrobić sama :) niemniej jednak jest to dobre rozwiązanie dla tych, co traktują gotwanie jako "zło konieczne" lub na leniwe dni gdy nawet małym palcem u nogi nie mamy sily poruszać :) Odpowiedz Link Zgłoś