Gość: początkująca IP: *.pomorzany.v.pl 30.07.05, 10:49 właśnie dobiega do końca czas pieczenia mojego pierwszego ciasta drożdzowego.. po tem zostawić w piekarniku do ostygnięcia? czy lepiej je wyciągnąć- ale czy nie opadnie?? a wyrosło pięęęknie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wera Re: wycziągnąć ? czy zostawić? IP: 212.244.54.* 30.07.05, 10:54 możesz spokojnie wyciągac Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt ciasto drożdżowe 30.07.05, 10:55 o ile dobrze wypieczone yo po wyciągnięciu z piekarnika nie opadnie nie powinno w każdym razie - ja sama co prawda nie piekę, ale moja mama i owszem - zawsze po upieczeniu wyciąga z pieca i nic się nie dzieje powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kinia214 Re: wycziągnąć ? czy zostawić? 30.07.05, 12:49 Hej! nigdy po upieczeniu placka , nie zostawia sie go w piekarniku bo zabardzo sie wysuszy.A co do opadania kazde ciasto po upieczeniu leciutko opada. A jak to jest ciasto drożdżowe to już wogule opada.Jedynie po upieczeniu w piekarniku mozna potrzymac troszke dłużej sernik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujaca Re: wycziągnąć ? czy zostawić? IP: *.pomorzany.v.pl 30.07.05, 12:54 Dziękuję baaardzo - rady się przydały:). Ciasto wyszlo jak ta lala ... ale do śliwek mogłam dać więcej cukru... następną razą :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Sorry!Ale... 30.07.05, 13:16 Całkowicie się zgadzam. Niechlujstwo językowe to nie tylko przekleństwa i wulgaryzmy. Zanim się coś wyśle - warto przeczytać i poprawić ewentualne błędy, w dowód szacunku jeśli nie dla czytających to chociażby dla języka polskiego. Ludzie za to ginęli - wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś