Dodaj do ulubionych

dla studentki

IP: 212.244.54.* 01.09.05, 12:53
za miesiac jade na studia i chciałabym wziac w słoiczki jakies dobre papu,
tylko nie wiem co? leczo? co jeszcze polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: 8-0 najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:32
      nie brac nic. powaznie, bardzo szybko nauczysz sie sama robic zakupy i gotowac
      to na co masz w danej chwili ochote. dodatkowy plus, ze staniesz sie troche
      zaradniejsza i nie bedziesz z kazdym pytaniem biegla do kogos. albo na forum.
      • wiorka_mrau Re: najlepiej 01.09.05, 15:52
        Nie rozumiem za bardzo dlaczego każdy błąd na tym forum jest zaraz wytykany a
        pytania o ile nie pochodzą od stałych forumowiczów, któzy znają się na wylot -
        wyśmiewane??
        Dlaczego zakładacie od razu, że ktoś jest niezaradny i zdziecinniały?? Nie
        bronię tu konkretnej studentki, ale ogólnie. Wiem, że każdy może tu napisać co
        chce, ale może czasem lepiej by było, aby zachował dla siebie swoje wypowiedzi i
        przemyślenia, gdyż sam określa przy tym swój "niebywały" poziom.
        Pozdrawiam.

Co do wyjazdu na studia - standardowo: przetwory domowe (przydadzą się, gdy
        zabraknie kasy pod koniec miesiąca) + ewentualnie jak lubisz bigos, fasolkę,
        choć myślę, że poradzisz sobie bez tego. Zdrowiej i mniej zachodu.
    • Gość: cav Re: najlepiej IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 17:12
      ja wole nie brac sloikow- nie sprawdzaja sie dla mnie. wole jesc na miescie albo
      ugotowac cos sam- o ile masz czas wrocic do domu, to bedziesz w stanie zrobic
      sensowne danie w 20 minut, przy do brych warunkach i organizacji.
    • Gość: Ag Re: dla studentki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 01.09.05, 20:16
      Dobrze jest porobic sobie takie zwykle przetwory, jak w domu. Czyli zachowac
      to, co w sezonie jest smaczne i tanie.

Zagotuj pomidory, bedzie swietna baza pod zupy i sosy. Jesli jeszcze jest -
      fasolke szparagowa. Zakis ogorki, inne warzywa mozesz zakonserwowac octem na
      przyklad, beda gotowe salatki. Sprawdzaja sie tez przeciery z jablek - zima
      zapiekany makaron z jablkami i cynamonem to niebo w gebie.

Jesli chodzi o gotowe potrawy to leczo, gulasz, fasolka ewentualnie. Ale jesli
      potrafisz to teraz zrobic sama to nie ma sensu, przygotujesz sobie na swiezo,
      gdy bedziesz miec ochote.

Pozdrawiam
      Ag

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka