Gość: kamelia111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:14 Mam prośbę... Znacie fajne przepisy na potrawy na ciepło z serem Feta? Sałatki to sobie mogę sama wymyslić, a mam ochotę na jedzono w stylu greckim... Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek_mysiulek Re: Przepisy na potrawy z serem FETA... 05.09.05, 11:30 Ja znalazłam taki przepis na mielone z fetą, dodajesz na 40 dag mielonego 20 dag fety i wtedy już nie solisz mięsa.To się nazywa pulpeciki po grecku, dziś mam zamiar spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f bylo... 05.09.05, 12:27 Re: Co zrobić z serem feta? jacek1f 19.03.2005 17:55 zarchiwizowany podłączam - do czego FETA: jacek1f 09.03.2005 09:50 + odpowiedz no, do salatek to normalnie; - do wszelkich zapiekanych dań; - do gotowanych/duszonych, tam gdzie potrzebujemy bardziej slony ser - np. do zageszczenia; - mozna do makaronow kruszyc; - mozna kruszyc do zup niektorych; - sama smazona w panierce lub bez; - jako nadzienie do wszelkiego rodzaju pierozkow, rozkow, rogali itp. łączona z innymi rzeczami - pomidory, szpinaki, itp.. - jako jeden ze skladnikow nadzienia do faszerowanych warzyw - pomidory, cebule, baklazany, cukinie, papryki itp. - sama w kostke z oliwkami; - plaster lekko polany miodem - swietny kontrast na deser - polecam sprobowac; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbena Re: Przepisy na potrawy z serem FETA... IP: 172.16.4.* / 217.76.104.* 05.09.05, 12:34 ja robie sobie grzanke, polewam oliwa, klade plaster fety, plaster pomidora i posypuje oregano. pyszny wakacyjny smak! i dodaje lyzke do ogorkow tzaziki Odpowiedz Link Zgłoś