Gość: ania IP: *.localdomain / 81.210.81.* 08.09.05, 15:55 Dostałąm 0,5 kg tego miesa. Co można z niego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gra Re: Udziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:01 A z jakiego zwierza? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nieważne z jakiego :-)) w wypadku 0,5 kg. Banita 08.09.05, 17:53 ma swieta racje - wklad do gulaszu, a i to nie wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Udziec 08.09.05, 17:57 z udzca baraniego to mozna jeszcze szaszlyki wykonac :) curry przerozne rowniez dodac do pilawu ale ja to mam takie skrzywienie na kuchnie hinduska ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discrepantia Re: Udziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:16 możesz też rozpłaszczyć i zrobić rolade lub nadziać czymś i dusić do miękkości. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Roseann, my mówimy o 0,5 kg ! :-) toż to po obróbc 08.09.05, 18:31 e jakiejkolwiek robi się wkład do kajzerki (za przeproszeniem tejże:-)) Moze takie szybkie mini szaszłyczki, albomoje paski:-)? W kawałki szaszłykowe lub wąskie długie paski, zamarynować w imbirze, oliwie i sosie sojowy. Paski: Smażyć po 2-3 godz. mocno i szybko. Podaac mozna i na cieplo i na zimno. Szaszłyczki - wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Roseann, my mówimy o 0,5 kg ! :-) toż to po o 08.09.05, 20:56 taka ilość to nawet za mała do szynkowara ale można spróbować pokroić w kawałki ok 5x5 cm zapekolować po trzech dniach dodać ok 40 dkg mielonej peklowanej łopatki i wszystko dokładnie wymieszać.Dodać przeciśnięty czosnek, majeranek, pieprz, gałkę i co kto lubi. włożyć w dwa woreczki i do szynkowara. następnego dnia parzyć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Roseann, my mówimy o 0,5 kg ! :-) toż to po o 08.09.05, 22:23 ale do pilawa naprawde duzo nie trzeba stare tureckie przyslowie powieda: jestes bogaty to jest pilaw, jestes biedny - tym bardizje jadaj pilaw bo jak dla mnie to mieso jest w takim daniu jednym ze skladnikow, do tego jeszcze orzechy, rodzynki , przyprawy, ryz - i w sumie jak zupa z gwozdzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z kością czy bez? :))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 08.09.05, 20:30 Odpowiedz Link Zgłoś