IP: *.localdomain / 81.210.81.* 08.09.05, 15:55
Dostałąm 0,5 kg tego miesa. Co można z niego zrobić?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Udziec 08.09.05, 16:34
      Z takiej ilości to jedynie gulasz.
    • Gość: gra Re: Udziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:01
      A z jakiego zwierza?
      • jacek1f nieważne z jakiego :-)) w wypadku 0,5 kg. Banita 08.09.05, 17:53
        ma swieta racje - wklad do gulaszu, a i to nie wielki.
    • roseanne Re: Udziec 08.09.05, 17:57
      z udzca baraniego to mozna jeszcze szaszlyki wykonac :)
      curry przerozne rowniez
      dodac do pilawu

ale ja to mam takie skrzywienie na kuchnie hinduska ostatnio
    • Gość: discrepantia Re: Udziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:16
      możesz też rozpłaszczyć i zrobić rolade lub nadziać czymś i dusić do miękkości.
      • jacek1f Roseann, my mówimy o 0,5 kg ! :-) toż to po obróbc 08.09.05, 18:31
        e jakiejkolwiek robi się wkład do kajzerki (za przeproszeniem tejże:-))

Moze takie szybkie mini szaszłyczki, albomoje paski:-)?
        W kawałki szaszłykowe lub wąskie długie paski, zamarynować w imbirze, oliwie i
        sosie sojowy.
        Paski: Smażyć po 2-3 godz. mocno i szybko. Podaac mozna i na cieplo i na zimno.
        Szaszłyczki - wiadomo.
        • jarek_zielona_pietruszka Re: Roseann, my mówimy o 0,5 kg ! :-) toż to po o 08.09.05, 20:56
          taka ilość to nawet za mała do szynkowara ale można spróbować pokroić w kawałki
          ok 5x5 cm zapekolować po trzech dniach dodać ok 40 dkg mielonej peklowanej
          łopatki i wszystko dokładnie wymieszać.Dodać przeciśnięty czosnek, majeranek,
          pieprz, gałkę i co kto lubi. włożyć w dwa woreczki i do szynkowara. następnego
          dnia parzyć. pozdrawiam
        • roseanne Re: Roseann, my mówimy o 0,5 kg ! :-) toż to po o 08.09.05, 22:23
          ale do pilawa naprawde duzo nie trzeba

stare tureckie przyslowie powieda: jestes bogaty to jest pilaw, jestes biedny -
          tym bardizje jadaj pilaw

bo jak dla mnie to mieso jest w takim daniu jednym ze skladnikow, do tego
          jeszcze orzechy, rodzynki , przyprawy, ryz - i w sumie jak zupa z gwozdzia :)
    • Gość: ja z kością czy bez? :))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 08.09.05, 20:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka