Dodaj do ulubionych

Masa marcepanowa - Katowice

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:09
gdzie można kupić masę marcepanową w Katowicach?
Obserwuj wątek
    • multiaga Re: Masa marcepanowa - Katowice 10.09.05, 00:16
      Nie jestem z Katowic więc nie wiem , ale ktoś tu kiedyś zdradził , że kupuje
      takie batony marcepanowe w czekoladzie (np.Belnuga lub tzw.chlebek marcepanowy),
      które są w każdym markecie i po obłupaniu z czekolady (która można z czystym
      sumieniem zjeść no bo co się będzie marnować) pozostaje wielki kawał marcepanu
      podobno idealnego do celów kulinarnych. I podobno cenowo taki baton też wypada
      nie najgorzej.Nie sprawdzałam ale może warto :)
    • Gość: Pysia Re: Masa marcepanowa - Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 20:18
      Kupiłam kiedys kilogramowy na straganie warzywnym obok Empiku w centrum .
      • e_katt oo - a ile zapłaciłaś? 10.09.05, 22:36
        warto było?
        • vanilla_eyes Re: oo - a ile zapłaciłaś? 11.09.05, 00:14
          Pamietam, ze byl po 15 zl, tylko nie jestem pewna czy przed Bozym Narodzeniem
          czy Wielkanoca... ;) A w jakiej cenie jest teraz i czy w ogole jeszcze jest -
          nie mam pojecia.
          • e_katt Re: oo - a ile zapłaciłaś? 11.09.05, 08:31
            jeśli to taki w miarę uczciwy marcepan (no ze sporą zawartością migdałów w
            masie;-), to cena wydaje się być atrakcyjna (w sklepie płaci się najmarniej 7-
            8zł za 200g opakowanie niemieckiego marcepanu)
            • Gość: Pysia Re: oo - a ile zapłaciłaś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 08:34
              15 zł , miałam taki sam kiedys przywieziony z holandii, naprawdę dobra jakość
              • e_katt Pysiu, to jeszcze 11.09.05, 09:03
                określ w miarę najdokładniej, gdzie to stoisko stoi/stało, żebym w razie czego
                bezbłędnie trafiła ;-)) (przyczaję się kiedyś..)
                • vanilla_eyes Re: Pysiu, to jeszcze 11.09.05, 15:26
                  Do Pysi wprawdzie, ale odpowiem znowu - wyobraz sobie taki prostokat, ktorego
                  boki tworza plot od strony wejscie do LO im Adama Mickiewicza, ul. Mickiewicza
                  (konkretnie przejscie przez nia w kierunku Stawowej), Empik i wlasnie te budki,
                  glownie to warzywniaki i jakas z hamburgerami. Krotko mowiac, to mala ulica,
                  ktora laczy Empik ze Stawowa ;)
                  • e_katt dzięki - już wiem, pozdr. ;-)) nt. 11.09.05, 15:34
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka