Gość: Anula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:09 gdzie można kupić masę marcepanową w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
multiaga Re: Masa marcepanowa - Katowice 10.09.05, 00:16 Nie jestem z Katowic więc nie wiem , ale ktoś tu kiedyś zdradził , że kupuje takie batony marcepanowe w czekoladzie (np.Belnuga lub tzw.chlebek marcepanowy), które są w każdym markecie i po obłupaniu z czekolady (która można z czystym sumieniem zjeść no bo co się będzie marnować) pozostaje wielki kawał marcepanu podobno idealnego do celów kulinarnych. I podobno cenowo taki baton też wypada nie najgorzej.Nie sprawdzałam ale może warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Re: Masa marcepanowa - Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 20:18 Kupiłam kiedys kilogramowy na straganie warzywnym obok Empiku w centrum . Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_eyes Re: oo - a ile zapłaciłaś? 11.09.05, 00:14 Pamietam, ze byl po 15 zl, tylko nie jestem pewna czy przed Bozym Narodzeniem czy Wielkanoca... ;) A w jakiej cenie jest teraz i czy w ogole jeszcze jest - nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: oo - a ile zapłaciłaś? 11.09.05, 08:31 jeśli to taki w miarę uczciwy marcepan (no ze sporą zawartością migdałów w masie;-), to cena wydaje się być atrakcyjna (w sklepie płaci się najmarniej 7- 8zł za 200g opakowanie niemieckiego marcepanu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Re: oo - a ile zapłaciłaś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 08:34 15 zł , miałam taki sam kiedys przywieziony z holandii, naprawdę dobra jakość Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Pysiu, to jeszcze 11.09.05, 09:03 określ w miarę najdokładniej, gdzie to stoisko stoi/stało, żebym w razie czego bezbłędnie trafiła ;-)) (przyczaję się kiedyś..) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_eyes Re: Pysiu, to jeszcze 11.09.05, 15:26 Do Pysi wprawdzie, ale odpowiem znowu - wyobraz sobie taki prostokat, ktorego boki tworza plot od strony wejscie do LO im Adama Mickiewicza, ul. Mickiewicza (konkretnie przejscie przez nia w kierunku Stawowej), Empik i wlasnie te budki, glownie to warzywniaki i jakas z hamburgerami. Krotko mowiac, to mala ulica, ktora laczy Empik ze Stawowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś