GoĹÄ: POWER IP: *.heidelberg.com 22.09.05, 12:30 Czy ktos zna jais fajny przepis na sałatkę z tuńczyka ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Sałatka z tuńczyka 22.09.05, 12:32 ja też ale mogę polecić przeszukanie forum, było wiele Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @neta Re: Mieszka w lodówce od wczoraj...;-) n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:53 Ja też znam i nawet się podziele. -ryż -tuńczyk -kapusta pekińska -pomidory -cebula -papryka -majonez -kukurydza Wszysto ułożyć warstwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a może dzis trudniejsze zadanie:-)? BEZ majonezu 22.09.05, 12:55 sałątka takaowa ma byc... i co? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ula76 Re: Sałatka z tuńczyka 22.09.05, 13:09 puszka tunczyka 4 jaja na twardo 3 lyzki kechupu lyzka majonezu jedna cebula(posiekac) pieprz i sol Wszystkie skladniki wymieszac...i na kanapke. Pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: majonez?a dlaczego nie? 22.09.05, 13:16 1. Zbyt łatwe. 2. Banalne. 3. Zbyt tłuste, po co tracić własciwości zdrowotne ryby? 4. Taki mamy dzisiaj kaprys. 4 Tuńczyk jest do bani bo mielony z siecią i amerykańskim Kaszebe. Wybierz sobie coś...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ula76 Re: majonez?a dlaczego nie? 22.09.05, 13:24 moze banalne,ale u mnie w domu kazdemu smakuje.Robie taka wlasnie czesto na kolacje.I wcale nie jest tluste.Zawsze wyciskam olej z puszki i wcale nie jest tluste!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A kto powiedział, że niesmaczne? 22.09.05, 13:27 Zaraz na rożen z nim...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: nie liczy się@! :-)) jest majonez! n/t 22.09.05, 13:14 tuńczyk w sosie własnym, roszponka, ryż do sushi, rzodkiewka, dymka ze szczypiorem, 100 ml jogurtu z 25 ml sosu słodko-ostrego chili, 1 łyżka octu balsamicznego, kilka pomidorów koktajlowych. Wymieszać składniki jak się chce. Ooooooooooo!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: nie liczy się@! :-)) jest majonez! n/t 22.09.05, 13:18 Tuńczyk, jogurt z musztardą (z gorczycą), ocet ryżowy, biała fasolka cannelini, seler naciowy, sól, pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marghe_72 Re: Sałatka z tuńczyka IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 13:16 moja ulubiona bez majonezu jest dawać ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marghe_72 Re: Goopio pyta..Na co czeka?;-) n/t IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 13:29 a bo ja wiem, moze tu jednak majonezowo jest:) majonezową wrzuciłam na kapustę pekińską :)) ulubiona i wielokrotnie podawana na forum:)): fasola cannellini tunczyk w oleju (ale naprawdę dobry - np Rio MAre) czerowna cebula pieprz sol kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marghe_72 Re: Uważam, że bez kropki IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 13:38 hihihihihi piękna głupawka wspaniała podręcznikowa wręcz Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Sałatka z tuńczyka 22.09.05, 20:25 Sałatka z tuńczyka 1 - tuńczyk w sosie własnym - cebula (najlepiej cukrowa) - ogórki konserwowe - jajka na twardo - majonez Ogórki, jajka i cebulę drobno pokroić, wymieszać z pozostałymi składnikami. Proporcje wg upodobania. Sałatka warstwowa z tuńczyka - tuńczyk w sosie własnym (taki 180g) - 2 cebule zwykłe albo jedna duża cukrowa - 3-4 jajka - ser żółty (10 dag najmniej, zależy ile kto lubi) - majonez - sól, pieprz - ewentualnie szczypiorek (jak ktoś lubi, ale wg mnie nie jest konieczny) Cebulę drobno pokroić, posolić, popieprzyć, ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, żółtka też, a białka na dużych oczkach i przystąpić do układania warstw 1 - białka 2 - ser żółty 3 - majonez (raczej cienko) 4 - tuńczyk (polowa puszki) 5 - cebula 6 - majonez j.w. 7 - tuńczyk j.w. 8 - żółtko 9 - ewentualnie szczypiorek Sałatka z tuńczyka 2 - tuńczyk w sosie własnym - ryż - kukurydza - ogórki konserwowe / kiszone - cebula (najlepiej cukrowa) - majonez - sól, pieprz Składniki dobrać wg upodobania, ryż wcześniej oczywiście ugotować, ogórki i cebulę pokroić w kostkę, wszystko wymieszać i doprawić. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Sałatka z tuńczyka 25.09.05, 14:23 magda-fl napisała: > Sałatka z tuńczyka 1 > Sałatka warstwowa z tuńczyka > Sałatka z tuńczyka 2 Aha, zapomniałam napisać. Zamiast majonezu zawsze można uzyć jogurtu naturalnego, ale wtedy sałatka nieco zmienia smak. Jeśli to możliwe radziłabym jednak do tego jogurtu dać troszkę majonezu (łyżke na przykład) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Sałatka z tuńczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:40 fajny przepis gusiu, dzis go wykonam na kolacje z dedykacją dla męża bo mnie dzisiaj wkurzył :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamila Re: Sałatka z tuńczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:49 ulozyc warstwowo: - bialka starte na grybej tarce ( z 5-6 jaj) - ser zolty tak samo starty (10-15 dkg) - tunczyk ( 1/2 puszki ) kawalki w sosi elasnym - majonez ( wedle uznania) - cebulka drobno posiekana ( ja nie daje bo moj maz nie przepada) wedle uznania - maslo starte na tarce ( nieduzo i tak nie czuc ) - tunczyk (reszta) - majonez - pokruszone zoltka (te ktore zostaly) tunczyk oczywiscie dokladnie wycisniety! SERDECZNIE POLECAM MOJ MAZ ( KTORY NIGDY NIE JADA ZADNYCH SALATEK) I WSZYSTKIE KOLEZANKI SIE ZAKOCHALY TAK WIEC MUSZE JA ROBIC CO DROGI DZIEN :) A I ELEGANCKO WYGLADA... ZYCZE SMACZNEGO - Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Sałatka z tuńczyka 23.09.05, 17:11 Tuńczyk w sosie własnym+pół sałaty porwanej na kawałki, 2 duże pomodory w duże kawałki, 3 jajka na twardo w ćwiartki+ szczypiorek:) wymieszane z sosem śmietanowo-majonezowym... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: w mojej ulubionej tez nie ma majonezu 24.09.05, 20:44 To sałatka z Murcji: tuńczyk w oleju jajka pomidory cebula łagodna w smaku czarne oliwki Mozna dać i tuńczyka w sosie własnym wtedy trzeba dosmaczyć dobrą oliwą, dać kapkę octu balsamicznego, pieprzu i tyle. Na chwilę do lodówki i jest pycha. Odpowiedz Link Zgłoś