beta75 30.10.05, 17:20 Witam Czytam wątek o szybkowarach. MAm w domu (dostałam go) i nie bardzo wiem co z nim robić. robiłam kartofelki. Może jakiś przepis podrzucicie? pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f tu 30.10.05, 17:35 • Re: do Giezika - gulasz z szybkowara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: giezik 02.12.04, 16:17 zarchiwizowany w absolutnym niedoczasie dzis, dopiero odpisuje: Przepis ponizej (tak samo tylko krocej robilem z wieprzowiny ale bez pomidorów) Gulasz z Trentino (gulash di manzo) Autor (źródełko): www.emmeti.it/Cucina/ Data: 20-11-2004 Kuchnia: włoska Kategoria: Wołowina i cielęcina. Ilość porcji: 4 Składniki: ocet winny 1 ząbek czosnku 3 szt. liści laurowych 1 szklanka wywaru 1 kg wołowiny 3 szt. cebul kminek majeranek papryka słodka w proszku 1 puszka pomidory bez skóry sól smalec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: przepis na potrawy z szybkowaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:17 ja robię prawie wszystko gulasz, warzywa np. buraki czy marchewkę, różne zupy (no może z wyjątkiem krupniku bo boję się, że kasza zatka mi dziurkę do odpowietrzania)- wg. klasycznych przepisów tylko o połowę krócej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synus2 Re: przepis na potrawy z szybkowaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:38 W szybkowarze nie udaje się rosoł /wychodzi mętny/.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: przepis na potrawy z szybkowaru 30.10.05, 22:17 Nieprawda. Od lat robię w szybkowarze, zawsze jest klarowny. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: przepis na potrawy z szybkowaru 30.10.05, 22:20 Ja też gotuję rosół, ale nigdy nie gotuję ziemniaków Odpowiedz Link Zgłoś